Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Dovški Babi (1891 m)?
Glasaj

Oskrbniki koč

Print
capraibex19. 08. 2013 14:57:14
Izkušnje so različne,kot oskrbniki.Kot sem že omenil,včeraj so na Veliki planini oglaševali ponudbo na tablah pred in v kočah.Vendar oglaševanih jedi že kmalu po 12. uri ni bilo več.Pač zadeve umakneš s tabel,ne pa da so vrste nezadovoljnih.Takim kočam se bomo v prihodnje na daleč ognili.
(+2)všeč
Pohodnica5619. 08. 2013 14:58:28
Ker je že toliko govora o kočah in oskrbnikih, prijaznosti, neprijaznosti postrežbi, o cenah ne bom filozofirala, ker mi je to mal mim. Če kdaj kakšnega "artikla" zmanjka, je to logično in zaradi tega ne bom godrnjala.
Nekaj dni dopusta, malce po gričkih sopihala, seveda se ustavila tudi
pri kakšni koči.
Koča na planini Jezero: vljudni, ne razumem zakaj ne držijo žgancev, a to je njihova politika.
Andrejev dom na Slemenu: zgolj postrežejo, ker pač morajo.
Koča na Smrekovcu: vljudno, a brez duše.
Kriška gora: prijazno, ustrežljivo.
Kriška planina, Pr Florjan: prijazni in najboljše kislo mleko v letošnjem letu
Lešanska planina:luštno, prijazno.
Koča na Loki pod Raduho: res lepa planina, prijazno, ustrežljivo.
Koča pri Merjascu na Voglu: prijazno in ustrežljivo, le kislo mleko so mi "malce" podvalili, najmanj tri dni staro in res neužitno.
Dom Valentina Staniča:luštno, ustrežljivo, prijazno.
Lahko napišem, nikjer težav, le na nekatere se rada vračam.
(+5)všeč
ribic20. 08. 2013 13:08:11
@jana1966: to je verjetno pastir iz planine nad Krmo. Kobila je menda njegova, ampak je ponavadi na travniku okrog koče.

Je pa ta pastir res čuden. Midva sva ga srečala blizu koče ko sva šla na Triglav on pa po hrano. In je bil ful prijazen ter naju vabil naj prideva na hrano naslednji dan ko se vračava. No naslednji dan pa je bil tip na planini tako pijan in nesramen, da sva se takoj pobrala dalje mrk pogled
(+3)všeč
Pohodnica5620. 08. 2013 15:28:29
@ribic: To se je tudi nama s prijateljico zgodilo, dne 18.08.2013 na Prgarci je to, zjutraj je bil ves medenmežikanje, prijazen kot le kaj. Popoldan ob povratku res že malce grotesken in tudi midve sva jo hitro ucvrli dol eek
(+2)všeč
GregorC20. 08. 2013 18:07:22
Daleč najbolj ugodna koča, ki sem jo obiskal (in jo obiskujem) je Krekova Koča na Ratitovcu. Čaj in flancat npr. 2,5€. Cene primerljive z onimi v dolini, pa tudi okusno je. Zame je to primer planincu prijazne koče.
(+7)všeč
Daaam20. 08. 2013 18:59:07
Ratitovec tudi jaz lahko samo pohvalim.!
(+3)všeč
Hribovc8820. 08. 2013 21:35:07
Jaz bi pa ob tej priložnosti zelo pohvalil kočo Planinc na Sv. Primožu na Pohorju (1010 m). Zelo lep ambient v objemu pohorskih gozdov, da o prijaznosti, ustrežljivosti, preprostosti in domačnosti oskrbnice (gospa je predsednica PD Vuzenica) in njenega moža, sploh ne govorim.
(+3)všeč
lena_ala24. 08. 2013 14:28:35
Živjo, nikjer ne najdem komentarjev o planinskem domu na Staničevi koči, ima kdo kaj izkušenj- spanje, hrana, osebje?nasmeh Hvala
všeč
VesnaM24. 08. 2013 14:42:30
hrana in osebje super .. za spanje pa najbolje da pokličeš kakšen dan prej in si rezerviraš nasmeh
všeč
SunBurned24. 08. 2013 15:25:48
@lena_ala
Osebje, hrana, ambient super. Spanje: v glavnem objektu skupinske sobe s po 5 ležišči (pravo razkošje...), v depandansi je pa malo bolj divje (16 ljudi v dvonadstropnih posteljah na 20 kvadratih :-) ), a se preživi.
Letos nove oskrbnice, prijazne in ustrežljive.
(+4)všeč
Kokta24. 08. 2013 22:48:52
@lena_ala, tako kot je omenila bunkica...vse štima, tako da pot pod noge nasmeh
(+2)všeč
velkavrh25. 08. 2013 04:40:24
Bolj na splošno lahko rečem, da nimam slabih izkušenj z obiskom koč po naših gorah. Letos sem celo dve noči prespal na Prehodavcih-prvič. Tu je letos mlada tričanska ekipa. Bilo je popolnoma zadovoljivo. Mladenič, ki je stregel je bil zelo ustrežljiv in zelo zgovoren. Včeraj sem bil na Kranjski koči na Ledinah in z gospodom, ki je oskrbnik sva prav prijetno poklepetala.Povabil me je celo na koncerte resne glasbe, ki jih imajo.Verjamem pa, da je ob gneči kot je bila pred dvema tednoma v koči Pri Triglavskih jezerih, se osebje ne more posvetiti gostu in smo mu res le številka.Kavica pa je bila tam prav dobra.Razumljivo, da vse naročeno ob taki gneči sam neseš od šanka ven na mizo.Letos pa v kočah tako rekoč nisem jedel. Rad pa si privoščim kakšen štrudel in v koči v Tamarju je bil prav dober.Košutnik tudi skoraj redno popijem. Edino v Celovški koči je bil malo čuden-popolnoma prozoren-okus je bil pa pravi. Slikca gor pa je bila napačna-clusijev svišč. Je pa bil tu se mi zdi najdražji.L.P.
(+2)všeč
smatjaz25. 08. 2013 08:22:36
Leto sva s sinom obiskala ogromno koč, niti številke več ne vem, vendar sva v skoraj vseh naletela na prijaznost in ustrežljivost, navkljub gužvi se vidi da se trudijo ustreči in biti prijazni, tako da lahko potrdim da so skoraj vse koče prijetne, nekatere malo bolj nekatere malo manj, vendar razlika je majhna, tako da je skupni imenovalec skoraj vseh pozitiven. Še posebej bi pozitivno izpostavil dom na Prehodavcih tako kot moj predhodnik in dom na Komni, medtem ko mi je negativen priokus prvi dan pustil zavetišče na Krnu, kateri se je tudi že naslednji dan popravil in je slab trenutek ostal le še spomin tam nekje zadaj.
Skratka kljub težkim delovnim pogoji, kljub številčnemu obisku, kljub vsem tegobam ki so vezane na te "gorske domačije" lahko potrdim da sem dobro počutim v njih! Predvsem pa bi poudaril da je zadovoljstvo obiskovalca v večini odvisno od njegovega pričakovanja !!! (kdor bo pričakoval v planinskem domu "lastnega poštirkanega kelnarja" kateri bo isti hip izpolnil vse njegove želje, bo hudo razočaran.zavijanje z očminasmehmežikanje
(+5)všeč
VanSims25. 08. 2013 23:51:48
Po sili razmer prespal na Planiki ko sem pred 14 dni šel na Triglav, osebje prijazno, ena od deklic, ki strežejo sicer malo naglušna ampak OK.

Račun dobil za spanje ne pa tudi za pojedeno zjutraj. So pa cene lepo napisane tako da ni dvoma okoli tega.

Ravno ko mi je gospa pokazala pograd ga je hotel zasesti nek bošnjak pa še prav agresiven je bil pri tem, no gospo sem moral poklicati nazaj da mu je dopovedala da to ni njegov pograd. Potem se je opravičil.

Ponoči je bil mir(ali je oskrbnica tako stroga ali pa zaradi dejstva da ima svojo sobo pod spalnicami mežikanje ), enkrat je samo en kreten prišel posvetit z baterijo. No, sem pa imel smolo da sem imel nad mano enega mulota, ki je ves čas tresel pograd(lahko bi jih zamenjali z novejšimi ki se ne bi toliko majali). Kljub temu da sem ga opozoril ni nehal, ne vem ali si ga je 'na roke' celo noč ali kaj? zmeden eek

Cene, no pač triglavske. Zajtrk, dva tenka kosa kruha in en putrček in ena marmelada in ena paštetka - 6 EUR. No, ko naročim še tri kose kruha(po 0.75 EUR kos) da se najem pa mi prinese tako debele kose, da jih komaj pojem. Torej za naslednjič: prinesi s sabo svoje za na kruh in naroči samo kruh. Pa pijačo tudi. Eventuelno ti po statutu lahko še euro konzumacije zaračunajo.

Primerjava s cenami v Wienerneustadter hütte pod Zugspitze(še bolj oblegana gora kot Triglav, tudi po planinskih poteh ne le z gondolo).

- mesni sir z kruhom 5.50 EUR
- hrenovka z zenfom in kruhom: 3.50 EUR
- pivo 3.50 EUR(v dolini ga nižje ne boste tam dobili, kvečjemu višje)
- kava 2.00 EUR( v avstriji in nemčiji je tudi v dolini redko ceneje)
(+5)všeč
Becar26. 08. 2013 18:29:40
velik nasmeh VanSims, si me dobro nasmejal, ti vse verjamem, ker ponoči se v kočah res dogaja ˝svašta˝. Ko smo šli pred nekje 18 leti, jaz še kot osnovnošolec, prespat na skupna ležišča v Kočo pri triglavskih jezerih, je bilo vse zabasano. Spomnim se, da sem spal tam za enim dimnikom na podstrešju, z ljudmi smo se kar s podplati med seboj tiščali, takšna gužva je bila. In je bilo nekim mladeničem strašno zabavno med dremežem mene frcat v podplat in se potem hihitat, videlo se itak ni nič, od spanja pa tudi nič nasmeh. Plus da ne omenjam, kako ga je nekdo spustil za v guinesovo knjigo. eekzavijanje z očmi Tako da mogoče tudi iz tega izvira, da že dolgo dolgo delam enodnevne ture, če je treba po sili razmer kot praviš, dam pa raje lučko na glavo.
(+4)všeč
jprim26. 08. 2013 21:36:07
Ja, spanje v kočah ... dogodivščine, da padeš s pogradanasmeh, lani v koči pri Triglavskih jezerih, v sobi 12, dedci tekmovali kdo bolj smrčinasmeh.
Pravtako lani v Lepeni, spanje v depandansah, tako jih pač imenujejozavijanje z očmizavijanje z očmizavijanje z očmi, treba je bilo naret mir, saj sva drugo jutro že v temi štartala za Krn. Ena družinica pač s tremi otroki, kot da so doma ... ura pa opolnoči, eh raje se ne spominjam vseh teh nočitev v kočah, tako da tudi zadnje čase prakticirama, ob 11. zvečer od doma, vzpon s čelkami, drugače pa je seveda, ko planirava kakšne tri dni. Najrajje sem v kakem penzionu, ampak tam je seveda veliko dražje kot v koči.
LP!
(+1)všeč
jezičnik27. 08. 2013 13:06:06
No, midva z ženo sva imela pred kratkim na Kamniškem sedlu še bolj nenavadno izkušnjo.
Že tako je bilo zvečer malo težko zaspat, ker sva bila prva v postelji in so potem vsi ostali prihrumeli v sobo okrog 10h, potem pa je še en Hrvat začel neutrudno smrčat. Moški, ki je spal nad ženo, je zlezel s pograda in šel mirit gospoda, ko je plezal nazaj in se ulegel, pa se je pograd dobesedno podrl in zgornji del je (z jogijem in debelo leseno podlago vred) padel na ženo. Hvalabogu se ni zgodilo nič hudega - žena je namreč zaradi hrvatovega smrčanja tudi bedela in po ne vem kakšni sreči pravočasno odskočila, takoj ko je začutila nekaj na sebi. Bolj iz sebe je bil zgornji gospod, ki je bil prepričan, da je nekoga pomečkal.
Sicer je ta koča res urejena (tudi npr. tuši s toplo vodo), za postelje pa jim res dam velik -.
(+5)všeč
Trobec27. 08. 2013 15:53:38
Še ena frišna s Krekove koče na Ratitovcu. S punco prideva v kočo naročiva čaj in pomalicava. Čaj je bil res dober, niso šparali z limono in tudi ni bil preveč sladek, kot je to navada v nekaterih kočah (ko potem sploh ne veš kašen okus ima v resnici).
Plačam in oskbnici pohvalim čaj, nakar mi osorno odgovori da "prodajajo razen čaja še kaj drugega in ni treba nič s sabo prinest, razen za zunaj".

(+2)všeč
VanSims27. 08. 2013 16:39:50
Em dobro, na smrčanje človek ne more vplivati zato jaz prinesem s sabo čepke za ušesa kadar načrtujem spanje takole skupaj z drugimi. Moti me seveda hrup, ki je take jakosti, da še čepki ne pomagajo...

@Trobec: Gotovo sta kaj v koči jedla tudi svojega ne? Seveda je to dovoljeno in bi morala biti oskrbnica vseeno prijazna, lahko bi vama pa zaračunala tisti euro konzumacije.

BTW, ta euro konzumacije o katerem smo nedavno govorili sem videl pred kakim mesecem v Vojkovi koči na Nanosu. Lepo imajo obvestilo, da to zaračunavajo za prinešeno hrano.
(+2)všeč
Okmodko27. 08. 2013 16:57:45
Ja pozimi sem jim videl na obrazu da jih je zelo matralo, ko so vsi sam čaj naročali pa nihče hrane nasmeh Živci so gospo izdali.
(+4)všeč
Stranica:123...2627282930...353637
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići