Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj

Nahrbtnik

Print
rensul10. 12. 2020 20:27:42
Lijaneja hvala za mnenje.Mogoče še kdo?
všeč
palček plezalček10. 12. 2020 21:25:53
Meni 20-litrski Ospreyev z mrežico odlično služi že nekaj let. Je zelo lahek, zato ga uporabljam za ture v vseh letnih časih, razen pozimi. Da se po hrbtu ne bi potil, je nemogoče, pa naj si bo nahrbtnik kakršenkoli. Je pa bolj zračen in bistveno lažji kot Mammutov, ki ga uporabljam za plezanje in vse zimske aktivnosti.
Po vsem času uporabe Ospraya mi je še najbolj moteče, da nima kape. Pri slednjem gre za navado, da vse, kar med aktivnostjo ne potrebujem, rada vtaknem v notranji žep in v zunanjega vse, kar moram imeti pri roki.
(+2)všeč
rensul10. 12. 2020 21:51:00
Hvala Palček plezalček za mišljenje.Ja,hrbet je kar se potenja tiče res na udaru.Kupujem pa bolj za zimo,da lahko zbašem notri malo več oblačil,dereze....Kapa obvezno za drobnarije,da ni treba odpirati nahrbtnika.Je pa fajn povprašat druge za mnenje,saj ne kupujemo nahrbtnika za eno sezono,v trgovini pa je težko presoditi le s pomerjanjem.
všeč
Janez5210. 12. 2020 22:05:24
Imam Osprey Exos 48. Meni se zdi precej lahek glede na volumen ter ima nekaj koristnih detajlov. Glede mrežice pa bi težko kaj odločilnega povedal. Strinjam se s predhodnikoma, da se pri hitrejšem tempu ravno tako znojiš. Pri zložnejši hoji pa se mi zdi, da se pričneš znojiti nekaj kasneje kot pri nahrbtniku brez mrežice. Mogoče kaj pove tudi to, da sem kupil se en manjši nahrbtnik od Quechue ampak tudi z mrežico.
(+1)všeč
palček plezalček10. 12. 2020 22:20:15
Rensul, ne vem ali uporabljaš nahrbtnik za hojo ali tudi za plezanje. Že nekaj časa razmišljam o menjavi plezalnega nahrbtnika in sem poskusila Deuter Guide. Čeprav neplezalni, se mi zdi tale veliko boljši in tudi bistveno lažj: https://www.deuter.com/si-en/shop/backpacks/p24214-hiking-backpack-speed-lite-32. Je pa res, da me moti sprednji žep za zemljevide ali kaj podobnega - nepotreben 'privesek', ki se najbrž s časom raztegne.
(+1)všeč
turbo11. 12. 2020 06:43:52
Mene pri mrežici moti samo nabiranje "svinjarije" na notranji strani spodaj, kjer je mrežica pritrjena na sam nahrbtnik. Ture, katerih se pogosto lotim, potekajo skozi rušje, grmičevje, zaraščen svet skratka, in iglice in vejice in še kaj med prebijanjem skozi goščo padajo tudi za hrbet in se nabirajo na notranji strani te mrežice. Cel projekt je, da to doma stresem ven in popolnoma očistim. Spodaj, na notranjem robu, je včasih toliko packarije, da s staro zobno krtačko pod tušem odstranjujem zasušeno svinjarijo. Enaka težav(ic)a se pojavlja tako pri Ospreyu kot pri VauDe nahrbtniku. Brez heca.
(+2)všeč
rensul11. 12. 2020 07:32:24
Hvala Janez52, palček plezalček in turbo. Pri hudem tempu verjetno še tako dobro hrbtišče ne pomaga kaj dosti, razlika pa je sigurno pri počasni hoji, ko moraš prilagoditi tempo boljši polovicinasmeh, vmes še kaj poslikaš... Nahrbtnik bom rabil za zimske avanture ala Kredarica, Mojstrovka, Stol,mogoče kdaj tudi Triglav in kaj podobnega in ne kako hudo plezanje. Nisem pa niti pomislil, da se lahko nabira svinjarija zadaj za mrežico.
všeč
ppegan11. 12. 2020 08:37:14
Jaz sedaj pol leta uporabljam https://www.kibuba.com/nahrbtniki-c1866/nahrbtniki-do-30l/pohodniski-c2095/zenski-nahrbtnik-salewa-alp-trainer-30-3 in je top. Je lahek, nima navadnega hrbtišča, niti mrežice, ampak nekaj vmes, narejen je za ženske, tako da je tudi lepe barve oz. moje najljubše nasmeh Mogoče se bere kot plačan oglas, ampak ni, pri meni se ta ruzak res obnese, ko ga nosiš, niti ne veš, da ga imaš na sebi. Prej sem uporabljala od Black Diamonda Speed, pa mi je bil tudi OK, ampak ni imel zunanjih žepov, sploh, kar me je zelo motilo. Ta od Salewe jih ima kar nekaj, tudi na pasu enega malega, ki se ga da odstranit, če te moti, pa spodnji del ruzaka je ločen, tako da imam tam PP, kako puhovko, rokavice, torej stvari, ki so takoj pri roki, če jih potrebujem. Mislim, da s tem ruzakom ne moreš falit mežikanje Jaz sem z njim več kot zadovoljna oz. lahko pri njem uporabljam same presežke.
všeč
n3jc11. 12. 2020 09:54:35
Rensul, jaz imam Deuter Futura 26. Glavni plus je, da je res noro udoben. Po hrbtu se še vseeno potiš, vendar manj. Je moja prva izbira za lahke ture.

Ne uporabljam ga na plezanjih, ker je precej širok. Pa nerodno je poplezavat z nahrbtnikom, ki je odmaknjen od hrbtišča.

všeč
rensul11. 12. 2020 21:37:57
Ppegan vsekakor mi je všeč,da imajo ob strani kakšen žep iz raztegljive mrežice,pa tudi na pasu mora biti,ker sedaj telefon,s katerim fotografiram,nosim v hlačnih žepih in je bolj praktično,če je na pasu.Imajo pa v Kibubi moške samo do 30l in ne vem,če bo dovolj velik.
N3jc,se pravi,da nekaj je na tem,da se nekoliko manj potiš.Super,da si zadovoljen,za ne vem kakšno plezanje ga tudi sam ne bom rabil,drugače bi vzel takega s čimmanj navlakenasmeh
všeč
tpetauer12. 12. 2020 14:14:20
Razlika med mrežastim in brez mrežice je v glavnem ali ga uporabljaš tudi pozimi. Ker če odložiš nahrbtnik na sneg (ali pa padeš med smučanjem) in ti med mrežico in hrbtišče pride sneg - ga zlepa ne ščistiš. Sam sem imel točno nekaj tednov nazaj enako dilemo (sploh ker žena prisega na mrežico, vsi moji nahrbniki do sedaj so bili pa brez) - sem probal oba. Ta z mrežico (GREGORY Zulu 35) se je res prilegel na hrbtišče kot ulit, brez mrežice sem pa probal GREGORY Stout 35. Pošteno priznam, da sem se z Stoutom moral malo več "namatrat" da sem ga pravilno nastavil (ima nastavljivo hrbtišče, je moški mahrbntnik - drugče oblikovane naramni pas ...). Odločil sem se za Stouta in ga sprobal dober teden nazaj iz Matizovca na Kofce (not sem si naložil za ene 15kg robe). Ko ga pravilno nastviš, ga nosiš z boki in se lepo odmakne od hrbtišča, tako da ko sva prišla gor nisem bil skoraj nič prešvican v hrbet, tudi na ramenih nisem čutil nič. Ima prostor za 3l meh za tekočino, dva mrežasta stranska žepa, sprednji žep za kaj na nahitro pospravit, prevleko za dež, zgornji zunanji in notranji žep, zelo premišljen sistem zapiranja - z eno roko tut če maš rokavice gor, zanko in jermenček za palce/cepin, žepke na bočnih pasovih. Pa še s spodnje strani ga lahko odpreš. Če rad nosiš zraven še kak armič, da se žena na toplo in mehko vsede imaš spodaj jermene. Kupu sem ga https://firstcornershop.com/sl/izdelek/gregory-stout-35-nahrbtnik/ ... imajo veliko izbiro. Imajo pa ko konca februarja akcijo, kjer bodo od vsakega prodanega nahrbtnika namenil 15% za združenje gorskih vodnikov Slovenije.
Lahko pa me kontaktiraš, pa ti še kaj več povem. Nahrbnik je odlično predstavljen na videu https://www.youtube.com/watch?v=vSNvGqQhMY4&feature=emb_logo
(+1)všeč
rensul12. 12. 2020 21:00:30
Tpetauer hvala za pojasnila.Všeč so mi predvsem veliki žepi na pasu,hrbtišče pa ima podobno kot pri Osprey Kestrel.Vsekakor,bi bilo najboljše probati in se odločiti.Ali je trgovina v IC Šenčur.
všeč
tpetauer13. 12. 2020 09:42:25
Trenutno je samo spletna trgovina - demo center pa bo odprt po epidemiji. Predlagam, da pokličete.
(+1)všeč
rensul13. 12. 2020 20:21:08
Tpetauer hvalanasmeh
všeč
iUnknown17. 12. 2021 11:30:45
Ima mogoče kdo kakšno idejo s čem namazati zadrge na nahrbtniku, da bi se lažje odpirale.

Pri meni je trenutno problem, da se na bočnih žepih težje odpirajo, ker se tam veliko potim. Zdajle sem jih spral z vročo vodo in je zadeva začasno rešena, ampak mislim, da bi jih bilo treba z nečem namazati.

Nekje sem slišal, da se to počne z voskom, ampak to sem že poizkušal in brez večjega uspeha.
(+1)všeč
turbo17. 12. 2021 11:48:26
Trdo milo (žajfa). V spominu imam "ustno izročilo", tule je pa še "črno na belem":
https://www.obutamacka.si/blog/zadrga-na-cevljih/

Čevelj res ni nahrbtnik ali vetrovka, ampak zadrga je bolj ali manj zadrga zavijanje z očmi
(+3)všeč
iUnknown17. 12. 2021 12:23:05
Hvala, bom preizkusil nasmeh
(+1)všeč
Stranica:123...121314
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići