Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj
bohincm / Zadnja sporočila

bohincm - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
bohincm18. 11. 2023 19:18:51
Vemo, čemu je naslov namenjen. A naj opozorim vse pohodnike, ki se odpravljate v gore peš iz stare Fužine skozi doline Voje.
Danes, 18.11.2023 sva parkirala na parkirišču P8, tik pred zapornico za planino Blato.

Tako naju je ob vrnitvi iz Krsteniškega Stoga po čudovitem sončnem in razglednem dnevu pričakal za plačilo 9 ur parkiranja znesek 27 eur!!!
Vem, da bi se lahko zjutraj obrnila, a ker sva se pripeljala od daleč, ob 6. uri, ko je bila še tema nisva obrnila in iskala parkirišča še dlje. Najina napaka. V zmoti sva pričakovala zmerno dnevno nadomestilo za parkiranje, a temu žal ni bilo tako. Zato dobronamerno opozarjam še enkrat vse, preden vzamete listek na posledice ODERUŠKIH zneskov na tem parkirišču občine Bohinj.
Če želijo doseči zmanjšanje obiska gora planincev, bodo cilj nedvomno dosegli, kajti to je šlo že prek vseh mej požrešnosti.
Tega dne sem videl kar nekaj zaprepadenih obrazov in odgovorov, da jih zagotovo ne bodo več videli niti tu niti kje drugje v občini Bohinj, kakor tudi mene ne. Ne obstaja samo občina Bohinj...
Je pa tudi res, da imate pravico, da se s tem strinjate.

Z lepimi pozdravi, matjaž
bohincm26. 05. 2022 21:43:38
Iz Durc na celotnem spustu ni nikjer več snega. Zimske opreme ne potrebujete. Prehojeno pred dvema dnevoma.
bohincm25. 05. 2022 18:45:22
Pozdravljen
Ni. Nisem pomislil na to. Sem popravil na Raduha.
Hvala za opozorilo.
bohincm25. 05. 2022 18:23:13
Dne 24. maja 2022 sem se odločil za vzpon na Veliko Raduho iz manj znanega izhodišča, od Rogovilca v bližini odcepa za Robanov kot, se pravi čisto iz doline. Predvidoma vsaj 1400 višinskih metrov. Pot poteka po ozki stezici, ki občasno ne spominja več na stezo. Grem mimo lepo urejene kmetije Račnik (820 m). Nadaljevanje poteka najprej po široko gozdni poti, ki dalj časa poteka na približno isti nadmorski višini 1000 m, pod južnimi ostenji, imenovanem Gozdek. Pot je tu izrazito ozka, mestoma zahteva pazljivost zaradi izpostavljenosti. Na enem mestu je upravičeno varovana z jeklenicami. Je zelo atraktivna ter ves čas spreminja smer gibanja. Ko prispem na rob Slemena, se sončni žarki prebijejo med redkejšimi smrekami. Nadaljevanje je hoja po udobnejši, a kar strmi poti do prihoda na široko prečno gozdno pot na približno 1440 m. Do planine Arta (1585 m) še približno 15 minut. Od planine Arta izberem pristop na vrh iz severno vzhodne strani. Ob stezi je bilo ogromno borovcev, veliko gorskega cvetja ter presenetljivo tudi borovnic. Razgledi v smeri vrhov KSA in Olševe so bili kar dobri, čeprav so meglice odkrivale in zakrivale poglede. Pristop je v celoti kopen.
Iz vrha sem se spustil čez spremenjen sestop iz Durc na planino Grohat, kjer trenutno kočo obnavljajo. Nadaljevanje po markirani poti v dolino mimo kmetije Tolstovršnik in približno 1,5 km asfalta nazaj do Rogovilca. Na označbi piše od Grohata dve uri, vendar je za ta čas potrebno kar dobro stopiti. Ta del tehnično ni zahteven, ima pa vse ostale vrline, kjer je potrebna previdnost. Prečenje strmin pobočij, občasno slabša sledljivost poti, prečenje aktivnega podora in podrtih dreves. Na celi turi sem samo na vrhu srečal štiri pohodnike. Pot je bila krožna, kondicijsko kar naporna, ponuja lepe razglede in predvidoma za kakšnih 8 ur hoje. Lahko pa namesto iz Arte, greste na kočo na Loki in potem na vrh.
bohincm30. 03. 2020 17:12:21
Že tako naj bi pri vseh športnih aktivnostih vsak zase moral poznati svoje psihofizične sposobnosti. Preko teh seveda, ni za iti. Tveganja pa obstajajo vedno, lahko jih samo zmanjšamo. Na spletni povezavi je zanimiv članek, ki osvetljuje pozitivno plat gibanja. Z njo krepimo tudi mentalno zdravje, ki je tudi del celotne zgodbe

https://www.delo.si/novice/slovenija/ostani-doma-a-pojdi-tudi-ven-in-sportaj-292356.html

Mimogrede. Ali je bil kdo zadnje čase na Grintovcu? V zadnjem času so bile zahtevne razmere pa vendar. Marsikdo od vas od vzpona priloži lepe fotografije...
bohincm30. 03. 2020 16:32:47
Forum naj bi bil namenjen planinskim temam, izmenjavi informacij, s čimer si medsebojno najbolj pomagamo. V kolikor napišemo kritiko, upoštevajmo, da kljub vsemu človeka ne prizadanemo. Vsi nismo enako vešči, vključno z mano in psihofizično sposobnih, zato se tudi ni mogoče in smiselno primerjati.
Glede virusa oziroma recimo temu nevarnejše oblike viroze, ne povzroča samo največkrat imenovani virus v zadnjem času temveč je skup večih, simptomi pa so zelo podobni te ni nujno, da se najhujše zgodi prav zaradi njega. Odziv organizma je močno odvisen od imunskega sistema, na katerega pa s svojim prehranjevanjem v največji meri vplivamo sami. O zdravi prehrani (sadju in zelenjavi, kje rje največ mineralov in vitaminov) pa ni govora nikjer. Mikroorganizmi zelo dobro delujejo v kislih (anaerobnih) okoljih telesa. Veliko bomo storili, če gremo na sprehod, kakšen pohod. S tem je veliko manjša je verjetnost, da se bomo v samoti narave okužili ali prenesli okužbo na drugega.
bohincm6. 01. 2019 18:39:05
Današnji vzpon je ponudil zelo ugodne vremenske razmere z izjemnimi razgledi vse od Kvarnerja, Učke, Nanosa, Julijskih do Kamniško Savinjskih Alp in še naprej proti vzhodu. Pot zelo shojena, snega pa za ta čas zelo malo. Vetrovno le od dolinice tik pred zadnjim vzponom kočo Draga Karolina. Sestopil sem preko Malega Snežnika.
bohincm10. 07. 2014 18:54:56
Ker je v Julijcih še kar precej snega, je najboljše kar na vsaki turi imeti zimsko opremo, a me vseeno zanima, če gre nad prednjim oknom za strmo snežišče in ali se ga mogoče da obiti? Lp in hvala.
bohincm9. 07. 2014 13:08:23
Pozdravljeni!

Je kdo pred kratkih šel na Razor od Pogačnikovega doma? Zanima me kako je s snežišči od sedla Planja do vrha? Hvala za odgovor.
bohincm26. 06. 2014 16:13:18
V nedeljo, 29.6. planiramo pohod iz Suhega dola na Kokrsko sedlo in naprej na Kalški greben.
Je morda že kdo bil gor od Cojzove koče? Zanima me predvem ali so še kakšna snežišča na zahtevnejših odsekih ali se prideže brez zimske opreme? Hvala in lep pozdrav.
Matjaž
bohincm25. 06. 2014 06:57:50
Na poti Ambrož pod Krvavcem_Krvavec-Mali Zvoh-planina Dolga njiva-Kalški greben na poti ni težav. Prečiš le dva-tri kratka snežišča, kjer pa ni potrebne zimske opreme, ker je teren položen in med borovci.Od Malega Zvoha izgubiš le nekaj višinskih metrov do Dolge njive. Do Kalške gore nismo šli.
Lp Matjaž
bohincm13. 07. 2013 12:50:05
Pozdrav

Je bil kdo na Špiku po 10.7.? Naslednji vikend bi šli po Kačjem grabnu gor ter se po drugi smeri vrnili v Krnico.
Danes sem iz koče dobil info, da je v Kačjem grabnu še sneg?
bohincm1. 06. 2013 20:00:24
Nočitev bo v vsakem primeru. Časovna rezerva mora biti tako vedno, skupina pa tako ali tako napreduje počasneje kot posameznik ali majhna skupinica.
Hvala za vaše nasvete. V avgustu pa ogledna za boljšo predstavo in in lažjo predstavitev pohodnikom.
Lp Matjaž
bohincm29. 05. 2013 19:00:43
Pozdrav

Hvala "ljubitelj gora", ker je na povezavi http://shrani.si/f/1/Bu/1za5LZjl/1.jpg zelo lepo označeno, kar sem iskal.
Ker še nisem bil tam je moj predhodni opis verjetno res zmedeno napisan. Prav iz tega razloga grem na ogledno. Bomo pa z osebnimi vozili, tako, da bo najboljše, da se vrnemo na isto izhodišče. Hvala.
bohincm28. 05. 2013 19:13:52
Pozdravljeni

Prosim za informacijo od koga, ki je že hodil na Monte Coglians iz avstrijske strani (Plocken Haus) mimo Untere Valentialm in Lambertenghi Romanin (mimo ferate) na vrh in nazaj po italijanski strani mimo Marinelli na sedlo passo Croce Carnico. Zanima koliko je še hoje iz italijanske nazaj na avstrijsko stran.
V vsakem primeru imam pred sabo poleti še ogledno turo pred vodenim pohodom planinskega društva.

Hvala vsem in planinski pozdrav
Matjaž Bohinc
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići