Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Julijske Alpe / Cesta v Vrata

Cesta v Vrata

Print
Trobec12. 08. 2024 11:26:52
Jap...večina uporabnikov ima pri večini reči očitno prav.

Se pa najdejo tudi taki (seveda ne v večini), ki nas poskušajo prepričati, da se večino prelazov v Dolomitih plačije. Oz poskušajo to celo prikazati kot dejstvo. Nič hudega... tudi ploščato zemljo poskušajo nekateri predstaviti kot dejstvo...cool
(+5)všeč
dprapr12. 08. 2024 11:32:30
So rekli v petkovi radijski oddaji, da se bomo morali sprijazniti s tem. Morda so mislili tudi ploščato zemljo. nasmeh
(+3)všeč
turbo12. 08. 2024 11:42:17
Pred tremi tedni, Passo Pordoi, iz Arabbe gor, prvo parkirišče desno, zastonj. Tudi več dni, po potrebi. Dan zatem Passo Gardena, na obeh straneh prelaza, malce pod, ob cesti kup manjših makadam parkirišč, gratis seveda. Minuli teden okolica Kitzbuhela, pogorje Wilder Kaiser, vsi prelazi, katere sem prekolesaril, povsod zastonj. Furlanijo kar dobro poznam, takole na pamet, na hitro, Zajzero se plačuje, drugje se ne spomin. Par dolin V Furlanskih Dolomitih tudi, pa še tam se je pred leti samo v sezoni in nekaj časa samo med vikendi.
(+7)všeč
mirank12. 08. 2024 12:38:33
Plačljivo je tudi parkirišče na izhodišču za Jerebico iz It. Kaj si o tem mislijo domačini lepo ilustrira napis na tabli s cenami-ladri, tatovi oz lopovi bi bilo po našemežikanje
(+1)všeč
megalodon12. 08. 2024 12:38:39
Navadno se v take debate ne spuščam, tokrat pristavim svoj lonček.
Kot je napisal predhodnik lahko potrdim iz prve roke (ne sistem rekla kazala). Tri leta zapovrstjo v Dolomitih po 5 dni, vsak dan nekam v hribe, parkirnino plačal samo 1X! Pa še to, ker zjutraj nisem bil pozoren na malo nižje parkirišče(zastonj), ki bi nam podaljšalo pot za cca. 5 min.
Ni mi problema plačati parkirnine npr. največkrat v Završnici ali pa na Prtovču (kjer so sicer v zadnjem obdobju kar malo podražili jezen), ampak npr. 20 € za Vogar in 25 € za Vrata zavijanje z očmi.
Pa še to, če že plačam (čeprav pošteno plačujem državi in občini davke in bi se kaj lahko financiralo tudi iz tega) se mi zdi, da bi lahko parkirišče imelo vsaj WC in pitno vodo (kar ima npr. parkirišče pri Završnici, pohvalno).
Hawk, govoril sem mežikanje
(+11)všeč
Trobec12. 08. 2024 13:04:22
Niti Zajzera se ne plačuje, preverjeno v soboto. Na mitnici je velik rdeč napis "chiuso" (torej, zaprto).
(+3)všeč
Lukito12. 08. 2024 13:20:25
Parkirisca na Poljsko/Ceski meji - greben Karkonose, s Poljske strani:

Vstop v narodni park 2EUR (lokalci pokazejo osebno in je zastonj).

Parkirnina od 4-8EUR na dan, ali pa cca 25-50 centov na uro, odvisno kje.
(+3)všeč
andrejk7712. 08. 2024 19:52:13
Malo v komentar "urejanja prometa" v Vrata:
- parkomat v vratih od 3 kartic ki sva jih imela s sabo prime samo z eno (NLB), SKB, Revolut ne dela
- easypark dela... če imaš signal, ki ga tam ni, plačaš pa še njim provizijo
- z gotovino ni mogoče plačati, tudi če je redar tam, on ne more parkirnine pobirati (kot jo je prej)
- spodnje parkirišče je zaprto
- povsod neki količki s pastičnimi trakovi ki zapirajo niše, kar zgleda zelo ...
- avtobus je brezplačen, vozi na 1 uro, ampak parkiranje je potrebno vseeno plačati (10 eur)
- v soboto 6:00 pridno hodijo redarji okrog
- popoldne so v vratih avti po vseh luknjah

Skratka: če kdo kaj ureja, je to občina svoj proračun (in nič drugega)
No od mene razen parkirnine ne dobijo nič. Še pivo sem si raje privoščil drugje. Nekako je treba izraziti protest in nagrado občanom za super župana. Hkrati pozivam tudi ostale k enakemu ravnanju.
V celoti se mi zdi da se občini to ne splača, obiska manj, manj se potroši, pa še stroške imajo z zapornicami, busom itd..
Rezultat pa: slabša slika v vratih, besni in frustrirani ljudje pred parkomatom, neurejeno. Po moje zelo slabo, tudi s strani države, da je popustila občinskim pritiskom.
Občine so dejansko postale sovražniki ljudi in občanov.

Upam da sem komu s tem vsaj malo prihranil kako sitnost, mogoče se bo pa kdo vseeno zamislil??
(+15)všeč
tvodop12. 08. 2024 20:05:00
Andrej super komentar. Banda ki le želi denar naredijo pa skoraj nic
(+7)všeč
jax12. 08. 2024 20:50:07
A propos tistega prispevka na spletni strani PZS. Tisti prispevek izhaja iz dejstva, ki je v njem sicer bežno omenjeno, a ga na PZS ne obešajo na veliki zvon. In sicer to, da je bila na vodstvo PZS naslovljena peticija skoraj vseh predstojnikov slovenskih alpinističnih odsekov. In seveda so se na PZS morali vsaj simbolično odzvat na zadevo, ker pač ne morejo mimo dejstva, da so tudi AO-ji del planinskih društev in konec koncev PZS zastopa tudi alpiniste. In seveda, AO-ji so na PZS naslovili čisto upravičene očitke, da tak model regulacije dostopa do določenih izhodišč izrazito preferira premožnejše tuje obiskovalce in popolnoma na suhem pušča zahtevnejše obiskovalce gora. In omenjena so bila tudi nekatera dejstva, ki so skoraj tragikomična, pa še vseeno resnična - recimo to, da je obiskovalec s člansko kartico PZS upravičen do popusta pri parkiranju v Paklenici (ja, Paklenici), v Vratih dobi pa le iztegnjen sredinec.
Tako da, ja, mislim, da je čisto prav, da se debata zaostri, ker ne moremo zanemariti tega, da vse PZS pobude v stilu "z javnim prevozom v hribe" (kjer je na tiskovni konferenci sodeloval tudi predstavnik kronanih oderuhov iz Turizma Bohinj) nagovarjajo le manjši del obiskovalcev slovenskih gora. PZS pa predstavlja vse. Tudi zahtevnejše in tudi alpiniste.
(+9)všeč
turbo12. 08. 2024 21:24:36
PZS se dela norca sama iz sebe velik nasmeh

Tukajle med drugim piše:

"Planinska zveza Slovenije in CIPRA Slovenija sta pod krovom projekta Z javnim potniškim prometom do dolin in peš do višin v četrtek, 25. julija 2024, izpeljali novinarski planinski pohod na Orožnovo kočo z javnim potniškim prometom do izhodišča - z rednim avtobusom iz Ljubljane oz. vlakom z Jesenic, nato pa s turističnim kombijem iz Bohinjske Bistrice do Raven, od koder je številčna posadka zagrizla kolena do planinske koče pod Črno prstjo, ki jo je dosegla po dobrih dveh urah vožnje in dveh urah hoje od jutranjega štarta v prestolnici. Po novinarski konferenci so sestopili do Bohinjske Bistrice, kjer so se vkrcali na vlak do Jesenic in naprej do Ljubljane."

Z javnim potniškim prometom do dolin in peš do višin... Jaka višina, Orožnova koča velik nasmeh velik nasmeh velik nasmeh
(+8)všeč
Stranica:123...222324
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići