Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasaj

Žakeljnov bivak na "Stebrasti skali" Mežakle

Print
heinz2. 11. 2010 16:23:09
sherpa, da nisi tudi ti novi/stari kandidat za ustvarjanje zdrah na forumu? Z novim imenom?
všeč
sherpa2. 11. 2010 16:29:28
Tudi možno, če tako misliš. Sem pa napisal že 28 postov, tako da čisto novi tudi nisem. mežikanje

Ne popuščaš pa ne v svojih stališčih. To grdobijo boš branil do zadnjega daha. Nasprotnih argumentov pa kot da ne slišiš...
všeč
jprim2. 11. 2010 16:37:56
Daj Sherpa napiši nekaj pametnega, kajti že to, da nas ženske imenuješ babnice, mi pove veliko o tebi.

In imam občutek, da nekaterih zadev res enostavno ne razumeš in jih ne znaš povezati. Kje pa ke kultura ... to pa je zate že drugo poglavje.
všeč
klm2. 11. 2010 16:42:21
Katica je podala ZELO SLABE ARGUMENTE. Lojze je konvecionalen človek, dober psihoanalitik bi o njem podal bolje argumentirano mnenje, vendar pa zaradi tega res ne morete biti žaljivi. Poleg tega ga Jeseničani ne kujejo v zveze niti Heinz, je pač eden od prebivalcev Jesenic. Pa vendar za koga je bil do sedaj ta bivak moteč (Heinz, morebiti ni bilo ravno posrečeno, da si ga objavil), namreč, prenekateri ste šele sedaj zvedeli zanj, pa vendar že nekaj let stoji na mestu, kjer stoji. O estetskih merilih je težko podajati mnenje, še posebej če ga ne vidiš v živo. Pravzaprav bi bilo tako: če bi ga načrtoval priznani, morebiti svetovno znani arhitekt, npr. Le Corbusier ali pa Frank Lloyd Wright, bi vsi rekli Vauuu! Potem bi tovrstni arhitekt argumetiral odločitev zakaj ga je odel v kričečo modro barvo, s tem da se pač lepo zlije z nebom itd., bi vi bi začeli zaznavati bivak z drugačno percepcijo. Pa smo pri jebeni percepciji nekonvecionalnih množic (zato pa večina sivih celic zbeži ali pa postanejo depresivne).
Tovrsten negativizem in udrihanje po forumih ni estetsko z nobenega vidika. Katica; na Široki peči stoji križ. Čemu je tam ta človeška nesnaga, čemu mora (če gledam tako s čustvenega kot kognitivnega stališča tebi enako razmišljujočega človeka)razburjati moja neverska - ateistična čustva?
všeč
IgorZlodej2. 11. 2010 16:48:27
Bivaka na SS še nisem uspel obiskati, čeprav me je Lojz tja gor že večkrat povabil. Sem si ga pa enkrat ogledal od blizu iz helikopterja, pa tudi prijatelji, ki so tam že bili so mi pripovedovali o njem. Od forumašev sem bil verjetno največkrat v bivaku na Morbegni in tam tudi prespal. Kot vsi ostali je tudi Lojz enkratna in neponovljiva osebnost, ki živi svoje življenje in se ne vtika v druge, vsaj ne na tak način kot ga nekateri izražate tukaj. Seveda lahko vsak svobodno izrazi svoje mnenje, ni pa treba biti pri tem žaljiv. Žal je tukaj kar nekaj takih, ki ne vem ali iz svoje zavisti ali česa drugega napadajo vse in vsakogar, ki ne misli tako kot oni. Lojz je naredil svoja bivaka, ki sta lahko občudovanje vredna ali pa v posmeh MOP-u. Žal pa so tukaj tudi taki, ki niti ene uboge slike z gora še niso uspeli objaviti, da bi jo lahko ostali občudovali, ali pa napisali kaj o aktulanih razmerah. Saj zato pa forum je. So pa neizmerno hitri, ko je treba koga popljuvati in se očitno le v ta namen tudi prijavijo, kot "katica" recimo. Takih pa res ne rabimo.
všeč
heinz2. 11. 2010 16:50:32
sherpa, da si že celih 28 postov napisal?? Oprosti starešina! Pa si že stal na 28. vrhovih? Če da, potem je to žal premalo za vzpon do S.S. (naj bom še jaz malo ciničen)
Že prej sem hotel nekaj napisati, pa sem se vzdržal: žensko- jprim si macho!!, javno napadel glede njenih komentarjev (kakšen kavalir), češ da so vredni posmeha, oz je tega vredno njeno znanje. Medtem pa se ti - frajer, niti nočeš zavedati, da za take primere obstoja ZS !!! Stari ,sram naj te bo, da si se spustil za BZV osebno blatiti neko žensko - že mnogo dalj časa udeleženko tega foruma, katerega ti osebno šele malce spoznavaš! Pravzaprav še nisi doumel duha tega foruma. In praviš ,oz misliš si, da si planinec ali gornik !!
Svetujem ti da že tretjič spremeniš svoje upor. ime!
Sherpa, odkod že praviš, da prihajaš?
Iz Tibeta, ... Himalaje??
Le kdo naj verjame tvojim pisavam ???
všeč
velesa2. 11. 2010 16:57:09
Ne le za sherpo, še za marsikoga bi se lahko vprašali, kje je kultura, strpnost, spoštovanje, naklonjenost, prijateljstvo,.. Opaziti pa je zavist, hinavščino, zlobo,... Zdi se, kot da nimate spoštovanja sami do sebe, kaj šele do drugih, da ste skregani sami s sabo in svoje nelagodje posredno objavljate. Morda pa ste Lojzetu nevoščljivi, ker niste sposobni česa takega, kot je on. In to velja še za koga, ki daje informacije na tem forumu, a se jim ugovarja in "išče dlako v jajcu".
Pa veliko strpnosi, veselja in predvsem samospoštovanja vam želim!
(+1)všeč
prokofjev2. 11. 2010 16:57:41
Heinz, tole si pravzaprav ti zakuril s svojo objavo. Kaj pa si mislil? Da bodo vsi le ploskali, tako kot zadnjič tistemu, ki je razkril da se je neka dečva pojavila s trebuhom v javnosti in nam je to nesel na noseek
všeč
jprim2. 11. 2010 16:58:44
Hvala heinz za podporo, ampak veš imam trdo kožo in enostavno sherpi, katice ... pa še se jih nekaj najde, se mi obenem smilijo, očitno so v življenju zelo nesrečni in svoje nezadovoljstvo tako tudi izražajo, enostavno agresivno, napadalno, ampak ob tem se ne zavedajo, da odkrivajo svoj skriti obraz.
LP!
všeč
Maja_C2. 11. 2010 17:13:21
Proučujem slike poti do bivaka in kar je Heinz napisal o dostopu čez steno - me zanima, če je tisti del čez steno v redu zavarovan ali je bolj na način "tu pa tam kak klin". Me je namreč prav zamikalo, da grem pogledat tole škratovščino, kot piše Žan.
všeč
heinz2. 11. 2010 17:14:40
Ja, jprim, glavni vzrok tem trapastim nevednim komentarjem je, se mi zdi, čisto psihološke narave. Kaj hočemo? Upanje umira zadnje.
Pa še to naj dodam, oz sem ti dolžan: ko sem pred časom nekaj švrknil čez ženske (mislim, da je bilo bolj v hecu) si me na to prijazno opozorila v SZ. In potem sva na tem nivoju zadevo lepo razrešila. Pokazala si pravo planinsko kulturo. Mene je bilo pa kar malo sram. A gotovo veš, da se nisem na nikogar osebno spravljal. to bi bilo pa kar "roza".jezik
Pokazala si mi, čemu so namenjena ZS.
In tudi v primeru sherpe si se izkazala "moško"..
Nas, dece je lahko kar malo sramzadrega
Lp jprim! mogoče se kdaj srečava ravno pri čudovitem Žakeljevem bivaku na S.S.!nasmeh
všeč
Hribovc882. 11. 2010 17:16:57
Se strinjam s katico, da bivak nikakor ne spada v naravo!!! Pa ka si bo še ta narod vse zmislu, pa sj to ni res nomrk pogledjezenzavijanje z očmi
všeč
heinz2. 11. 2010 17:20:21
Ja, Maja C , takole je: del čez steno (ki pa ni predolg in prenaporen) je Žakelj dobro zavaroval s klini - kot sem zapisal- z večjimi za oprijemanje in z "jeseničani" za vpenjanje.. oz- po želji.
klinov je torej zadosti, potrebno je nekaj plazenja, previdnost pa vsekakor ni odveč.
Pa srečno Maja! Ne bo ti žal in se že veselim tvojega komentarja, v kolikor ga boš objavila tukaj (zdi se mi, da boš)
LP mežikanje
všeč
heinz2. 11. 2010 17:22:27
V naravo ne spadajo nekateri t.i. oz. samozvani "hribovci"
všeč
aljazek2. 11. 2010 17:32:29
Ah ja, kar hecno se mi tole vse zdi. Seveda se oglasi dosti "gornikov", ki jim je tale "bivak" všeč. Če pa gledaš na gore in Naravo kot na religijo, je pa tale pisan zaboj bolj norčevanje iz vsega v kar verjameš. Ne vem kako mu je uspelo, da ta zadeva še kar stoji, ker nas je malo preveč na svetu, da bi vsak postavil svoj bivak kjer se mu zdi. Bivak bi se naj čim bolje zlil z okoljem in pustil čim manjši odtis v Naravi. Njegov način življenja in miselnost mi je čisto ok, le njegovih dejanj ne razumem ravno. Argumenti na tem forumu, ki ga zagovarjajo, pa so ali slabi ali otročji, kajti očitati nevoščlivost smo se igrali že v osnovni šoli...

PS: če koga zanima še moje ime in priimek, mu ga posredujem preko ZS
všeč
pinkerton2. 11. 2010 17:34:53
Men je pa lep kot pirhek.
Heinz, kaj če bi nas ti vse forumaše, ki jim je tale bivaček všeč, enkrat peljal tja gor na izlet?
všeč
heinz2. 11. 2010 17:43:13
No, aljažek (čemu pomanjševalnica??), ko že vendar praviš, da NAS je preveč na svetu.. da bi vsak postavil svoj bivak, te sprašujem, kdaj bi ga pa ti sploh uspel, oz bil sposoben postaviti, če se vendar (verjetno) še niti nisi uspel povzpeti do slednjega, o katerem teče beseda? Ali pa si ga vendar že obiskal??

Predlagam da komentirajo tisti, ki so bili že vsaj v njegovi bližini.

No, viš, tako znamo biti pametni Slovenci (me prime da bi tudi jaz uporabil pomanjševalnico, a je ne bom, ravno zaradi "ta-pametnih", ki jo tako radi uporabljajo)
všeč
heinz2. 11. 2010 17:44:58
pinkerton: z veseljem! Vsi bi bili navdušeni! Začeli bi spoštovati ljudi, kot je naš Alojzij.
všeč
aljazek2. 11. 2010 17:52:32
Izvor mojega uporabniškega imena nima čisto nič povezave s tem "bivakom", zato ni pomemben. Glede na to, da sem priden študent, imam poleti ogromno časa, po naravi pa sem tudi bolj praktičen tip človeka. Do te stvaritve se ne mislim povzpeti, ker se raje šetam po neokrnjenih kotičkih in me takšni mavričasti zaboji ne zanimajo. Predlog za filtracijo komentarjev pa žal ni sprejet z moje strani.
všeč
heinz2. 11. 2010 17:57:28
aljazek, zakaj ne bi bil raje kar Aljaž?
Al pa boš to postal šele, ko odrasteš? Bomo sploh dočakali?
Si Slovenec, ali slovenček (slovencelj)??
všeč
Stranica:1234567
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići