Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj
Peter.B. / Zadnja sporočila

Peter.B. - Zadnja sporočila

Začete teme:
Peter.B.11. 06. 2018 19:23:43
V nedeljo 10.06 je skupina malo starejših planincev iz Prekmurja, izvedla pravi mali podvig. Po 10 letih, smo 10 let starejši preplezali Bosovo grapo ter se preko Kaptana povzpeli na Brano.Pot je zelo težka, lepa, vendar je potrebno poudariti da je primerna samo za korajžne ter izkušene.
Slike so dostopne na
http://www.pdmaticams-drustvo.si/
Peter.B.8. 06. 2015 10:57:31
To nedeljo je skupino Prekmurskih pohodnnikov, pot vodila na Veliki Vrh in Zelenico preko Robanovega kot. Snega ni, pot je bila lepa, vroča in dolga. Slike z pohoda so dostopne na spletnem naslovu društva.
http://www.pdmaticams-drustvo.si/

Komentari:
Peter.B.15. 09. 2016 12:02:56
Bavški Grintavec je mogočna gora katera pokaže svojo mogočnost tudi z zelo teškim pristopom. Da je res tako smo iskusili tudi mi z svojim pristopom preko Bavščice ter sestopom mimo opuščenih vasi do reke Soče.
Pot z Bavšice- vendar ne preko sedla Kanja
je zelo zahtevna, ter izredno strma ki nas preko prevala pripelje na grebenske vršace.
Pot je krušljiva ter nevarna in jo neizkušenim ne priporočam, je pa markirana
čeprav moraš biti izredno pazljiv zaradi zbledelih markacij.
Slike s pohoda so dostopne
http://www.pdmaticams-drustvo.si
Peter.B.12. 09. 2016 19:44:24
Po dolgem času zbiranju poguma ter kondicije, smo se tudi Prekmurski planinski zanesenjaki podali na Cjajnik. In kaj lahko rečemo-lepo čudovito ter zelo težko.
Slike z izleta so na voljo.
http://www.pdmaticams-drustvo.si/
Peter.B.8. 08. 2016 10:39:10
V nedeljo se je skupina treh Prekmurskih planincev napotila na Storžič. Izbrali smo pot katera nas je vodila preko Velike Poljane ter Psice na vrh Storžiča. Pot preko Psice je zelo težavna z veliko mero vzponov ter spustov ter zelo adrealinska.
Poudariti je potrebno da je pot zelo prepadna krušljiva ter je potrebna velika pazljivost tudi čelade so priporočljive. S Storžiča smo se vrnili po krožni poti preko planine Javornik. Ta pot je od koče na planini dobro markirana vendar v zelo slabem stanju zaradi kopice podrtih dreves.

Slike pohoda so dosegljive na
http://www.pdmaticams-drustvo.si/

Peter
Peter.B.22. 02. 2016 09:35:49
Lep sončen dan nas je popeljal v sončno idilo obiska Golice. Vreme je bilo čudovito
snega v izobilju.Izbrali smo si zimski pristop kateri je do koče pod Golico potekal po nadelani snežni poti brez vgrezanja. Od koče smo potem šli direktno navzgor, kjer pa gazi več ni bilo in smo si jo morali utirali.
Slike pohoda so dostopne na naslovu
http://www.pdmaticams-drustvo.si/
album slik.
Peter.B.30. 03. 2015 18:37:18
Čudovito doživetje z obilico adrenalinskega ter pohodniškega užitka. Obisk priporočam .
Slike z obiskom ferat in doline so dostopne na:
http://www.pdmaticams-drustvo.si/
Peter.B.17. 03. 2015 10:56:34
Oj ejga Žigec zakaj pa potem ti hodiš v planine in kakcaš za skalami pusti svojo razvajeno rit rajši doma.
Kar se pa tiče stroškov ne bluzi z takimi bedastimi. V tujini so stroški enaki oziroma še večji razmere pa mnogo bolše, gre se samo preprosto za zasluškarstvo.
Peter.B.17. 03. 2015 07:00:38
Res je kar pišete nekateri da je za stanje koč odgovoren obiskovalec res pa je da ta obiskovalec v ceni svojega čaja, piva, prenočišča plača tudi vzdrževanje oziroma čiščenje koče. Kar se pa tiče dotične koče
pa je zadeva dokaj jasna, tako poleti kot pozimi koča ni vzdrževana koča ni očiščena
skratka WC-i smrdijo školjke so pobljuvane itd. Vrata na vhodu brez stekla inventar v zelo slabem stanju. Pozimi je koča hladna v sobah je temperatura pod minus in bog ne daj če želiš prespati. Meteorologa sta prijazna se trudita skratka vse pohvale, ampak koča pa čeprav zaprta ima še vedno oskrbnika ki si po mojem skrbi za tako kočo nikakor ne zasluži. Ne pozabite spoštovani obiskovalci da smo mi še vedno gosti koč in koče morajo biti primerno oskrbovane tudi pozimi, saj če hočete so tudi one našo ogledalo turizma.
Peter.B.16. 03. 2015 09:35:24
Kakši so vaši občutki glede urejenosti koče na kredarici ?. V prašanje namenjeno vsem tako letnim kot zimskim obiskovalcem.
Če začnem z mojimi lahko napišem tako za poleti kot za pozimi samo z eno besedo katastrofa in kje je tu sanitarna ter davčna inšpekcija.
Peter.B.20. 10. 2014 06:56:10
Koliko časa si porabil za preplezanje
ferrate.
Peter.B.13. 10. 2014 10:37:38
Pot na Kogel je resnično pot brezpotja, kar se je pokazalo že zjutraj ko smo že bili postavljeni pred dilemo ali na desno ali na levo stran kolovoza. Na srečo smo se usmerili pri zgornjem parkiriršču na desno stran kolovoza.Pot je izredno strma ter postane tehnično zelo zahtevna v neugodnih vremenskih razmerah-megli. In sama megla ter neobičajno shojena pot proti plezališču pod Koglom je botrovala da smo najprej obrnili po melišču navzgor. Po popravku napake smo pot prečili po Koglovi polici, katera je pa izredno strma in nevarna. Mnogo boljša varijanta je po spodnji poti, ki nas pripelje do jeklenic. Pot čez Koglovo polico ne priporočam, še posebej v vlažnih meglenih razmerah.
Slike z pohoda so objavljene na:
http://www.pdmaticams-drustvo.si/
Peter.B.3. 09. 2014 08:51:33
Zadnjo avgustovsko nedeljo, se je skupina petih Prekmurskih planincev podala na pot preko Zadnjice in Komarja na Dolič. Po Prekmursko preko riti in sumiča na Dolič. Čeprav vremenska napoved ni bila ugodna in so nas na poti s Prekmurja spremljali dež ter oblaki, se je pozneje pokazalo da odločitev za pohod ni bila napačna. Pot prek Komarja je zelo lepa na mestih skoraj adrenalinska, ni pa preveč težka.Kljub večkratnim postankom za kruh in vodo naših legend pohodništva, smo pot z vztrajnostjo prehodili.Slike z poti za lažjo vašo odločitev so pa na voljo na
http://www.pdmaticams-drustvo.si/
Pozdav tudi prijatelju, kateri se nam je na poti pridružil.
Peter
Peter.B.7. 07. 2014 12:48:24
Nedeljski dan je skupina petih Prekmurskih hribovskih navdušencev, obiskala Kepo.Vstali smo zjutraj ob 4 uri in se po poti ki nas je peljala po celotni Sloveniji, skozi Karavanški predor prepeljali na izhodišče naše ture. Za izhodišče ture smo si izbrali vas Spodnje Rute oziroma parkirišče pred zapuščeno kmetijo.Od parkirišča pred kmetijo nas je pot vodila mimo deročega potoka, deloma po cesti 380, 381 deloma skozi gozd do koče pod Kepo Bertahutte. Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli do koče popili obvezen čaj ter se napotili na Kepo. Pot katero smo si izbrali je slabo markirana, namenjena izkušenim gornikom kateri se dejansko že malo spogledujejo z alpinizmom. Pot je izpostavljena grebenska, prepadna in nezavarovana.V pomoč so nam samo zbledele stare oznake pike in puščice ter na novo
pritrjene vponke.Po slabih treh urah počasnega in previdnega vzpenjanja smo prispeli na Predvrh kjer stoji prvi križ-drugi križ stoji na samem vrhu in do njega je slabih 5 minut hoje.Vrnili smo se po običajni planinski poti. Vsekakor obisk Kepe priporočam vsem izkušenim gornikom izkušenim tovrstnih poti oziroma naravnih ferat z opremo kot je čelada pas,ter vrv.
Slike poti so objavljene na http://www.pdmaticams-drustvo.si/
Peter.B.23. 06. 2014 12:05:23
Skupina treh zanesenjakov je v nedeljo 22.06.2014 obiskala vrh Travnika.Vrh Travnika se nahaja na višini 2258 metrov, ter je eden slabše obiskanih Slovenskih vrhov.Dostop na vrh travnika ni težek je pa dolg.Ker markacij od koče na približno sredini poti ni je potrebno kar malo iskanja .Vsekakor pot priporočam vzdržljivim ter tistim ki iščejo nekaj več od običajnih planinskih poti.Link do slik http://www.pdmaticams-drustvo.si/
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići