Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasaj
apčih / Zadnja sporočila

apčih - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
apčih14. 07. 2010 13:36:27
Zakaj je za v hribe in za na kolo tako priporoča pršut? Slana hrana bi po moje morala še povečati nevarnost za dehidracijo. Po drugi strani je pa res, da s pršutom nadomestiš sol, ki si jo izgubil s potenjem... A je to to, a je kakšna hujša znanost v ozadju?
apčih2. 02. 2010 22:22:17
Danes smo šli na VP iz Stahovice mimo Primoža. Pasjim pečinam smo se ognili po zgornji poti, ki gre enih 50 višinskih metrov višje in se kmalu priključi nazaj na pot (obhod te stane ene 5 ali 10 minut), ki gre čez Pasje pečine. Obe poti sta že dva dni po sneženju pravi avtocesti (kot lahko vidite na tolovih slikah), tista čez Pasje pečine zgleda celo bolj shojena. Kjer smo mi hodili (zgornja pot) dereze in cepin vsekakor niso nujne - pot gre ves čas po gozdu, nikjer ne prečiš pobočja in tudi izpostavljena ni. Ti pa pridejo dereze (s tamalimi zobki) prav, če ti ni do drsanja po poti.

Jaz sem bil danes otovorjen s cepinom in 12-zobimi derezami, glede na to da sem šel prvič in te tistih nekaj dek nič ne stane. Naslednjič bom pa oboje verjetno izjemoma pustil doma.
apčih1. 02. 2010 19:12:58
Najlepša ti hvala za nasvete! Prej sem pozabil omeniti, da ne bomo šli po označeni poti mimo Pasjih pečin, ker zna biti tam pozimi nevarno, ampak po neoznačeni zimski poti ki gre (prav tako iz Stahovice čez Svetega Primoža) mimo Pirčevega vrha do Doma na Kisovcu. Ali mogoče veš kakšno je stanje na tej poti?
apčih1. 02. 2010 18:00:53
Pot sem si pogledal v knjigi "Zimski vzponi v slovenskih gorah", tako da čisto nepripravljen nisem nasmeh
apčih1. 02. 2010 17:57:36
Ali je pot iz Stahovice preko Svetega Primoža shojena? Če je shojena, bomo šli jutri s kolegi, je pa malo nerodno, da nihče od nas še ni bil gor, tako da bi bil vesel kakršnih koli podatkov - ali je plazovito, ali je kje nevarnost zdrsa,...
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići