Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasaj

Oskrbniki koč

Print
Žiga2217. 03. 2015 09:07:14
Ejga Peter, a ti bi rad hotel s pet zvezdicami, đakuzi, all inkluziv pa fruštek v postlo???

Mejte v mislih da v hribih je koča navadna BAJTA, ne pričakovat ne vem kakšne postrežbe in luksuza. Zgolj minimalno, kar je za skromnega planinca več kot dovolj!

Ma ja, ogrevanje.. Najbolš da potegnemo naftovod do vrha triglava, da ja ne bo bocga petrčka pozimi zebkalo, bububu.

Že tako so stroški transporta opreme in živeža na takšno višino enormni, če bi pa hoteli še ogrevat bajto, pucanje za vsako svinjo na vsako uro (poleg delovne sile tudi to potegne materialne stroške), da ne omenjamo koliko dodatnih smeti bi nastalo ob takšnem vzdrževanju, bi lahko vsako ceno nabili x5. Poleg tega je pa takšna koča že tako ali tako eno krepko breme za naravo in vsak takšen dodatek ima lahko nepopravljive posledice za gorski svet.

Sem za to da se gorski svet pusti kolikor je le možno nedotaknjen, sploh če posegamo vanj zaradi naših razvajenih riti.
(+2)všeč
Peter.B.17. 03. 2015 10:56:34
Oj ejga Žigec zakaj pa potem ti hodiš v planine in kakcaš za skalami pusti svojo razvajeno rit rajši doma.
Kar se pa tiče stroškov ne bluzi z takimi bedastimi. V tujini so stroški enaki oziroma še večji razmere pa mnogo bolše, gre se samo preprosto za zasluškarstvo.
(+4)všeč
PFranci17. 03. 2015 10:56:40
Nihče nikogar ne sili v kočo.Peter,kot si napisal v profilu si ljubitelj brezpotij - tam pa itak ni koč.mežikanje
(+1)všeč
VanSims17. 03. 2015 11:07:48
Seveda! Stara zgodba! Nekdo nekaj pokritizira in potem pa slinasti, do vseh avtoritet klečeplazni (a seveda drugega sebi enakega ali nižjega takoj pripravljeni poriniti v drek) slovenčki takoj lop po njem. Da ja ne bo gospodar jezen! Kdor kaj bere Mazzinija na SIOl-u, ve kaj mislim.

@Žiga22: Koče v hribh v tujini že zdavnaj niso 'ena bajta', razen res kje bogu za hrbtom. In tam - ne glede na (baje) 'enormne' stroške transporta - pucajo, ogrevajo,... skratka se potrudijo za gosta. Cene pa so morda tam do polovico višje kot pri nas ali pa še to ne.

Pri nas pa se išče vsak izgovor, da se ne bi bilo treba potruditi, kdor pa se in posledično več zasluži pa lop po njem in ga uničit. Zato pa je tako kot je. Niso krivi ne politiki, ne tajkuni,... ampak Slovenci sami. Vlado ma pa itak vsak narod tako kot si zasluži.

Evo navalite, še lop po meni!
(+5)všeč
slavkoo17. 03. 2015 13:30:08
Ne, ne VanSims, imaš kar prav.....
(+4)všeč
explorer17. 03. 2015 15:03:01
VanSims se podpišem spodaj, ostali slovenceljni pa kr hodite v poscane wc-je....
všeč
gorskaroza17. 03. 2015 15:29:45
Glede WC v gorah, posebno za suhe WC, ki so zunaj glavnega objekta, če bi se uporabniki držali navodil, da se vrata zapirajo, da se pokrov WC za sabo zapre, potem bi bilo veliko bolje, tako pa se puščajo vrata odprta, pa veter raznaša papir, pa pokrovi WC školjk odprti, pa je potem veliko muh in nesnage okrog, kriv pa je oskrbnik seveda, ker pač nima časa, da bi dežural poleg WC, saj hiti s strežbo in delom za šankom. Pa spet kritike, če se ne obrne dovolj hitro.
(+2)všeč
SunBurned17. 03. 2015 17:16:56
Sam res!

Skoraj nihče več ne zna kulturno napisat mnenja, samo pljuvanje in dokazovanje, kdo ima večjega in kdo je "tagrdi", pa to vedno eni in isti, ki jih ima že 90% foruma dost.

Moje mnenje je tako, da se mora davčni vidik absolutno spoštovat, pri higieni v kuhinji so možni mali popustki, glede splošne urejenosti pa...roko na srce, gre za spanje za 9 evrov na 2500 nadmorske... Torej lahko pričakujemo, da bo malenkost bolje kot v bivakih.
Za več zaslužka pa bi koče morale dražje tržiti dvoposteljne sobe, kajti to pa je že luksuz.

Sem pa sam imel do sedaj očitno srečo na Planiki, Kam.Sedlu, na Kriških podih, v Cojzovi in Staničevi. Vedno v visoki sezoni, razen res smrdljivih wc-jev na Stanički, glih ne najboljšega zraka v spalnih prostorih in kakega malo postanega makaron flajša niti nimam pripomb.

Edit: sedaj sem se še spomnil: precejšnja neučinkovitost v Planiki...nikjer drugje še nisem videl tolk komplicirane prijave, namestitve,...

2.Edit: prva dva odstavka sta odziv na en žal sedaj že zbrisan post...
(+2)všeč
Jelenko17. 03. 2015 18:28:36
Mislm da če bi vsak povedal le svoje mnenje bi bil forum mnogo bolj čitljiv, pregleden, z malo osebnega bontona pa bi se odločilo verjetno več uporabnikov v komentirjanje oziroma v pogovore.

Pravtako slabšalno nekoga imenovat slovencelj zato ker mu na prvem mestu ni koča ter njene pomankljivosti, ampak gorski svet v katerega se podaja????
Mar ni že to odraz komentatorja samega?

Sigurno ni v kočah vse tipi topi pa ne samo na kredarici, ampak udobja iz doline nekako le ne gre pričakovati?

Še vedno pa je na prvem mestu odnos pohodnikov samih! Verjetno se ne zasvinja wc sam, verjetno nimajo zaposlenih ekstra ljudi da bi dežurali pred wcjem ko se nekomu ne da, ali mogoče ne more iz bilo kakega razloga pociljati točno, ter potem za sabo počistiti sam?? Glede tega je na kredarici sploh v sezoni velik problem.

Staničeva koča ni tak daleč stran pa je zaradi manšega obiska in kuluture pohodnikov ki so večinoma tam veliko prijetnejša vsaj z mojega vidika.nasmeh

Je pa trenutno sama koča zaprta oziroma ni redno oskrbovana razen meteorologov. In le ti verjetno niso krivi za odraz koče oziorma njenih obiskovalcev?

Politika pa mislim da na ta forum nekako ne paše ali vse primerjave kaj, kako, kdo, zakaj...
(+7)všeč
Trobec22. 07. 2016 12:46:15
Na Planiki oskrbnica pri spanju neupravičeno zaračunava posteljnino, četudi imaš svojo. Pri tem se zgovarja, da ji blagajna avtomatsko zaračuna rjuhe in ne more narediti drugače. Na PD Gorje seveda nasprotno pravijo, da sta to 2 ločeni postavki, ki ju je potrebno posebej vnesti na račun.
Poleg tega računa še nedovoljeno ekološko takso, vendar na računu to izgleda potem tako, da zaračuna sobo "višjega standarda", npr. namesto skupnih ležišč (10,50€), je na računu 6-posteljna soba (11,50€).

Sedaj čakam na odgovor PD Gorje, kako mislijo povrnit preplačanih 14€ in predvsem, kako bojo ukrepali v prihodnje, da se to precej očitno goljufanje ne bo nadaljevalo.
Račun za spanje 4 oseb na skupnih ležiščih ter z lastno posteljnino. Po pravilniku PZS bi moral znašati 42€1
Interni pravilnik PD Gorje je v skladu s pravilnikom PZS, le da oskrbnica trdi, da ji blagajna onemogoča spoštovanje le tega2
(+8)všeč
Daaam22. 07. 2016 12:51:46
Enostavno ne plačaš pa pika.. jih bo očitno spet treba na televizijo spravit. Banda pokvarjena!!
(+8)všeč
Trobec22. 07. 2016 12:56:23
@Daaam, hja, če bi plačeval zjutraj bi to tudi naredil, pa če tudi se oskrbnica na glavo postavi.
Če pa plačuješ zvečer in imaš zraven še 3 osebe, ki jih naslednje jutro pelješ na Triglav in bi pri tem radi predvsem uživali, pa pač stvar rešuješ naknadno. Sem ji pa seveda povedal svoje mnenje.
(+3)všeč
Trobec22. 07. 2016 12:59:28
Pa še to, v koči nas je takrat spalo 10 Slovencev in vsaj 50 tujcev. Verjetno je pri tujcih goljufanje precej lažje, saj jih je večina še manj pozorna na cenik, pravilnikov pa verjetno sploh ne poznajo.
(+6)všeč
Daaam22. 07. 2016 13:05:55
Mah sj te zastopim. Sem imel jst lani podoben zaplet v eni izmed koč. Od mene ne dobijo niti evra več. Najboljš da čim več težiš Pd-ju in obenem PZS-ju ..sj ni nujno da se bo kaj premaknil, ampak več bomo težil večja je možnost da se bo mogoče kdaj kj spremenil.
(+7)všeč
gorskaroza23. 07. 2016 11:11:03
Trobec, obtoziti nekoga da goljufa je precej huda obtozba če nimaš dokaza, dokaži, potem sodi.
Upam da si ti brez greha, ko tako mečeš kamne povsod okoli.
všeč
Triglavska roža23. 07. 2016 14:02:41
@Trobec Glede cene - baje naj bi bilo letos tako, da cene PZS za PD niso obvezujoče.
Glede posteljnine pa ne morem soditi, saj je jasno, da če želiš spati s svojo posteljnino se moraš z njo izkazati ob plačilu - ne dolgo nazaj sem tudi sama spala na Planiki in s tem nisem imela težav.
všeč
zdomec23. 07. 2016 15:41:14
elo zalosno, pri nas v Sloveniji se tudi v gore ze rine pogoltnost in neoliberalni kapitalizem. Kako to da cene v planonskih kocah niso obvezojoce, ce jih doloci PZS?!
Ena najvecih planinskih zvez,-nemski Alpenverein vsako leto doloci cene osnovnih stvari. spanje, osnovna hrana in popusti za clane. Te cene so OBVEZOJOCE za vse koce v Lasti nemskega Alpenvereina, neglede ce se koca nahaja v Nemciji, Avstriji ali Italiji.jezenjezenjezenjezenjezen
(+2)všeč
julius23. 07. 2016 16:39:07
Zdomec!
PZS ni lastnik niti ene koče. Vse koče so 90% v lasti lokalnih PD in 10% lasti PZS. Npr. Kredarica je v 100% lasti PD Ljubljana-Matica. Denar za dograditev v sedanje stanje pa so prispevale slovenske firme in slovenski planinci.
Ja v tujini pa je stvar drugačna. Njihove zveze vsako leto določijo cene za vse planinske postojanke in bog ne daj, da bi kdo kršil tako določene cene. Tam malo drugače razumejo "demokracijo".
všeč
Becar23. 07. 2016 17:39:55
Po opisanem in prikazanem sodeč so Trobca zelo očitno ogoljufali in ne vem kaj zdaj nekateri pametujete in nabijate.
(+7)všeč
_sandra_23. 07. 2016 17:41:44
Pri nas so cene res nezaslisane za to, kar nam nudijo. Jaz izrecno ne spim v nobeni samo zato, za tak denar lahko spim skoraj ze v hotelu! Tujci ponavadi ne opazijo minusa skozi ceno, pac pa skozi ponudbo. Da o hrani ne govorimo, jota, ricet ipd.,si lahko srecen, da dobis pogreto, okus pustimo.. Naj si vzamejo za vzor tujino, veliko placas, dobro jes in spis, pri nas pac samo dobro placas. To, da neupraviceno zaracunavajo rjuhe je ze dolgo znano, samo nimas kaj, vzemi ali pusti. Pa srecno ...
(+9)všeč
Stranica:123...31323334353637
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići