Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasaj
Am Shagar / Zadnja sporočila

Am Shagar - Zadnja sporočila

Začete teme:
Am Shagar24. 11. 2015 14:47:03
V nedeljo popoldne na Osojnici v lepem popoldanskem vremenu po dopoldanskem sneženju in oblakih. Snega v dolini skoraj nič, višje gori pa se ga je le nekaj nabralo. Hrib se nahaja nad pivško kotlino. Prej je bil vrh poraščen, sedaj pa ponuja kar nekaj razgleda po lanskoletnem žledolomu. Lepo se vidita Nanos in Sveta Trojica.
Komentari:
Am Shagar18. 07. 2016 11:32:37
Jaz sem začel z očetom. Pa se niti ne spomnim dosti kako se je začelo. Mislim, da je bil pri enih 4 ali petih Nanos po strmi iz Razdrtega. Pa pri 7 Mangart iz Mangarskega sedla po italjanski. Če bi bilo takole kot pri @Benu bi me verjetno vlekli reševalci s poti, ker bi verjetno obstal tam, ker sem bolj "alergičen" na zajle. Človek pač včasih preveč razmišlja. Ko si otrok lezeš, kjer se pač gre dokler je energija. Vsekakor je bolje, če je še kdo zraven, sploh za začetnike. Jih pa veliko tudi samih hodi, vendar se večina tistih spozna nase, svoje sposobnosti in gore.
Am Shagar18. 07. 2016 10:39:23
Kakšen obisk tečajev planinskega društva bo sigurno prišel prav. Začneš z nižjimi in greš na višje oz je bolj pomembna težavnost poti in višinska razlika. So tudi nižji vrhovi z večjo težavnostjo. Najbolje začeti v domačih krajih, če so seveda primerni hribi za začetek. Veliko hribov na Notranjskem in Primorskem je primernih za začetek, saj so relativno nizki, neprepadni, poti so široke itd. Npr hribi kot so Slivnica, Slavnik, Vremščica itd. Tudi na Dolenjskem in Pohorju se marsikaj najde. V Zasavju je hribovje precej strmo kje tudi prepadno, vendar še vedno lahko dostopno. Tudi v Alpah se najdejo zelo lahki vrhovi(npr. Kranjska reber). Pač odvisno je od hriba do hriba. Tudi v Škofljeloško-Cerkljanskem se najde različno. Kot tudi v Polhograjcih, ki so kljub svoji višini kar lepo strmi in nekateri dajejo občutek "gorskega vzpona"(Grmada, Tošč). Odvisno od hriba do hriba. Tule gor so opisi in slike. Pogledaš in se odločiš. Recimo začneš z enournimi pohodi na primerne hribe. Lahko greš konec koncev tudi s planinskim društvom, ko imajo zate ustrezen pohod.
Am Shagar5. 07. 2016 15:07:23
Mislim, da gre za tartuf. nisem pa čisto prepričan, ker s ene spoznam ravno. Glede nato, da je bil pobran iz zemlje.
Am Shagar3. 07. 2016 11:18:21
@piotr

Ja je Dedna gora.
Am Shagar1. 07. 2016 13:47:13
@B2

Ne ni Veliki Modrasovec. Je v Javornikih.
Am Shagar1. 07. 2016 12:22:32
Saj ne delam panike. Samo, če naletiš na medvedko in mladiča se ta ne bo umaknila. Je samo opzorilo, da lahko naletiš na medveda, kar pa ni nujno, da boš.
Am Shagar1. 07. 2016 10:32:25
A to je kot RTV Nostradamus, kjer ti kot sem slišal ne prištejejo točk tudi če zadaneš. Torej koliko bo Wales:Belgijajezik Ali pa tole. Na katerem vrhu se nahaja propadajoč vojaški objekt na sliki?
Am Shagar1. 07. 2016 10:27:41
Sploh ni presenetljivo. Bližnji Krim in vse na okoli je pač eden izmed medvedjih centrov. Kot Javorniki z dolinami okoli. Predvsem Loška dolina. Če nimaš nujnih opravkov je bolje, da se ne zadržuješ na Krimu in okoliških območjih, razen če si v skupini.
Am Shagar28. 06. 2016 14:13:07
Najbolje, da se še kakšen človek gor userje. Tako bo ovcam jasno, kdo je gor šefjezik Očitno jim je vrh zelo všeč, ker imajo dostop tudi do številnih drugih, ki pa niso tako posrani.
Am Shagar21. 06. 2016 14:01:25
Kakšen žur pa je, da je prišel Zoki na Šamrno? Pol pa še barby girl. Uboga Šmarna. Že včerja je bilo masovno pozdravljanje sončnih žarkov, kar kor sem zasledi lv medijih.
Am Shagar15. 06. 2016 08:57:15
Tudi jaz bi takole, ampak zaenkrat še ni uspelo. Upam, da mi rata že letos. Odlične slike brez lepotičenja.
Am Shagar15. 06. 2016 08:51:04
@remolog

Dobiš jih tudi v trgovini Srna na Bloški polici. Tudi z napako, če se ne motim. Kakšne so pa cene pa ne bi vedel in kateri modeli so navoljo pa ne vem, ker me tam že lep čas ni bilo. Izkušenj razen z enimi nizkimi usnjenimi nimam.
Am Shagar15. 06. 2016 08:40:13
Ja kolikor sem jaz slišal niso več kar so bili. Za običajnega gornika so pa še vedno v redu.
Am Shagar3. 06. 2016 12:59:23
@keti1

No prejšnjo nedeljo so še kar pošteno dišale. Najbolje od Križovca po cesti do sedla Suha potem pa lepo po grebenu čez Malo Golico in Krvavko do Golice. Dol na kočo in potem od koče nazaj do Križevca. Vsaj meni je tako najboljše. Pot od koče je že čisto utrujena in uničena. Največ narcis je kot vedno na Mali Golici in pod Krvavko.
Am Shagar30. 05. 2016 10:48:46
Vsakih nekaj mesecev pride do spotikanja v kamen spotike imenovan Šmarna gora. Zdaj kakšen himlajc bi verjetno rekel, da ima Triglav s pravimi hribi bolj malo veze in da pod 5000 m sploh ne gre. Vsak ima pač svoje. Za nekatere je pomembno, da se čim bolj dokažejo z višino in vsemi "železarskimi" potmi in potem pravijo da "plezajo". Za druge je pa važno, da pač gredo nekam na novo brez dosežkov za facebook itd. Tretji hodijo samo po ravnini, četrti pa duatlon kavč hladilnik. Vsakemu svoje. Šmarni gori pa nič ne manjka, Kljub temu, da ni "pravi" hrib. Za ljubljančane odlična rekreacijska točka. Za ostale pa obisk sem pa tja, ker je dober razglednik, pa tudi višinski razliki nič ne manjka. Čeprav mi razni trimčakrji niso všeč so pač del zadeve. Srečuješ jih pa tudi na "pravih" hribih s pol litra vode in rezervno majčko(ne govorim o gorskih tekačih). Če pa želi Vinko objavljati o Šmarni gori, pa naj. Noben vas tudi ne sili, da berete. Sicer je pa to podobna debata kot ponudba planinskih koč. Nekateri so za obstoječe, ker kot pravijo gredo v gore da se razmigajo in ne v hotel na prehranejvanje. Drugi pa bi imeli gor najraje hotel. In verjetno se ne bi zatikali, če bi imeli gostilno na Jalovcu kot je na Šmarni. In bi potem hodili gor trimčkarji v supergah. Bi bil potem Jalovec še "pravi" hrib za "prave" hribovce?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići