Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali se s Kalške gore (2047 m), vidi slap Rinka?
Glasaj
palček plezalček / Zadnja sporočila

palček plezalček - Zadnja sporočila

Začete teme:
palček plezalček12. 09. 2022 15:23:12
Po jutranji kavi urno iz Zadnjice do Loga in nad muzejem po poti Gmajna. Ko se slednja obrne v desno in začne spuščati, nadaljujeva naravnost in kmalu se priključiva markacijam skozi Trebiški dol. Nisva se jih še dodobra navadila, že jih zapustiva na mestu, kjer prva stezica zavije levo. Slediva ji do planine Trebiščina. Od tod naprej je bolj tipajoče, dokler se na lepem ne pokaže mulatjera, po kateri dospeva do kasarn. Naprej stopiva na Veliko glavo (precej ruševja; večkrat sem slišala, da je neprehodno, a nekako sva prišla z ene strani na drugo čez vrh mežikanje ), nato nadaljujeva direktno na Velikega Konja (ruševju se da večinoma izogniti in čisto spodobno pristopiti) in sestopiva na drugo stran po grebenu, ki vodi proti Ozebniku. Z njega je grebensko nadaljevanje mestoma krušljivo in izpostavljeno. Vzpon s sedelca na 'Nad Kopiščarji glave' nad Ozebniško planjo je enostaven, medtem ko pogled na Veliki Vršovec razkrije isto kot Google Earth - morje ruševja. Vrneva se čez planjo na greben Konj-Ozebnik in po potki sestopiva na sedlo Čez dol ter malo po lokalni bližnjici in malo počez doseževa cesto pod Utrom. Nadaljevanje do izhodišča bi bilo precej nezanimivo, če ne bi zavila še do slapa Pinja in šele nato primaširala do zasluženega zavitka - hvala za pogostitev, zavitek je bil božanski. nasmeh
palček plezalček19. 05. 2022 23:09:51
Konjski potok teče skozi čarobno, a ne ravno najbolj udobno prehodno dolino. Kjer se bela pot konča, se začne otepanje z nizkim in višjim podrastjem, a ob neštevnih zanimivostih igrajočega se potoka na zoprnijo pozabiš. Orientacija ni težavna. Najbrž je malo več pozornosti potrebno, če želimo dolino kmalu zapustiti in jo mahniti levo proti Sivniku ali Škorencu. Naslednji odcep levo je za pot nad desnim bregom. Le-ta naj bi privedla na lovsko pot, ki povezuje Sivnik z razkrižjem markiranih poti (stičišče čez Pasje peči, pl. Kisovec, Mala planina). Ta odcep sem opazila, a nisem 100% prepričana, da je bil pravi, saj sem nadaljevala ob potoku.

Zadnji del doline (kjer potoka ni več), je bolj naporen in orientacijsko malo manj evidenten.

Sestop čez Ravni hrib in navzdol po grebenu mi v zadnjem delu ni bil najbolj v veselje, vsekakor pa priporočam ekskurz z markirane poti do Ravnega hriba, saj je grebenček čisto potepuško simpatičen.
Na zemljevidu PZS, naj bi bila po celem grebenu potka... Hmm, če je, se je danes skrivala.

Več ob slikicah.
Komentari:
palček plezalček24. 06. 2024 13:11:03
Dodobra ste pretegnili noge in spotoma izvedli marsikaj zanimivega. Čestitke ... nasmeh
palček plezalček22. 06. 2024 17:35:38
Prva marela v letošnji sezoni je presenetila, vlaga v zraku že v ranih urah nič manj.
palček plezalček20. 06. 2024 14:34:53
Coffee, čestitke. Tura za visokogorske romantike par excellence. nasmeh
palček plezalček12. 05. 2024 11:40:55
Raziskovanje hribov nad Bistrico s planine Jezerca.
Opis sem vključila kar med slikovno gradivo.
Klopi so, čeravno štartaš na cca. 1410m. mrk pogled
palček plezalček12. 05. 2024 09:08:58
Lep potep nasmeh
palček plezalček9. 05. 2024 20:48:46
Že bitje z lovkami in grebenček sta zadosti za v malho želja, a verjamem, da je tudi vse drugo podobno privlačno. nasmeh Čestitke.
palček plezalček5. 05. 2024 20:03:51
K2 - Jakob - Konfinska pot

Na koncu Nove vasi se zapeljem do vode in parkiram. Po nekaj minutah lagodne hoje vzvodno se je bilo treba zapoditi v podrast in s tem tudi v breg. Na srečo in navkljub toplemu vremenu je flora še relativno nizka in tistih nekaj delno zaraščenih višincev je hitro mimo. Naprej zaraščenost popusti, strmina pač ne. velik nasmeh Na vsakem razgledišču se igram fotografinjo, v bistvu pa lovim sapo zadrega in kakopak tudi poglede nasmeh. Mimo koč švrknem kot blisk in se nekaj deset metrov za cerkvico, s pogledom na možica, usmerim levo na Konfinsko pot. Komaj se oči znova privadijo gozdne temine, že se čudim neverjetni uhojenosti oz. sledljivosti. Na nekaj mestih je Konfinska resda malce 'navihana', posebej v mokrem, kot je bilo danes, in je treba popaziti, da se ne znajdeš nadstropje nižje. Ljudi, razen ob kočah, nisem srečala, pač pa sem kar nekaj narisanih in kovinskih puščic. Slednje so pribite na drevesa (kakšna škoda, da se je nekdo tako potrudil). Tu in tam se najde tudi kakšna rdeča pika in možic. Žal so večinoma vsa 'pomagala' na mestih, kjer niti niso potrebna. Nekdo tudi drugače skrbi za pot, saj je večina podrtih dreves skrbno prežaganih.nasmeh

Fin potep, ki je, ko ga poznaš, primeren za popoldan ali za krajše dneve.

P.S.: Pardoniram, da sem tukaj objavila, a teme Jakob nisem našla.
palček plezalček22. 04. 2024 18:19:00
Žan, tako mi je nerodno, da se je barva mojih lic v hipu spremenila.

Na hribi.net je kar nekaj uporabnikov, ki pišejo zanimivo in iskrivo. Sama sem vsem in vsakemu posebej (tudi tistim, ki več ne objavljajo) hvaležna, ko se mi utrne ideja za potep in iščem informacije.

Kotički nad Bistrico so s svojo zapeljivostjo sami sebi najboljša reklama; mene prepričajo vedno znova. nasmeh
palček plezalček22. 04. 2024 10:44:41
77blaz, v tej temi je sosledje najbolj 'cort' fotografij. Hvala.
palček plezalček22. 04. 2024 10:40:03
andi2, čas nam je odmerjen kakor nam pač je, a vseeno nam v tem odmerku uspe marsikako ušpičiti. nasmeh Kakšna ideja se mora malo dlje ujčkati v malhi želja, da je v vsakem trenutku kaj na zalogi. Bolje jih je imeti v izobilju, kot njih manko. mežikanje
palček plezalček21. 04. 2024 22:30:14
O, na istem hribu z različnih smeri. nasmeh
Lepo, da sta šla na Mešenik, čestitke.
Morda se tja še kdaj podamo skupaj, a z drugega izhodišča. mežikanje
palček plezalček21. 04. 2024 19:26:52
Turca odlična, cesta katastrofalna.

Ne tako dolgo nazaj je nekdo napisal, da je cesta na Jermanco speglana in sem verjela. Žal je vse prej kot to in moja urbana miniatura na štirih kolesih je komaj prisopihala do travnika, kjer sem jo pustila, da si oddahne.

Do lovske koče sem se ravno dobro ogrela, nad njo, ko se svet ustrmi, sem sopihala kot lokomotiva, malo višje pa sem začela razmišljati, da bi bilo prav primerno dati nekaj kamnov v žepe vsled silnega vetra. Razgledi z vrha tako šik, da so bili skoraj kičasti. nasmeh Nadaljevanje od lovske koče po levem bregu nad potokom me je z uhojenostjo presenetilo. Čez Macesnovec ni nič manj očarljivo kot je bilo, ko sem bila tam prvič, le lestev se mi zdi, da je zamenjana.

Nizki čevlji niso najboljši izbor, a tudi z njimi je šlo brez mokrih nogavic. Sneg, kolikor ga je, je v jutranjih urah zmrznjen, pozneje se je ojužil in vsled listja pod njim kar pošteno drsi.
palček plezalček6. 03. 2024 15:47:03
Šarmantno cvetoče. nasmeh
Le kako ti uspe v teh turobnih dneh najti sonce?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići