Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Kopica (2190 m)?
Glasaj

V hribe s psom?!

Print
Gost13. 08. 2007 21:21:58
11.8. sem vpisala tale komentar:"človek res postane žalosten ob branju teh nestrpnih komentarjev...
LpLj".
Za njim se je pojavil naslednji:"PASJIH LASTNIKOV,SEVEDA. lj", ki pa ni moj. Zgleda, da je nekdo uporabil mojo kratico, ki jo uporabljam v podpisu in tako napačno dopolnil moj komentar.
V svojem komentarju sem hotela izrazit razočaranje nad nestrpnostjo tistih, ki psov ne marajo.
Lep pozdrav vsem skupaj, Ljubica
všeč
Gost13. 08. 2007 21:28:10
Ko takole prebiram vaše "čudovite" odgovore
(nekaterih pasomrznežov) mi pride na misel,
da je res bolje iti s psom v hribe-samo nekaj v samoto,da se lahko "pogovarjaš" z njim in ne srečuješl judi, kot ste nekateri izmed vas... žalostno.. to .. vse skupaj!
všeč
Gost13. 08. 2007 22:10:54
Upam in komaj čakam da bo moj pes, moj!, vsaj enega od vas debilov, ornk ogrizel!

Ne morejo me tolkrat kaznovat, kot se lahko moj najbolši frend skopa v Triglavskih.


aja, pa še to! psi prihajajo iz narave, veliko pred veterinarji!!! eek
všeč
Gost13. 08. 2007 22:12:49
To bi vam jaz takšne kazni nabil, da bi vas minila hoja po hribih in še kaj.

Da se takole namakate v gorskih jezerih, ej, sam naj enga vidm....
všeč
Gost13. 08. 2007 22:20:59
Dej kmet, verjetn se sam sebe najbolj bojiš! eek
všeč
Gost14. 08. 2007 07:15:24
hm ... pes ne prihaja iz narave. Iz nje IZHAJA v razvoju iz pretklosti, danes pa sam ne more preživeti. Drugače pa: ljudje, nekateri ste res nestrpni, kako reagirate v vsakdanjem življenju, če pride do res resne zadeve? Upam, da vas v hribih nikoli ne srečam, ker me boste, če vas vljudno pozdravim, mogoče porinili v najbližji prepad.
LP
všeč
Gost14. 08. 2007 07:29:25
ne vem ali sem jaz tako "bukova" ali pa res ne najdem pravilnika, kjer bi pisalo, da je prepovedano kopanje v jezerih na planinah in da moram imeti psa privezanega v gorah
všeč
Gost14. 08. 2007 09:15:33
1.Pes mora biti na povodcu na vseh javnih povrsinah...Razen kjer ne pricakujemo vecjega stevila ljudi.
Ce ze omenjate zakone, dajmo jih prebrat v celoti, ne pa samo kar vam pase.
2. Kdorkoli primerja pse in otroke nima razcisceno v glavi. Psi so cisto drugacna bitja z drugacnimi navadami, potrebami, nacini komunikacije. Tako da vsi, ki vam je glavni moto da imamo pse namesto otrok, dejte se enkrat premislit in napisat kaj bolj smiselnega.
3. Psi samo grizejo! Seveda, vedno so krivi psi,ne? Kdo od vas pa uci otroke naj najprej vodnika vprasajo ce psa lahko pobozajo? Kdo od vas sam vprasa preden pristopi k psu (pomoznosti na vse mogoce napacne nacine)? Vecina lastnikov skusamo pse socializirat v vseh okoljih, vendar nismo supermani da bi psem cisto zbrisali mozgane in jih spremenili v opice. Nic zaljivo, vendar ljude komuniciramo kot opice, psom pa se vecina nasih znakov komuniciranja zdi neolikana. Dejstvo je, da so psi del nasega okolja! Tako kot motorji, rolerji, avti...dejmo se naucit kako se moremo vest. Sej ne skacete pred kolesarja po kolesarski menda?
4. V Sloveniji pa imamo od medijev prenesen fajn sindrom- bojte se velikega crnega psa, ce ima pa se zobe povrhu, je pa res grozno! Lepo da je vecina clankov delana na dezinformacijah ali nepopolnih informacijah..vendar ti clanki skodujejo pasmam in kar je najbolj pomebno omejujejo nas lastnike psov.Jaz osebno s priveznaim psom ne morem mirno po mestu, ker lahko komentarje cujem na vsakih par korakov. In ne bom se opravicevala, da je pes pripet, hodi poleg in za njim pobiram kakce. To v bistvu nima veze. Ceprav se obnasam po zakonih so mi kratene osnovne pravice. Kaj pa naj naredim? Se razjetim, bemtim na vse? Nic, se zgolj nasmehnem, pustim ljudem da dajo psu piskot in pokazem kaksen trikec. Pol pa se najvecji tezak ne more nic slabega rect.
Lep pozdrav, pa vec strpnosti do vseh.
Ziva
všeč
Gost14. 08. 2007 10:18:01
A je že konc?!?
všeč
dora14. 08. 2007 10:39:05
Da ne bo koga jutri motil moj pes, vam že danes povem, da gremo jutri na Dobrčonasmeh Lp
všeč
Gost14. 08. 2007 11:27:25
PSE NAMESTO OTROK!? Sam imam rajši psa, kot pa zoprne mulce. Mi že sosedovi otroci presedajo, ko kričijo in se derejo. Moj kuža pa je miren in ubogljiv. Nikoli ne bo zafiksan in vedno je zadovoljen in maha z repom.
Tako da - JA, midva imava psa, otrok pa ne.
všeč
Gost14. 08. 2007 12:05:38
Se vidi kako spoštujete zakone,še osnovnega ne,da bi psa vsaj imeli privetanega.Imejte ga v stanovanju ,tam je lahko odvezan,pa še serje vam lahko naokoli.Gotovo ne boste pospravili,tako kot ne pospravite v parku,na cesti,v gorah.Glavno da imate psa.Da lahko nekomu ukazujete,se postavljate z njim,ga mučite.Ko ste pa kao ogroženi,pa pes pokaže zobe.Junaki pa taki.
všeč
Gost14. 08. 2007 12:31:01
Ni čudno ,da so psi agresivni,vsi zmedeni in grizejo.Imajo take gospodarje ,sploh ne morejo biti drugačni.KAKRŠEN GOSPODAR TAK PES.Star pregovor,ki močmo drži.
všeč
Gost14. 08. 2007 12:37:42
Kakšen primitivizem! Pa folk, kaj je z vami?? Če nimate (ne bom rekla česa) ... za podpisat se pod svojim komentarjem, potem so vaši komentarji še toliko bolj primitivni! Kot osnovnošolci, ki se kregajo, kdo ima lepšo nalivko! Vsak ima svoje mnenje in osnova je, da se mnenje spoštuje pa da se ljudje pogovarjajo. In tisti, ki tukaj zmerjate (nas) in ne prenesete protiargumenta, ste zagotovo slabši kot mi, ki imamo pse. Pa kar nekaj zdaj tukaj glumite in zmerjate, da naj nam psi serjejo po tanovanju, da naj ga Dora vazme v posteljo ... Mislim - kaj je z vami? Se mi zdi, da ob vas ne bi trpel samo pes, ampak marsikdo drug. Me pa zanima, kdo je tu moderator, da sploh dopušča take stvari! In vi sebe očitno imenujete za planince - sram naj vas bo! So izjeme med lastniki psov, ki se obnašajo obupno, v tem vam dam prav, ampak nehajte že pljuvati po vseh, ki tukaj nekaj napišejo v zagovor sebi in svojim štirinožcem! Ustnovite klub sovražno nastrojenih proti psom in vsem, kar je z njimi povezano in tam pljuvajte drug po drugem! Tu pa nehajte s temi grdimi komentarji! Če pa ste na tem forumu našli način sproščanja vsakodnevne jeze in depresije, je pa to dovolj žalostno za vas, ker očitno nimate interesa, da bi zapolnili svoj čas z lepimi besedami in mislimi. In zdaj se bo kdo oglasil, zakaj sem jaz spet tu ... Sicer ne vem, zakaj bi se zagovarjala, ampak vseeno: zato ker ravno fantu kažem, kje sem našla najin jutrišnji pohod v hribe in sem mu pokazala še, kakšni ljudje se najdejo na svetu - in to na forumu, ki je prvotno namenjen razpravam o gorah!!! Imeti psa, prevzeti zanj odgovornost in sprejemati veselje, ki ga daje, je nekaj najlepšega. Pa to ne pomeni, da nimam družine, fanta, prijateljev ... In da psa mučim in ne pobiram iztrbkov in da moj pes grize druge, da spi v moji postelji (čeprav bi bil to moj problem), da je debel in nevzgojen, da vedno laja, teži drugim ... in ne vem kaj še! Pa dajte mir, pojdite hladit svoje možgane, samo raje ne v hribe, ker vas nočem srečati tam!
Lp
Zala
všeč
Gost14. 08. 2007 13:04:33
Če psu stopiš na rep zalaja,.Da te ne raznese.Nič nimam proti psom(niso nič krivi točno preberi ,vsaj to).Samo da me ne motijo.Imej jih kolikor hočeš,delaj z njimi kar hočeš,samo ne moti drugih. PL Mojca
všeč
Gost14. 08. 2007 13:12:07
Draga Mojca, moj komentar je jasno letel na nesramne izjave - sem si prebrala vse do sedaj, da sem napisala, kar sem. Ni letel na nobeno Mojco in tudi mislim, da nisem bila prav nič nesramna - če pa sem nesramna do tistih, ki me žalijo 8in tudi druge), je druga stvar. Strinjam se, da je kriv lastnik, če pes leta okoli, laja in grize, nikomur pa ne bom dovolila, da bi me žalil. OK? To je vse. Lp Z.
všeč
dora14. 08. 2007 13:13:17
Moj pes živi z mano v stanovanju in spoštujem zakon, ki pravi, da moram pospravljati za svojim psom (na javnih površinah pospravljam, na njivi, v hribih in v gozdu pa res ne nameravam pospravljati, saj tudi vi ne pospravljate za s seboj, ko vas tišči nekam), psa imam privezanega tam, kjer je zakonsko določeno, da ga moram imeti drugje ga ne bom imela razen, če bom smatrala, da bi bilo fino, da ga privežem (divjad, krave, ovce, majhni otroci h katerim gre rad ker tako zelo na glas vpijejo in s tem pritegnejo pozornost psa)
Ne, res ne bomo šli na Dobrčo, ker bo gneča na cesti na gorenjsko, šli pa bomo kam drugam v hribe. Zakaj pa bi midva morala doma spat v postelji? Zakaj pa ne bi vi? In potem vi ne bi naju motili ko bi se sprehajala po hribih?
Kot že na 1000 forumih vedno ista pesem, pač ne bomo prišli skupaj tisti ki zagovarjamo imeti psa in tisti, ki sovražite živali. Kot, da je cel svet vaš. Škoda, da ne mora biti vedno vse po vaše in od sedaj naprej bom iz principa psa pustila da prosto leta, ko bo kdorkoli prišel mimo in ga ne bom več klicala nazaj k sebi in ga pripenjala za 10 sekund da greste mimo. Zaprite se v svoje stanovanje, tam boste imeli tako kot vi hočete, brez vam motečih dejavnikov.
nasmeh
všeč
Gost14. 08. 2007 13:33:22
Nekdo oziroma nekatera(brez podpisa)je napisala,da je najverjetneja "bukova",ker ne najde pravilnika,...Za pravilnik ne vem,sem pa videla table,ki psom prepovedujejo kopanje v j
ezeru(Bohinjsko jezero).
Suzananasmeh
všeč
dora14. 08. 2007 13:42:10
Tista, ki je bila takrat brez podpisa sem bila jaz, ker še nisem bila prijavljena, sedaj sem. Nikjer v Bohinju nisem zasledila, da se pes ne sme kopati v jezeru. 1. ni table kjer bi pes npr. stal v vodi in bi bil znak prečrtan, 2. tisti znak kjer je gor narisan pes (znak je na tabli TNP) je tako čuden, da ne veš kaj sploh hočejo od tebe, ali da moraš imeti psa na vrvici ali da moraš pobirati iztrebke za svojim psom (pes je v točno taki drži kot takrat ko opravlja veliko potrebo), sedaj pa mi dokažite, kaj točno pomeni ta znak in mi razložite, kako naj si šlovek (npr. tujec) razlaga tak znak, če sem že jaz ta znak razumela v treh pomenih.nasmeh
všeč
Gost14. 08. 2007 13:51:40
Slučajno sem zaseldila tole temo, pa da še sama povem svoje mnenje. Sama imam 3 leta staro lovsko psico.Z mano gre vsepovsod, tako na morje kot v hribe.
Če vam povem, da je z menoj bila že na Ojstrici, Mrzli gori, Planjavi in še kakšni majn zahtevni gori mi najbrž ne boste verjeli. In tudi to ne, da gre letos z mano na Triglav za cela 2 dni!! Kdo bi si mislil!! Je lovski pes, zato je strogo na vrvici in z njo nimam nobenih problemov. Če je kje tako, da sama ne more sestopit se ji enostavno pomaga, vendar pa oram povedati še to, da je to srednja pasma in ima 15 kg. Torej 40 kg psu bi le s težavo pomagal. Potem se v gore tako ali tako ne hodi, ko je 30 stopinj, ker je neznosno že za človeka kaj šele za psa. Kar se pa poškodovanih blazinic tiče je pa tako kakor je pes navajen. Če je pes foteljski in je edini sprehod ki ga pozna malce po cesti in malce po travniku, potem bo definitivno po celodnevni turi imel poškodovane blazinice. Če pa je pes navajen sprehodov skozi celo leto še kje drugje pa s tem ni problema, vsaj pri moji ne.

LP
všeč
Stranica:1234567...181920
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići