Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Ajda_Zitnik / Zadnja sporočila

Ajda_Zitnik - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
Ajda_Zitnik11. 11. 2019 13:54:54
Dne 10.11.2019 sem se podala na Trstelj iz vasi Lipa. Snega še ni, pot pa vzorno vzdrževana in markirana.
Ajda_Zitnik5. 03. 2012 09:59:25
Na Menini planini sem bila včeraj. Snega je kar nekaj, zato menim, da je potrebna previdnost tako pri vzponu in sestopu.
Ajda_Zitnik11. 09. 2011 20:34:32
U&O: Mislim, da je najbolje da uporabiš pamet, pogledaš po zemljevidu po forumih, ti pa svetujem, da psa privežeš ali pa mu vsaj daš nagobčnik.
Tudi sama sem namreč že imela izkušnje, da me je pes oklal, čeprav po besedah lastnika "ni napadalen in ne grize". Res je bila rana površinska, ampak vseeno se mi ne zdi prav, da je lastnik to dovolil.
Pes je pes in čeprav smo ljudje največkrat sami krivi, da nas psi ugriznejo, ko me je pes oklal nisem naredila nič napadalnega proti njemu, razen da sem šla mimo njega s palicami v roki. Mogoče je to vzel kot napadalno gesto, samo vseeno pes naj bo na povodcu in naj ima na bolj obleganih poteh nagobčnik.
Ajda_Zitnik11. 09. 2011 20:22:02
Sama mislim, da je prav, da kdo predlaga izboljšave, če so le-te potrebne. Sama o postavljanju jeklenic ne vem ničesar, sem pa hvaležna ljudem, ki jih postavljajo.
Kar se tiče "preveč klinov, da se ne da uporabljat samovarovalnega kompleta" ne bi vedla, sama sem ga še vedno uporabljala (če seveda to ni ena jeklenica, ki je postavljana za primer spolzke poti, kot tista čez Balunjačo na Boč npr., ki zame v suhem ni potrebna, si pa predstavljam, da je zelo fajn, če je tisti del poti moker in masten).
Mislim pa, da primerjava delanja police in kolesarjenja po hribih ni potrebna. Zakaj ne? Na žalost (ali na srečo, kakor se vzame) je Triglav v Sloveniji ratal božja pot, ker "Slovenec ni Slovenec, dokler ne stoji na Triglavu".
Dokler bo prevladovala ta mentaliteta, morajo biti poti, ki so speljane na Triglav 10x ali pa 100x preveč zavarovane, saj imaš na poti iz Kredarice na Triglav ljudi, ki so zelo sposobni in kot pravi gospod ne potrebujejo jeklenic in klinov in ljudi, ki brez tega ne bi prišli gor ali nazaj varno. Mislim, da če pot na Triglav ne bi bila prezavarovana, bi GRS prevečlrat moral posredovati na Triglavu, tako da je prav, da je zadeva narejena preveč previdno.
Da ne bom še sama "slovenček, ki lop po tistem, ki kritizira"... hecno pri temu mi je to, da ko nekdo poda kritiko, nato pa se pritožuje, da je na forumu preveč "slovenškov", ki lop po tistem, ki kritizira. Če kritike daješ, mislim, da jih moraš biti pripravljen tudi sprejet.
Ajda_Zitnik26. 06. 2011 08:53:43
Na Velikem vrhu ni več snega - če mogoče koga zanima. Bila včeraj gor iz Matthausna mimo pl. Korošica in Hajnževega sedla po ferati in nato dol do Kofc in mimo Kala in Dolžanove soteske.
Se pridružujem predhodnikoma... izredno lepa tura in lep del Slovenije.
Ajda_Zitnik25. 03. 2011 06:34:20
Trenutne razmere na Golici so dobre (če seveda ne moti blato). Snega je le še za vzorec, vendar je mestoma vseeno potrebna previdnost. Na Golici sem bila včeraj, 24.3.2011. Upam, da komu pride prav... LP
Ajda_Zitnik25. 03. 2011 06:32:39
Mene pa zanima, kakšna je kaj pot od Grohota čez Durce na Raduho? Hvala lepa za odgovor.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići