Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasaj

Odgovornost do sočloveka v hribih-spoznavne ture nujno zlo?

Print
ljubitelj gora6. 04. 2012 23:52:59
....vesele praznike
všeč
observer6. 04. 2012 23:53:48
Če ne dojameš, da je zasebno sporočilo namenjeno samo tebi... potem ti ne morem pomagati. Ti pa ga javno objaviš... zakaj že?
Kar se pa tiče uporabniških imen pa vsi vemo kako je eni so taki kot midva da se skrivava za nekimi namišlenimi imeni. Drugi pa nastopajo s svojim imenom in priimkom. Ne vem koliko časa si na forumu ampak oba veva da si vsaj 1x menjal svoje uporabniško ime. Eni pa so ga zamenjali za svoje dejansko ime in priimek, ker so želeli pošteno graditi svoje dobro ime... Samo da veš, ker je sprenevedanja na tem forumu kar veliko....
všeč
observer6. 04. 2012 23:55:28
l.g. so pa tudi taki, ki večkrat spremenijo svoj post va 10tih minutah kot si ti storil sedaj... nič hudega saj je tudi vreme nestabilno....
vesele praznike tudi tebi...
všeč
ljubitelj gora7. 04. 2012 00:03:32
Resnično nimam več časa hodit v hribe, kot dosedaj, delo čaka, je treba sedaj več delat, kot prejmrk pogledhribi bodo mal počakal, imam lepe spomine, slik na tisoče, ki jih bom v deževnih dneh pregledoval...malo sem se moral skregat, da bom lažje prenašal gorski poraz in se posvetil karieri, zlo bom pogrešal ˝gorsko tožje˝mrk pogledzadrega. lp

A ne Juš brez zamere.nasmeh sam s tistim si pa užalil člane, ko si napisal zelenkoti.

EDIT: Težka bo, bom raje kar namenil vikend za hribe.
hudo je1
všeč
panda7. 04. 2012 08:42:02
Zaradi vseh in podobnih pripetij hodim večinoma v gore s svojo boljšo polovico. Na težje ture pa sam, da koga ne "oviram". nasmeh
(+1)všeč
Misantrof7. 04. 2012 10:10:05
Pred prihodom Ljubitelja gora, mi je forum služil kot vir informacij, zadnje čase pa je odličen nadomestek za Pavlihovo pratiko.
(+2)všeč
ljubitelj gora7. 04. 2012 11:56:35
To so splošni pogovori, v temo forum-razmere ne komentiram, če ne poznam trenutnih razmer, bi pa rad povedal, da kdor sprašuje po razmerah dobi na ZS od nekoga, ki je tam bil, ker nas veliko obiskovalcev bere, gorski vodniki, gorski reševalci, gorski policaji, izkušeni ljudje, ....
všeč
tomiš7. 04. 2012 12:23:24
ne potrebujemo informacij od tega tvojega gorskega policaja in ne vem od koga še vse, da bi šli v hribe. Saj vsi vemo koga misliš. Če pa že rabimo kakšne info, se pa prej na koga drugega obrnemo...velik nasmeh
In ni ti treba tega vsega vsakič poudarjat, še manj pa za cepine, dereze in ostalo opremo, ker nam je nekaterim samoumevno, da to pozimi vse s sabo nosimo. Tudi če ne rabimo.
všeč
ljubitelj gora7. 04. 2012 12:30:42
Aha vredu sem mislil, da je treba vsakič posebaj povdarit za zimsko opremo....jest to itak bom nosil s seboj kr redno glede na snežne razmere, letni čas/turo. lepe praznike Tomaž Š.
všeč
lepenatka7. 04. 2012 12:34:37
Jaz pa sem že mislila,da je LG iz čistega začetnika pred časom, le počasi začel preraščati v gornika z velikim "G".Iz "nastopov" na teh straneh, pa žal ni tako.
Lepe praznike in varen korak vsem.Tisti, ta pravi, že vemo,kaj to pomeni.




(+3)všeč
ljubitelj gora7. 04. 2012 13:23:52


Pohodništvo: Od J.A.

V razmislek: Odgovoren je tisti, ki organizira turo!(pa ne sm pa ke, sej smo prjatli, prijateljsko hodimo v hribe, levo desno...) in tisti, ki je najbolj izkušen in ima(poseduje) največ znanja. Da v primeru poškodbe pride do tožbe, ali sodne izterjave, odgovorni (v tem primeru jaz ali kdo drug, ki organizira turo) v celoti odgovarja za nastalo situacijo, najsi bo to nesreča, malomarnost, zaplezanje ipd... V tem primeru odgovarjam samo materialno! Kot starejši pripravnik, ali alpinist(oseba, ki je strokovno podkovana in usposobljena za samostojno! hojo in plezanje po hribih pa odgovarjam še kazensko. Nočem vam ničesar prikrajšati, le pošteno sem se zamislil, ko se vas je v Vratih pojavilo 19! Nekateri morebiti jemljete brezpotje, kot sprehod in podcenjujete "enko". Vedite, da se tam zgodi največ grdih nesreč. Pa ne moraliziram, samo pišem to o čemer je večna debata. Če greš z GV-jem on v celoti odgovarja! Če nekdo pelje skupino je odgovornost tudi njegova!
všeč
turbo7. 04. 2012 13:39:18
Marsikatero pomoč se najde na med.over.net
(+4)všeč
FLEKSARCA7. 04. 2012 13:53:36
E moj 2xLG, vidiš zgoraj je tipičen primer kako z brisanjem svojih komentarjev, delaš forum nepregleden. Sicer pa vidim, da jih zopet streljaš in sem posvoje kar vesel, da sem zamudil tvoje nebuloze. Poba, včasih je pametno, da kakšno stvar premisliš,celo prespiš preden jo butneš iz sebe, sam mam filing, da se tebe to ne bo prijelovelik nasmeh.
(+8)všeč
ljubitelj gora7. 04. 2012 17:51:03
Kakorkoli že, vesele velikonočne praznikevelik nasmeh
všeč
mandala7. 04. 2012 20:59:17
Eh,piščanec,ti ne moreš učiti kure...mežikanje
(+2)všeč
sk27. 04. 2012 21:19:32
"Za nekoga x bi izbral prav take spoznavne ture, morebiti še kakšno več... Če me pa v štartu že ne bi prepričal bi pa turo odklonil."

Točno tako, še na lahkih turah imaš lahko probleme, če ne poznaš človeka, še posebej, če ima kake zdravstvene težave (za katere ne veš).
Ravno zardi zakonodaje - velike odgovornosti, sem se odločil, da vodim samo še lahke ture (skupine, društvo..), zahtevne pa samo poznane in maksimalno dva (najraje enega).
LP
všeč
ljubitelj gora8. 04. 2012 16:28:22
Ustavite konjičke, vi še kar naprej komentirate, čeprav je viharnik napisal bistvo. Kdo koga uči, jaz (LG) nobenga in od kje vam te informacije razen, da iščete debato na hribi.net in bluzite še naprej. Z J**em imava take in drugačne zakomlicirane zadevšne, če niste bli z nami na turah bi še najmanj pričakoval komentarje, ker z J**em sem uspel rečt na turi in po turi le nekaj besed, ne vem pa od kje je dobil slabo mnenje/izkušnje od mene in na podlagi 1 dnevne ture tako slabo mnenej o meni govort...počutim sem poskusni zajček, če že kako pomagam pomagam na ta način, da vsekakor sem zato, da si vsak sam priskrbi znanje in izkušnje (tečaji, AŠ...)....jaz sem po njegovem zbezljan-podivjan gams. Kakorkoli že v hribe hodim zaradi sebe in prosim bodmo en do druzga bolj spoštljivi, če je nekdo hitrejši, boljši mu lahko samo čestitam smo pač tam kjer smo pri fovšariji. Vesele praznike še naprej in prosim brez zamere. Administratorju se oprav., da sem tole moral napisat, gre za določena pojasnila, vsa tista vmesna sporočila pa sem naknadno uredil/pobrisal, ker sem dobil ZS, kjer me je nekdo vljudno prosil za pobris komentarjev.
všeč
mandala8. 04. 2012 16:55:44
Mi pa ne hodmo v hribe,da bi bili boljši,še najmanj pa hitrejši,vendar ti nam daješ občutek manjvrednosti,kot da so tvoji podvigi najveličastnejši,najbolj uki znanja ipd,vsi ostali smo pa samo hribovci,ki o gorništvu nimamo pojma!
(+1)všeč
ljubitelj gora8. 04. 2012 17:00:47
Ruzumem te mandala, ampak nikakor ni res kar si napisala, lani sem čakal celo zimo doma brez opreme in dočakal maj mesec, ko sem lahko šel na prvo kopno turo, lani oz. preteklo zimo sem si z namenom kupil opremo, da bom hodil tudi pozimi v hribe, vas ravno tako cenim pa naj bo to vzpon na Veliko planino ali pa na Blegoš.
všeč
merkur8. 04. 2012 17:12:31
Turbo ima kratke, jedrnate, koristne nasvete ... Recimo, njegovega zadnjega bi bilo vsekakor dobro upoštevati. Posebej še kadar prazniki in vreme dol tiščijo. Res, med.over.net je zakon!
(+4)všeč
Stranica:123456
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići