Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj

Giro delle Malghe

Print
triglavski26. 11. 2008 17:11:40
Zadnji dan kratkega jesenskega dopusta in lep sončen dan sta me zvabila v Zahodne Julijce, točneje Sella Nevejo. Odločim se za turno smučarski pohod iz Neveje v Nevejo. Pričnem pod smučiščem, ki je edino na sončni strani, zatem po lepo zasneženi cesti na planino Kraj na dol, kratek postanek in naprej na planino oz. Cas. Larice, sledi pohod proti Pecolu, seveda me ves čas spremljajo razkošni razgledi. Na Pecolu si privoščim malo martinčkanja na zimskem soncu, potem pa sledi spust po cesti nazaj v Nevejo. Vmes mi je uspelo narediti celo nekaj uživaških zavojev. Zelo primerno za občudovalce Zahodnih Julijcev, lahko in povsem varno, predvsem pa zelo lepo.
Giro delle Malghe Pod smučiščem, senčno in hladno1
Giro delle Malghe Smučišča na senčni strani Kanina2
Giro delle Malghe Ali ni greh oskruniti to biserno belino, prvi je pa prvi3
Giro delle Malghe Planina Kraj na dol - Malghe Cregnedul di sopra4
Giro delle Malghe Tukaj gor grem, ko pade še meter snega - Forca de la val5
Giro delle Malghe Levo Jerebica in desno Mali Snežni vrh6
Giro delle Malghe Evropska smerna tabla me vodi po planinah, naše domače pa propadajo7
Giro delle Malghe Naravni porton in pogled do nebes8
Giro delle Malghe Le katera je ta lepa gora? seveda Monte Amariana, kdaj sem že bil gor?9
Giro delle Malghe Casera Larice, zadaj Strma peč - Monte Cimone10
Giro delle Malghe Veter, gospodar gora sneg odpihne kot bi pihnil11
Giro delle Malghe Na toplem zimskem sončku se ne mudi nikamor12
Giro delle Malghe Snežna prostranstva Pecola - Altipano del Montasio13
Giro delle Malghe Močan je bil tisti, ki jo je postavil sem pod Montaž14
Giro delle Malghe Kratko in sladko je bilo tole vijuganje15
Giro delle Malghe Konec potepanja nad  Nevejo, sicer pa začetek ceste na Pecol16
(+1)všeč
mukica27. 11. 2008 08:12:57

Po slikah sodeč uživaško mežikanje
Lepo tudi tistim ,ki bodo današnji dan dodobra izkoristili za uživanje na soncu...bliža se namreč slabše vreme
všeč
triglavski4. 01. 2009 20:35:59
Lep nedeljski dan je naju z Marjeto zvabil v sončna pobočja nad Sella Nevejo. Komaj, da sva dobila še parkirno mesto toliko je bilo obiskovalcev smučišč in gora naokoli.
Od smučišča sva šla po cesti, Marjeta s krpljami jaz s smučmi. Na planini sva uživala v sončku in lepih razgledih na senčno stran Kanina in ostalih gora. Proti Forca de la Val je bilo pravo mravljišče in dokler ne zapade kaj novega snega tam ni nobenih užitkov, saj je že vse presmučano.
1
2
Forca de la val3
Planina Kraj na dol4
5
6
(+1)všeč
triglavski2. 12. 2009 17:42:05
Tale pot po planinah povabi vedno znova. Snega za spremembo zelo malo, vreme pa še vedno prijetno toplo.
proti planini Kraj na dol1
2
3
4
Bela peč na drugi strani doline5
6
nekdanja planina Barboz7
s Kanina so vozili še zadnjo opremo8
9
všeč
hanč3. 12. 2009 18:34:42
Slikce povedo vse.Pa je res lepa ta zimca.Prav za sproščanje adrenalina,kdor ga ima dovolj.Pa me zanima če je bil kdo od vas že pozimi na Kepi(iz Belce).Pa veliko zimskih užitkov predvsem pa snega.Pa lpmežikanje
všeč
viharnik3. 12. 2009 18:52:02
Tisti severni Haski so pa fantastični,ki komaj čakajo na naslednjo turo.
všeč
sabina.74. 12. 2009 13:36:28
Problem je, da prav veliko tur ne naredijo, ker je kar precej draga zadeva in zaradi tega so zavezani na vrvici noč in dan, za hiško pa imajo eno leseno kvadratno kocko. Mislim, da se jim godi lepše poleti, saj imajo en velik ograjen bivalni prostor...kot je pripovedovala gospodarica. Vsekakor so zelo lepa bitja.
všeč
husky4. 12. 2009 16:28:55
Ti psi se kar dosti gibljejo, saj gre za temovalno vprego. Lansko zimo so gostovali na Nevejskem sedlu, predlansko pa v Val Cellini.
Poleti se jim po mojem ne godi preveč dobro, saj imajo "stalno" bivališče v Pordenonu, kjer je prav "pasje" vroče in nič kaj primerno za to pasmo.

všeč
sabina.75. 12. 2009 19:12:57
Odvisno od zornega kota......privezan na mrazu ali prost pod soncem????
všeč
sabina.75. 12. 2009 20:08:52
Tudi mi smo danes zašli na te konce, a le do planine Pecol. Po poti smo srečali že nekaj smučarjev. Kdor je gazil gor, se je pritoževal, da se mu sneg zelo lepi, dol pa so smučali še kar gladko. Sneg je izredno mehak, zelo lahkoten za hojo. Gor pri malgi je sonček kar toplo grel.nasmeh
Tu bo kmalu mrgolelo kar precej smučarjev.1
Na začetku poti proti malgi Pecol.....kuža ima jutranje čiščenje.2
Pokukalo je sonce.3
Pa je že Montaž pred nami.4
Danes nismo bili edini na teh koncih.5
Malo oddiha.6
Pogumno nazaj v dolino.7
(+1)všeč
GITA27. 10. 2010 23:48:56
Tole varianto sva prav »šparala« za pravi dan – sončen, jasen, takoj po malo večji pošiljki snega, ...in danes sva ga dočakalanasmeh. Včeraj naju je malo v slabo voljo spravila Igorjeva informacija, da je cesta na Pecol spluženajezen, pa sva vseeno vztrajala pri prvotnem načrtu. Da pa naju ne bi »mlatenje« po asfaltu »dotolklo« že na začetku, sva se odločila, da se iz Selle Nevee najprej povzpneva na planino Kraj na dol in končava na Pecolu. Zagazila sva v nedotaknjeno belino, pred nama po zadnjem sneženju tu ni hodil še nihče. Krplje so bile dobro v pomoč, saj je snega v gozdu tudi do 40 ali 50 cm, na planinah pa je precej spihan, se pa zato v zametih lahko vdreš do metra ali še kaj več. To je ena fantastična, povsem varna in lahka turca, ki razvaja z božanskimi razgledi….En turni smučar je prišel za nama, ko sva se še malo zadrževala na planini Kraj na dol, kakšne druge žive duše pa nisva srečala danes….Sestop s Pecola je bolj »klavrn«, zgornja polovica cesta je povsem ledena, tako da sva se tu morala zelo paziti kakšnega padca…Upam, da niso namenjeni ceste plužiti celo zimo?!mrk pogled
Pogled na Belo peč z izhodišča...1
Pogled na Jalovec s poti na planino Kraj na dol...2
Ko je potegnil veter, se je s smrek usuvalo kot za stavo...:-)3
Pogled na Kanin med zasneženimi lepoticami...4
Pogled proti Jerebici...5
Planina Kraj na dol...tu očitno ni hodil še nihče pred nama....6
Nedotaknjena belina...7
Pogled skozi okno...na impozantno Amariano...8
Pogled na Strmo peč s planine C. re Larice9
Montaž - kralj zahodnih Julijcev...10
Lepotec v snegu..11
Pogled proti Kaninu...12
Spihana planina Pecol13
Točno pred enim letom sva bila na takrat skoraj kopni Strmi peči...danes spi zimsko spanje (z malo domišljije :-)14
Splužena in močno poledenela cesta Sella Nevea - Pecol15
Za tale motiv sva morala kar ustaviti sredi ceste, ko sva se vračala s Selle Neveje...:-)16
(+2)všeč
Kozorog28. 10. 2010 16:12:15
Gita! Kako pa je kaj s turnim smučanjem med planinami? Hvala
všeč
IgorZlodej28. 10. 2010 19:24:28
So lepi tile Zahodni Julijci kajne Gita! Sem vesel, da vama je bilo naklonjeno vreme in razmere. Lepa turca za začetek zime, predvsem pa obilo sonca, samo ne biti zjutraj prezgoden in seveda lepi razgledi.
Kozorog turna smuka zaenkrat odpade, ker je višje vse spihano. Sicer pa je lep turni smuk s Špika nad Nosom, Škrbina nad dolino (Forca de la Val) bo še počakala na lepše čase. Med planinama pa je samo cesta, tako, da je samo za pohodniško varianto.
všeč
Kozorog28. 10. 2010 22:50:21
Igor hvala za info. Glede na fotografije in navedbo Gite, da se jima je pridružil turni smučar, sem mislil, da se da smučati tudi med planinami. No verjetno je smučal iz planine Kraj na dol kar "direkno" v Niveo.
všeč
Kozorog28. 10. 2010 22:51:18
Se opravičujem ... Nevejo...
všeč
GITA28. 10. 2010 23:22:10
Ja Igor, čudoviti so Zahodni Julijci...vedno znova naju navdušijo, škoda samo, da nama niso ravno blizu, pa vseeno dovolj, da si občasno lahko privoščiva "skok" na tiste konce. Tale turca naju je tako navdušila, da bo po mojem postala kar ena najina "stalnica" prve zime...
Kozorog, domnevam, da je turni smučar, ki je prišel za nama na planino Kraj na dol, res kar odsmučal nazaj v dolino, ker za nama ga potem več ni bilo...sicer pa, če obstaja tu še kak "nejeveren Tomaž" glede "spihanosti na planinah" še ena fotka od včeraj...takole je izgledal prihod na planino Pecol...zavijanje z očmi...skoraj neverjetno glede na precej velike količine snega v gozdu...
1
všeč
IgorZlodej29. 10. 2010 07:33:28
Veter je svoje delo opravljal približno tako, kot je videti na slikah.
1
2
všeč
IgorZlodej17. 06. 2011 15:22:07
Tale krožna pot po planinah nad Nevejo je kot nalašč tudi za kolesarje. Čeprav sem turno kolesaril že pred 40 leti, ko za izraz nihče še vedel ni, me ta oblika obiskovanja gora posebej ne zanima. Ker pa za kam višje ni bilo, je bilo tudi to dobro. Na kolo se vsedem na parkirišču pri finačnih stražnikih, zatem pa po gozdni cesti proti planini Kraj na dul (Cregnedul) Prav dolgo seveda nisem sedel, saj so vzponi, vsaj zame v prvem delu rahlo prehudi. No nekako sem le prigonil na planino (gostišče odprto) in tam srečal Rozko, ki je imela za sabo že lep kos poti. Malo sva posedela na planini, zatem sva skupaj odšla do planine Larice, tam je ona zavila dol v Nevejo, jaz pa sem se zapeljal po lepi razgledni cesti na Pecol in po strmi asfaltni cesti v Nevejo. Spodaj sva se spet srečala in zavila še v Baito. Turco priporočam, mogoče pa srečate še Rozko, saj naj bi imela tam gor višje še veliko načrtov v tem poletjumežikanje.
pot se prične pri tej usmerjevalni tabli1
na križišču, levo planinska pot, desno gozdna cesta2
3
proti planini4
na planini5
6
proti planini Larice7
naprej  proti Pecolu8
kaninsko pogorje ima še precej snega9
10
utrinek11
všeč
viharnik17. 06. 2011 16:08:27
Res je, da niti pred 25 leti kaj šele 40,gorsko kolesarstvo ni bilo izoblikovano, ne po kolesu, še manj pa v udejstvovanju te lepe športne panoge.Šele po 90 letih se je preko Amerike vsul plaz tovrstnih koles, najprej v trgovini Fun Sportu pri Ruskem carju Lj. in delno Čerin.Tekmovanja pa so bila tedaj v polnem zamahu že v Avstriji z okoli 150 nastopajočimi in izredno kondicijsko pripravljenimi gorskimi kolesarji, kjer je naš najboljši, osebni prijatelj Dejan Kastelic v močni konkurenci zasedal tam okoli desetega-petnajstega mesta,vse do šestega najboljšega.V Slovenji pa je bil državni prvak.Takrat je sam treniral po polhograjcih, seveda vse takrat na makadamu, po krožni turi pa je vedno skočil še iz Zavrha na Šmarno goro z njegovim Whellerjem-Germany.Kondicije toliko, da ga kolegi isto kolesarji niso mogli slediti niti do vrha bližnjega Toškega Čela, potem pa so se že popolnoma izgubili.Treniral je včasih tudi dvakrat dnevno.Oprema pa je bila odlična Shimano TXT ali DX Deore in Al okvir.Gorsko kolesarjenje je krasen šport, če ga kondicijsko vzdržujemo, spusti pa najslajši in nepozabni.
Igor,čestitke za lepo turo z razliko z gorskim kolesom!.nasmeh
(+1)všeč
IgorZlodej6. 02. 2013 13:32:44
No pa se je še ena navdušila nad to čudovito potjo, lepo Maja nasmeh
(+2)všeč
katty6. 02. 2013 16:55:17
Maja...navdušiš tako kot vednonasmeh...Kako sem vesela tvoje objave. Prosim za ŠE VEČmežikanje...In ja, uživaj v življenju. Pa srečno!
všeč
Stranica:12
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići