Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
V kateri državi se nahaja Grlovec (1840 m)?
Glasaj

Covid-19, Ukrajina

Print
Becar19. 04. 2021 22:58:02
Ja saj taki patroni se ponavadi tudi družijo. Kako potem danes pravita đolijem, da ne bom preveč staromoden? Da se ni še on kaj prehladil, bo že sumljivo. A se tudi cepita z isto iglo?
všeč
zokipoki19. 04. 2021 23:09:55
Becar, kdaj in kako se lahko kdo okuži zavisi tudi od tega kako je nekdo dovzeten za okužbo in koliko virusa se nahaja v neposredni bližini človeka. Če nekdo kiha ali kašlja, je možnost okužbe večja kot pa pri nekom, ki ne razvije teh simptomov. Simptomi, dovzetnost in potek bolezni pa se razlikujejo od človeka do človeka in ravno zato bi morali biti previdni. Za nekoga je majhna količina virusa dovolj za težak potek bolezni, za nekoga pa velika skoraj nič, zato lahko nekdo, ki je na svežem zraku že rahlo izpostavljen, zboli zelo močno, kot lahko nekdo npr. pobaše vrečko arašidov pa mu ni nič, nekomu pa že en povzroči težko reakcijo. Prazaprav je razlaga preprosta. Sicer pa nisem strokovnjak in kar sem napisal je meni logična interpretacija kako potekajo takšne reči.mežikanje
(+3)všeč
andi219. 04. 2021 23:10:22
Kar ostani staromoden Becar, tak si všeč svojim sosedam. Ni ga čez ostarelo telo pravijo vse babike na tržnici, tam maš kaj za prijetvelik nasmeh ostani zdrav, mamo tudi mi kar precej takšnih gospe v okolici, pa jim bom dal tvoj kontakt na forumu. Ne daj se Becar, zmoreš boj, ki si ga začel, tudi če te je vmes kakšna starejša fajn prevzela v vsej svoji lepotivelik nasmeh
(+2)všeč
redbull20. 04. 2021 05:04:53
kot, da bi odprl neko chatmanio z deset letnimi otroci
(+3)všeč
andi220. 04. 2021 06:08:18
Jah, kar drži, z menoj na čelu. Sem sicer ene deset strani nazaj probal na odrasel način, pa ni šlo. Dvomi v preproste podatke (ob zadnjem znaku je ura trinajst - dokažizadrega), res osnovne psihološke obrambne reakcije (že od narejenega faksa dalje sem prepričan, da sem s tem osvojil svet znanostizmeden), nanašalnost glede besed izrečenih iz sarkastičnih komentarjev (on baje dela v krematorijuzavijanje z očmi), obsežne luknje v znanju področij, ki so človeku nekako samoumevne (kolega, sem naredil ta in ta izpit pred tridesetimi leti, kasneje pa prebral internet in jubito, kar me dela strokovno kompetencocool) in zmožnost empatije le do res najbolj ozkega kroga sorodnikov (nope, tole tvoje glede smrti znanca je pa lažmrk pogled). No, ko ne razume povsem preproste primerjave izrečene v hecu in potrebuje prevod, potem pač vidiš, da je boljši nivo komunikacije tisti, ki v hecu obravnava osnovne človekove potrebe. Te pa nekak kar dobro razume. Kar je po svoje lepo, vsako živo bitje rabi področja, ki ga delajo srečnega in zadovoljnega. Razen lutk, seveda, zato sem kot metaforo raje uporabil sosedenasmeh. Nič, ponoči smo delali, krematorij je spucanzmeden, še nekaj ur, da se stvar zaključi, pa domov. Naš junak se medtem počasi prebuja. Zgrbljen nad tipkovnico bo reševal svet, objavljal nove teorije zarote sveta proti vsem nam in budil vest uporabnikov na hribi.net. Zaželimo mu srečo v novem dnevunasmeh! p.s. najbolj hecno pri tem je, da se v večini stvari glede politike, mask in cepljenja okvirno z njim strinjamo. Ampak ne, edina prava pot je ena sama, pravijo v ...
(+3)všeč
Becar20. 04. 2021 07:42:28
A ti ne greš nič spat? In meni govoriš, da sem računalniški program. Kakšni prosti spisi.....daj malo prste zmasiraj, da te ne bo krč. Veliko besed, nič povedanega zavijanje z očmi

Medtem sem spoznal, da sem ostal praktično edini neokužen po moji strani familije in tudi po ženini strani so že vsi bili. Za otroke sicer ne vem, ker se niso testirali. Ob tem se mi postavlja vprašanje, koliko populacije je dejansko že prebolelo covid. Dolgo je že odkar so rekli, da je neuradno milijon že bilo okuženih. Jaz bi rekel, da bi lahko bila zdaj ta ocena že 2/3. Plus vsi do zdaj cepljeni.... Kako to, da nimamo čredne imunosti?
všeč
Becar20. 04. 2021 07:46:15
Še malo razvedrila. Kopiram s FB:

Samo bolnice so po moje res zelo zasedene. Jaz sem se po 68. klicu v ambulanto, kjer se nihče ne oglaša odločil, da pokličem na policijo in jih prijavim kot pogrešane osebe. velik nasmeh
(+1)všeč
andi220. 04. 2021 08:37:57
Becar nas dragi, pa zdaj bi pa že lahko videl, da se pač zgledujem po tebi, ki si moj idol. Pa delam v javnem sektorju, kjer se dela podnevi in ponoči, ti pa v realnem, kjer lahko cel dan sediš na kavču in tako zlahka pokrijes dežurstvo in zaščito te teme vsako minuto čez dan. Pa še dobro se dopolnjujeva, a ne? P. S. A zdaj že moje šale s FB kopiras, ker ti zmanjkuje relevantnih virov? Ne odnehaj prehitro Becar, daj se kakšno iz povsem svoje zakladnice znanj!
(+1)všeč
Becar20. 04. 2021 08:44:40
Vsem zelo priporočam ogled priloženega videoposnetka. Že kar nekaj časa je ustanovljena mednarodna skupina strokovnjakov, ki se trudi za dobrobit človeštva proti covid mafiji. Njen cilj je soditi odgovornim za ta corona zločin proti človeštvu.
Mednarodna komisija
(+1)všeč
5Xum20. 04. 2021 08:46:21
Zanimivo mi je da nekateri tukaj trdijo, da razumejo statistiko, hkrati pa delajo zaključke na statističnih vzorcih, sestavljenih iz ene ali dveh točk.

Mogoče bi bilo pametno poklicati statistični urad in tistim tepcem razložiti, naj se ne ukvarjajo več z vsemi njihovimi statističnimi raziskavami - namesto zapravlanja časa in denarja, da zberejo "statistično relevantno število vzorcev", lahko preprosto pokličejo Becarja, nato pa zaključke preprosto posplošijo na vso populacijo.

Za potrditev njihovih hipotez lahko potem zaključke preverijo še na Becarjevi ženi, če je pa treba bit res stoprocenten, pa mogoče še na ženini sodelavki. Več kot 3 ljudi pa za kakšne resne statistične študije res ne rabiš.
(+5)všeč
andi220. 04. 2021 09:03:24
Mednarodna, strokovnjaki, njen cilj je soditi, dobrobitvelik nasmeh ti pa si za hece Becar! Daj nam res kako študijo z grafi potegni iz lastnega družinskega kroga, kot ti je predlagal uporabnik pred menoj. S tvojim znanjem tega področja ti to ne bo vzelo več kot 5 minut. Si misli uporabiti hi kvadrat ali t-test za majhne vzorce? Hvala za vsako odlično informacijo, ki jo deliš z nami!
(+3)všeč
Becar20. 04. 2021 09:06:35
Hišica iz kart se podira, maske padajo. Po včerajšnjem sredincu dijakov, me je danes razveselil še Fafangel. Dolgo vpleten, ampak bolje priznati pozno kot nikoli. Covid mafija je bila zelo pretkana, ampak zatajila v eni pomembni točki. Naivno so mislili, da bo resnica ostala skrita.


BOGA SE NE ŽELIM IGRATI
(+1)všeč
SamoK20. 04. 2021 09:20:15
A si sploh prebral, kaj je predlagal Fafangel? Popolno zaprtje države za 11 dni, z eno samo izjemo!
(+6)všeč
Becar20. 04. 2021 09:32:40
A ti si prebral, da se ne strinja z omejevanjem števila protestnikov? Saj vam bo sdsovcem kmalu odklenkalo, v parlamentu že imate manjšino. Kmalu bo papa.
všeč
andi220. 04. 2021 09:41:11
Becarja čaka v kratkem toliko cigar, da bo zbolel za kakšno drugo stvarjo glede pljuč. Pa toliko se je bal enega virusa...
Eno vprašanje še imam Becar - kako to izgleda v praksi, ko sosedo zaslišuješ glede resničnosti informacij neposredno po izmenjavi telesnih tekočin? Rabi takoj pokazat osebno izkaznico? Je takoj po zaključku na vrsti stavek - je tvoj mož v resnici zbolel za Covid, ali se samo dela? Nekak mi ne gre cel proces v prakso, ker jaz si ponavadi vzamem prvo uro za crkljanje in počitek. No, kakor ima pač kdo svoj fetiš. Če hočeš, imam za tvojega en avdio posnet, kjer moški glas v čedalje hitrejšem in glasnejšem ritmu rohni - Covid mafija, Covid mafija. Če bo izboljšal izkušnjo s sosedami, ga rade volje delimvelik nasmeh
(+4)všeč
SamoK20. 04. 2021 09:47:44
OK, še malo o Fafangelu.
O številu protestnikov mu dam tudi jaz prav.
(In, mimogrede, tudi jaz upam, da bo Janšo kmalu odpihnilo...)
Ne razumem pa, kako mu lahko ploskaš, ko pa očitno priznava realno nevarnost epidemije, sicer ne bi podpiral predloga za ostro zapiranje države in ne bi zdaj odstopil med drugim zato, ker je državna ravnala MANJ ostro!!
Kje je tu logika - če razumeš, kaj mislim s to besedo?
(+3)všeč
Becar20. 04. 2021 10:44:38
Odgovor je enostaven. Mario je ze ves cas govoril da naj bodo ukrepi smiselni. Ja, ce bi imeli dejansko epidemijo smrtonosnega virusa, bi morali ustaviti vse. On je uradna oseba in dokler je uradno razglasena epidemija mora zagovarjati smiselne ukrepe. Ne pa covid mafija, ki je uvedla maske na prostem, teste, prepovedi protestov in podobne bedarije. Vse samo za provizije in seveda, da si ne bi kdo drznil kaj protestirat. Zdaj cakam samo se Jelkota da pove, kdo je ukazal maske na prostem
všeč
Zebdi20. 04. 2021 10:48:39
Saj to veš, da Fafangel zagovarja testiranje in cepljenje v čimvečjem obsegu?
(+4)všeč
dprapr20. 04. 2021 11:10:34
Becar, preberi si še enkrat, kaj ti je zgoraj na vrhu zapisal Andrej. Ali pa še nekajkrat. nasmeh
(+4)všeč
andi220. 04. 2021 11:13:21
Kaj pa vem Drago, zdi se, da mora najprej narediti analizo svojega branja in razumevanja tega, kar je v resnici danes povedal Mario. Je bolj pomembno kot moj zapisvelik nasmeh Pa hkrati hecno - kako res obstajajo tudi osebe, ki tako enosmerno razumejo kakšne stavke in izjave? Noro, kako smo si ljudje različninasmeh no, dokler se lahko samo hecamo, je ok. Bolj zaboli, če pomisliš, da je mogoče za anonimkami tako izvrstnih intelektualnih sposobnosti kakšen od nadrejenih ali oseb, ki odločajo o življenju vseh nas. Srčno upam, da ne.
p.s. sem izbrisal moj prejšnji hec. Včasih se nasmejimo do solz, ampak so solze vseeno resnične.
(+2)všeč
Stranica:123...111112113114115...373374375
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići