Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasaj

VELIKA IZGUBA VELIKANA SLOVENSKEGA ALPINIZMA

Print
viharnik15. 11. 2009 13:11:19
Tomaž Humar je bil prebujajoč,višji človek.
Večkrat sem bil deležen njegovih predavanj,ko je iz njega sijala posebna pozitivna energija.Kljub mimobžnim srečanjem sem čutil njegovo preprostost,prisrčno direktnost,šaljivost in čisto poštenje,kar je značilno za duhovno prebujenega človeka.Čutil sem kot,da smo že dolgo prijatelji-znanci,tisti,ki nič ne skrivajo,kar je verjetno začutil vsak podobno,tisti,ki globje,duhovno razume gore.
Sedaj je pomembno,da mu pošiljamo pozitivne navdihe podpore ljubezni,moči in energije vseh nas,da bo zmogel po težkem prehodu s tosvetnosti,k stvarniku Njemu-Njej,v nadaljnja duhovna prostranstva in rast ter delo-podporo stvarstvu,katerega mu bo zaupal prav On z veliko začetnico.


všeč
grahlck15. 11. 2009 14:14:51
Tomaž počivaj v miru.
všeč
davorin15. 11. 2009 16:28:19
rip tomaž
všeč
Žiga2215. 11. 2009 19:55:29
Tomaž, najbrž je to gora, ki si jo iskal celo življenje... Vsi iščemo svojo goro, vendar nimamo vsi te sreče da bi jo našli in zato tavamo iz dneva v dan.

RIP Humar.
všeč
čebelar15. 11. 2009 21:26:24
življenje se ne meri po količini vdihov, ampak po tistih, ki ti vzamejo sapo. Tvoja dejanja so nam večkrat vzela sapo. Počivaj v miru!
všeč
robi1415. 11. 2009 22:05:12
Tomaž, varen in premišljen korak kamorkoli že greš...
všeč
gornikm16. 11. 2009 07:33:28
Tomaž, hvala ti za vse kar si nam dal. Počivaj v miru.
všeč
tnt00716. 11. 2009 09:35:28
Tomaž počivaj v miru
všeč
upornica16. 11. 2009 10:10:30
Tomaž ti si bil res človek, ki je ostajal zvest sam sebi, svojim načelom, čeprav so mnogi teptali po tebi.
Ostal mi boš v spominu. Ostajajo mi posnetki tvojih intervjujev, ostajajo mi tvoje knjige. Mnogo modrih misli najdem v njih. Mnogo vzpodbude kadar mislim, da je življenje pretežko.
Vem da si pri njem, ki te je vodil. Vzel te je k sebi, ker te je imel rad.
POČIVAJ V MIRU.
všeč
petruša16. 11. 2009 10:29:56
Iskreno sožalje vsem svojcem in domačim. Ti Tomaž pa si umrl tam, kjer si bil doma, na Himalaji. Počivaj v miru!!!!
všeč
risnjak16. 11. 2009 10:51:11
Iskreno saučešče svim tvojima. Počivao u miru Božjem
všeč
Sam.volk17. 11. 2009 10:28:04
Vrh gore je bel kažipot očem in jasen dan žari od vsepovsod in sreča je,da je pred mano pot in to,da vem,da slast je v tem, da grem.....(Menart). Počivaj v miru Tomaž.
všeč
MojcaH17. 11. 2009 13:52:03
Tako kot je rekla Elizabeth Hawley: Nor je, nikokor pa ne neumen.
Počivaj v miru med gorami, ki si jih ljubil.
všeč
FLEKSARCA17. 11. 2009 14:30:05
Ne vem točno, kdo od velikanov svetovnega alpinizma, Kozjek ali Česen je nekoč dejal:"Ni težko biti dober alpinist, težko je biti star alpinist". Tomaž bil si svetovna špica, počivaj tam gori, iskreno sožalje družini.
všeč
mukica17. 11. 2009 16:13:01
Počivaj v miru Tomaž, med gorami,kjer si se dobro počutil.Mnogo si nam dal,hvala TI.Sožalje Tvojim.
všeč
medo*18. 11. 2009 11:10:40
všeč
Vidmar Roman18. 11. 2009 15:14:37
Tomaž,dosanjal si sanje,ki niso dane vsakomur.Ponosen sem,da sem te poznal in razumel.Pogrešali te bomo!Sožalje vsem Tvojim. Počivaj v miru!
všeč
viharnik19. 11. 2009 16:10:20
Bolj kot prednovoletne zabave,imam v mislih srečanje isto mislečih,pokončnih prijateljev in znancev Tomaža Humarja.Pojdimo mu naproti v velikem številu,da mu bomo z ljubeznijo zacelili rane,ga hrabrili in v mislih podprli njegovo nadaljno pot do Njega ter v oporo družini,kajti Tomažev duh je vsekakor živ in prebujen.
všeč
viharnik19. 11. 2009 16:29:32
Tudi sam sem kot šestnajstletnik izgubil svojega očeta.Bila je bolečina in praznina.Kasneje sem doumel,da če si ga dam v svoje srce(takrat že vedoč,da ze življenje po fizični smrti človeka,ne konča).Dal sem ga v svoje srce,kot del sebe,večne misli nanj pa so se polegle.Prihajajo novi dnevi,novi ljudje,stopam po moji poti...
Kot iskalec resnice sem eden od desetmiljontih na svetu,našel izvor,Sri Mataji Nirmala Devi1
Pra Mati v svetlobnem zlatem objemu2
všeč
viharnik21. 11. 2009 16:28:35
Danes sem bil prisoten spominu na Tomaža Humarja,v jasnem nebu pod Kamniškimi vršaci.
Zjutraj sem se po obisku najbližjih,celo dedka in znancev otrok,povzpel do obeležij v gozdu in položil cvetje.Tomaž si je že prej izbral skalo v primeru najhujšega,ki je najlepša in oblika spominja na goro.Obeležje najdemo takoj v gozdu pred prvim meliščem.Kasneje se le začne program z že videnimi spoti iz POP tv,nato govor bivših direktorjev Mobitela.
GRS in prvega gospoda inštriktorja,ki je dopovedoval Tomažu,kljub njegovi takrat izjemni eksplozivni energiji in nizanja vseh mogočih smeri,da se alpinist kali postopoma skoz čas.
Sledil je govor bivšega zamejca,ki je zaradi kvalitete naravnega življenja prišel domov.Tomaž je tako vzpostavil stik z njim,kasneje pa čeprav sta sprva stala po branži vsak na svojem bregu,dobra prijatelja.V pismu Tomaža zanj,se mu je iz srca zahvalil za sodelovanje,kajti rekoč mu,da je v svojem poslovnem življenju prejemal samo macole v glavo in le malo vsajenih sem pa tja majhnih rož.Imela sta pogovor,kako bi že enkrat za Boga zedinila slovence in naredila Slovenijo lepšo za prihajajoče rodove.
Tomažev brat je govoril o njegovem velikem bratu,kot duhovni zvezdi,ki je plezala po Himalaji.Vsak njegov gib v stenah je bil ena sama molitev in meditacija ter duhovna rast.Tomaž je bil v pomoč vsakomur,ki jo je potreboval.Izrazil je spoštovanje do Boga,da je bil lahko njegov brat.Kljub temu,da si odšel v zvezde z Angeli,te bom pogrešal.
Govor ambasadorja Nepala je bil nadvse prisrčen,ko je dejal,da je edinstven Tomaž iskal enost z Bogom v najvišjih predelih Himalaje,kjer je lahko samo on bil in se dotikal božanstev v Himalaji,celo najvišjega Hinduizma samega Shive.Trojstvo:Brahma,Vishnu Shiva.
Nastop župana Kamnika mi je bil malo tako,tako.Omenjal je,da mu je Tomaž,ko se je ponesrečil pri gradnji hiše dejal,da je on kriv,ker mu je zrihtal za en kurc parcelo(neravna lega).Mislim,da bi bilo za takšnega človeka,ki je promoviral celo Slovenijo s Kamnikom vred svetu,zaslužno še kaj več,kot pa le steška pridobljena parcela.
Vmes so prepevali slovenski pevci,ki jih je Tomaž rad poslušal tudi v Himalaji-Andrej Šifrer(Ko po gozdovih listje zašumi),Vlado Kreslin z žametnim glasom,ki seže v srce in gospod s citrami s pesmijo(Cvetje v jeseni).Na koncu pa v spotu,od Fredija(Show must go one!)
Vsaj za takšno veliko osebnost,kot je bil Tomaž sam pa sem pričakoval vsebinsko bolj bogat in izčrpen program.Ob odru bi postavili vsaj sliko z okvirjem in prostor za rože,katerega se tudi v bljižnji kapeli niso spomnili.Tomaža smo gledali samo preko elektronskega platna-ekrana.Tudi skromne pogostitve s strani Župana ni bilo pri koči,ne kakšne enolončnice ali morda vsaj pijače.Kasneje po zaključku spominskega programa je večina pač odšla domov.
Naključje je naneslo,da sem imel priložnost spoznati se z desetletnim dobrim prijateljem Tomaža,kjer sva govorila o njem.Tomaž je ljubil ljudi,ki so bili odkriti,pošteni.To mu je pomenilo vse.Bil je direkten,povedal vsem kar jim gre in tudi ne gre!,pa če se strinjajo ali ne.Bil je v pomoč vsakemu,ki jo je potreboval.Tudi njemu-prijatelju je ponudil delo v lastni gradbeni firmi,pridi,ni problema.Zaradi Tomaževe čistosti in nepopustljivosti je zato marsikdo od ljudi,ki so prišli v stik z njim,praktično odpovedali.Še se bom srečal s Humarjevim prijateljem,mi zatrdi nazaj.
Misel zaključujem z zaključkom govora ambasadorja z Nepala,ki je dejal:OM(Veliki stvarnik)PADME(zatekam se k tebi).




všeč
Stranica:12345
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići