Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Rjavini (2532 m)?
Glasaj

Oskrbniki koč

Print
Lunca24. 09. 2012 16:38:44
Samo Dolga njiva je, nikjer še nisem zasledila spodnje in zgornje, pa tudi govori se samo Dolga njiva. Verjetno si pa mislil samo na spodnji in zgornji del planine... Zame je bilo tukaj pomembno zadevo samo locirati... Ni edina Dolga njiva, to se ve. Point vsega skupaj je bil pa v ceni, pa v tem da ni cenika, če se prav spomnim. In to je edino, kar tukaj ni vredu.
(+1)všeč
sirt124. 09. 2012 17:02:41
Preberi opis poti-Košutnikov turn vzhodna pot.Cene kot sem jih plačal pa sem tud napisov.
Pa ne zamert.mežikanje
všeč
VanSims24. 09. 2012 17:10:36
No, ne se zdej kregat okoli teh Njiv. Važno, da vemo kje je. To je pač planšarija na Dolgi Njivi pod Košuto(upam, da sem prav napisal zavijanje z očmi).

Kar se tiče cen, je čisto možno da so obema različno zaračunali. Eden je zahteval cenik in/ali račun, eden pa ne. Ali pa je bil drug natakar manj goljufiv. Ali pa mu je eden od obeh gostov zgledal že po obrazu in/ali načinu obnašanja/govorjenja naivčina, ki bo nasedla, drugi pa je dajal vtis bolj odločnega človeka...itd...itd. Razlogov je veliko.
všeč
sirt124. 09. 2012 17:33:23
Še zadnjič. Ne vem če je to naklučje, vendar so cene enake kot na Kriški gori.Ni blo natikarja je bla sam majerca!
Račun gor dol-men je važn de se za zmern dnar dobr najem!nasmeh
(+5)všeč
tinky24. 09. 2012 18:48:32
Spodnja dolga njiva 1490 m nmv , zgornja dolga njiva 1580 m nmv.
(+2)všeč
julius24. 09. 2012 20:14:17
sirt1!
Ko se lotevaš primerjave cen, ne primerjaj med seboj pomaranč in jabolk. Na Dolgo njivo pripeljejo robo po cesti, na Kriško goro pa z žičnico!!
PD Križe plača vse davke za celotno gospodarsko dejavnost na Kriški gori.
Kaj pa majerica?
Ker nima registrirane gostinske dejavnosti, ne plača nič!
Upam, da boš počasi razumel razliko in kje je cena previsoka.
Kaj pa imaš ti z majerco, da jo tako zagovarjaš?
všeč
tinky25. 09. 2012 00:57:28
Na Dolgi njivi,dobro in poceni,
1
(+3)všeč
pikica125. 09. 2012 12:47:20
Meni je bilo tole zanimivo prebrat. Sem kar sem prilimala, saj je govora o kočah Klik
(+2)všeč
Becar25. 09. 2012 13:16:14
......˝V nekaj letih dela, pomoči ob vikendih in neštetih obiskih delovnih prijateljev na Pogačnikovem domu sem morda zasledila pet obiskovalcev, ki so povprašali za tuš in niso bili čisto nič presenečeni, ko smo jim povedali, da ga ni. Ga pač ni. S tovrstno ponudbo se planinsko društvo verjetno nadeja več gostov. Na žalost s tem tudi drugačnih gostov. Pa tudi "ta prave" goste se tako spreminja v "drugačne".˝..........

Ali avtorica tega članka namiguje, da se po njenem ˝ta pravi˝ gostje nimajo želje umiti (osebe, ki se mogoče tudi kadar so v dolini ne umivajo)? Tisti, ki pa jim ni vseeno iti prepoten spat pa so ˝drugačni˝? Čudno razmišljanje, škoda, da ste šli na izobraževanje v Avstrijo, bo treba očitno še velikokrat it, da boste kaj odnesli.

.....˝Moramo res imeti prav vse? Tudi tuš?˝.......

Ja madona, a zdaj že če imaš tuš pomeni, da imaš vse? Ali smo v Bangladešu?
všeč
Becar25. 09. 2012 13:21:49
Saj se da deževnico zbirat za tuše, če že nismo tok sposobni, da jo predelamo v pitno vodo. Ampak brezveze, kdo se pa dandanes še tušira a ne. Dajmo malo razmislit o nekem higienskem minimumu lepo prosim.
všeč
jprim25. 09. 2012 13:26:57
Redko jeva v kočah, res zelo poredko, ampak včasih pa nanese situacija, da je skoraj pod nujno ... in tako je bilo kakih 14 dni nazaj na Dolgi njivi, res zgledalo je podobno kot na fotki zgoraj, samo da ni bilo slanina, ampak klobasa ... dobro, ja skoraj bi rekla zelo slabo, cene, da te kap, ...
Nauk zgodbe, osel, gre tudi večkrat na lednasmeh, če bi jaz doma skuhala takšno joto, kot jo je jedel moj dragi, bi dobila prepoved vstopa v kuhinjomežikanje, klobasa daleeeč od okusne dobre,
Na vprašanje a je bilo dobro,saj sem pustila hrano na krožniku,bila sva raje tiho, saj je nisva hotela užaliti pred gosti, ki so verjetno imeli apetit eek,
No, ja okusi so res različni, in kdo pač ni vajen dobre kmečke hrane, sama jo cenim in tudi pogosto kuham, res misli, da vse kar dobi na krožniku zgleda tako kot mora biti.
Če še kdaj nanese prilika za takšne dobrote, primojdun ne bom več tiho, kuhajo naj tisti - ki znajo.
Pohvala za dobro hrano pa na Blejski koči in Komni.
LP!
všeč
Enka25. 09. 2012 14:32:28
Odlična postrežba, dobra hrana, prijazno osebje - Dom na Slivnici. Močno priporočam.
Slivniška palačinka1
(+3)všeč
Janiel7425. 09. 2012 15:47:08
@Enka: to je pa novost...tam je zmeraj bilo za čakat na račun pol ure...en za vse...a jih zdaj kaj več streže?
všeč
Paintball25. 09. 2012 16:24:25
Becar, moram pokomentirat tvoj izpad glede pomanjkanja tušev na kočah. Mislim, da nihče ne govori o tem, da so ljudje, ki bi se želeli stuširati na koči čudni, govora je predvsem o tem, da ljudje razumejo, da na koči tega "luksuza" ni in to sprejmejo. V razmislek bi samo poudaril, da vsi govorimo, kako bi radi ohranili naše gore čiste in neokrneje, po drugi strani pa bi si želeli na kočah imeti vse razvade iz doline (TV, tuše, koše za smeti, pitno vodo, svežo posteljnino...). Pri tem pa se pozablja negativni vpliv na okolje - in ja, odpadne vode so VELIK problem. Da ne bom dolgovezil, priporočam branje spodnjega in podobnih člankov.

http://www.delo.si/novice/slovenija/malo-planinskih-koc-ima-cistilno-napravo.html
(+5)všeč
tinky25. 09. 2012 16:38:10
Kofce.
1
(+1)všeč
katty25. 09. 2012 17:01:19
Brez zamere, a jz sem bila nad hrano na Kriških podih negativno presenečena eek, drugače pa fant in dekleta zelo prijazni in gostoljubninasmeh. Kar se pa hrane tiče-kapo dol pred ocvirki na Komni. Tko dobrih zelo malokrat jem, ok, pustmo doma, doma so itak the besteeknasmehmežikanje. Aja, glede na to, da je hrana-dotični primer golaž s polento-na Doliču izjemno draga, je pa tud zelo okusnanasmeh. Super. Tole je nekaj primerov, ki so mi ostali v spominu.
(+2)všeč
Becar25. 09. 2012 17:09:47
Paintball, še enkrat si preberi članek, pa boš videl, da avtorica članka govori natanko o tem, kar ti zanikaš. Namreč da se planinci, katerim ponudiš tuš, spremenijo iz ˝ta pravih˝ v ˝drugačne˝. Mislim, da tu ni možnega drugačnega razumevanja, tako da če ima kdo izpade, jih imaš ravno ti. Pa veliko užitkov v preznojenih posteljah želim. Koče pa imamo takšne, kakršni smo sami. Kadar bomo bolj civilizirani, bomo zahtevali tudi kaj več kot pir in klobaso za 15 EUR.
všeč
cebelca25. 09. 2012 17:46:57
Becar, če si cel članek uspel zreducirat zgolj na to izjavo, bi ga moral verjetno še enkrat prebrati tudi ti.
(+1)všeč
jax25. 09. 2012 17:47:24
Kar se tušev v kočah tiče, je pač tako: jaz jih nisem nikdar posebej pogrešal, je pa res, da sem v glavnem, če že, hodil na dvodnevne ture. Tisti, ki bi nemara lahko imeli kaj pripomniti čez takšno "skromnost", so seveda zelo maloštevilni pohodniki na veznih turah, ki jih v dolino ni tudi po več dni. In dejmo si bit na jasnem, kolikor že lahko moraliziramo o skromnosti, brez tuša se že zdrži dva dni, mogoče tri, potem bi si ga pa človek že RES zaželel. Kakšna je rešitev, resnici na ljubo, ne vem. Bi pa samo nekaj rekel: ob letošnjem obisku v Dolomitih smo prespali v koči, ki je imela tudi tuš (pa ga nisem uporabil). In tista koča kljub tušu in zelo spodobni hrani vsekakor ni delovala čisto nič manj "planinska" od večine slovenskih. To, kar kočo dela "pristnejšo", vanjo pa privablja "prave" planince, definitivno ni njena opremljenost, pač pa oddaljenost od doline, dostopi in bližnji vrhovi. Saj v končni fazi se koč ne izbira (oz. jaz ne poznam ljudi, ki to počnejo) na podlagi tega, kakšen standard ponujajo, pač pa na podlagi tega, na kateri poti ležijo.
Aja, glede na to, da je paintball omenil še nekaj drugih elementov "dolinskega luksuza", naj pokomentiram še te: kar se tiče smeti, se seveda strinjam. Smetnjake in urejen odvoz smeti po moje morajo imeti tiste koče, ki imajo dostop po cesti. Ostale pa - nesite v dolino sami. Pitna voda - če je ni, je pač ni. Vodovoda že ne bomo napeljevali. Posteljnina - tu je po mojem popust čisto v redu rešitev. S tem se podpira uporabo lastne. TV - tu pa pravzaprav ne vidim razloga, zakaj bi jo morali a priori zavračati. Saj se v kočah pogosto preživlja tudi dolge večere, ko bi si jo človek želel. In konec koncev bi še lažje spremljali aktualno vremensko napoved. Poraba energije pa tudi ni velika.
Tako da, potreben je nek realen odnos do okolja, ne pa a priori moraliziranje. In tista avstrijska koča je čisto v redu primer, na restavracijo pa ne spominja zaradi svojega standarda, pač pa zaradi lokacije in dostopa.
(+5)všeč
Becar25. 09. 2012 18:10:15
@jax: se podpišem

Točno tako kot si napisal. Ne vem, zakaj bi se moral človek ob obisku gora odpovedati vsem civiliziranim zadevam in živeti kot 100 let nazaj. Potem je škoda že to, da so sploh koče na poteh, ker po naravni poti tja gotovo ne sodijo.
všeč
Stranica:123...1314151617...353637
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići