Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili pri Jezeru v Lužnici?
Glasaj

Planinski čevlji

Print
lingo3. 06. 2011 22:16:37
heinz nabijaš! Navajaš klavdija kot da ga moramo mi vsi poznati, pa ne razložiš zakaj sta vidva taka kamerada, da bi cela slovenija to mogla vedeti, rajcaš ljudi da bi te to spraševali in bi lahko razlagal, ne? Kolikor gledam arhive grs se na 2.8. namreč na triglavu zadnjih 50 let ni zgodilo nič smrtnega, niente. razen če ste koga verbalno ubili, to lahko še jaz - vprašaj ceneta kovača iz špitaliča kaj je pobiral na škrlatici 13.septembra pred leti. v glavnem ne se matrat, bilo je vsaj 7x več sra... kot na triglavu 2.avgusta pred leti. totalno morasta zgodba, ej
(+1)všeč
ljubitelj gora3. 06. 2011 22:40:51
Danes sem si šel iskat v Alpino gojzarje Tibet.
Če kdo rabi pocen obutev naj to stori še jutri.
všeč
heinz3. 06. 2011 23:39:16
Ja no, v kolikor kdo misli, da je moj namen koga >rajcat<, se moti. Gre za to, da niti sam pri sebi nisem imel namena podrobno obnavljati neke zgodbe, ob kateri me je spreletaval srh, ko mi jo je bivši sodelavec pripovedoval.
Kar zadeva Klavdija, je javnosti kolikor toliko poznan, o tem ni potrebe podrobno, tudi za samega lingota ne..
>Pobirali< so zmrznjeni trupli dveh objetih najstnic, oblečenih v kratke hlačke, sandali itd.
Ne glede na to, s kakšnimi arhivi kdo razpolaga (obvezno v nedeljo na referendumu obkroži proti), vseeno bolj verjamem v zanesljivost navedb dolgoletnega stebra reševalcev.
Nisem za kakršne koli trapaste polemike, polne napihovanja, razpihovanja, itd. Mislim, da je bil med drugim namen govoriti o resni nevarnosti pomanjkljive opreme v visokogorju poleti.
Lp!
všeč
JORDAN4. 06. 2011 08:18:37
Ali mi lahko kakšen lastnik novega Alpininega modela LHOTSE lahko pove kako se čevelj obnese pri hoji v visokogorju.Lp
všeč
žerovsk gams6. 06. 2011 20:32:28
živjo
zanima me če so čevlji La Sportiva trango s evo gtx primerni za hojo po ledenikih
lp
všeč
klm7. 06. 2011 08:01:51
So.
všeč
žerovsk gams7. 06. 2011 12:48:40
torej če letos avgusta nameravam iti na gran paradiso so ti čelji primerni
všeč
klm7. 06. 2011 13:58:18
Preprost odgovor: to so letni čevlji, prvenstveno namenjeni dolomitskim feratam in gorniškim turam. GV jih uporabljajo npr. za vodništva na Ortler, Veliki Klek, Marmolado itd. Preden prečiš snežišča/ledenike si nastaviš t.i. "polavtomatske" dereze (povsem napačno poimenovanje; namreč s tehničnega vidika ne obstajjo niti avtomatske niti polavtomatske dereze! Če bi te bile dejansko take, kot jih imenujemo, bi nam ne bi bilo potrebno nič pripenjati, temveč bi jih nataknili tako, kot vpnemo smučarske vezi - za to so krivi pri Salewi) in greš. Ne vem, zakaj imaš pomisleke v zvezi z njimi. Najverjetneje si z njimi opravil tudi kakšno zimsko turo pri nas. Za dolgotrajnejše hladnejše ture so nekoliko hladejši kot zimski, vendar pa so za Paradiso ali Mont Blanc povsem primerni. Pač impregniraš jih pred uporabo in to je to.mežikanje
všeč
JusAvgustin7. 06. 2011 19:37:12
podcenjevanje razmer, to je že marsikoga teplo... Sicer pa noben čudež ni če gre sredi poletja v visokogorju sneg... Topla oblačila in dobra obutev so pa itak predpogoj... Poleg zdravega razuma seveda!
všeč
Damien_831. 07. 2011 22:17:21
Sem probal danes kar precej gojzarjev in od vseh mi je tale najbolj pasal na nogo /www.promontana.si/spletna-trgovina/izdelek/370/cevedale_gtx_cevlji/ pa me zanima kako se kej obnese v poletnih in pa nekaj lažjih zimskih turah. Res da so mal zasoljeni ampak sem se iz lastnih izkušen naučil, da se na čevljih ne splača skoparit.. nasmeh
všeč
hribuc8525. 07. 2011 07:42:40
Zdravo!

Leto nazaj sem kupil te Alpinine pohodne čevlje (na sliki). Po enem letu nošenja čevljev me pri sestopu še vedno bolijo prsti (leva bolj kot desna), ne glede na to koliko si pred sestopom zategnem vezalke ali kako tanke nogavice obujem. Samo še na boso nogo nisem poskusunasmeh. S peto k sreči ni problemov. Čevlji so dovolj veliki (številka ali celo dve več od velikosti noge), imajo nastavek za dereze. Sumim, da so spredaj preozki. Sem jih probal v trgovin pa so se po ravnem dobr obnesle, da bi jih šou sprobat v kakšen hrib pa ne pustijo. Ko bi mel vsaj kakšen lesen klin al pa kej podobngajezen A ma kdo tudi takšne probleme in če, kako jih je rešil?

Hvala.
1
všeč
pinkerton25. 07. 2011 08:10:56
Pri raztegovanju se še najbolj obnese terapija z alkoholom. Če si jih veliko nosil, bo sicer težje popraviti ampak ni za obupat. Da namočiš nogavico s šnopcem ali lekarniškim alkoholom in greš na kakšno gobarjenje morda ni najelegantneje, še najlažje to stori za majhen denar čevljar, ki jih v predelu kapice nekoliko prepoji s špiritom in da čez noč na kopito, to je tudi najbolj efektivno.
všeč
evt25. 07. 2011 09:08:49
všeč
lepenatka25. 07. 2011 10:17:01
Živjo,
a je že kdo stestiral nov čevelj Alpina Lhotse? Izgleda kakovostno izdelan, ves je usnjen...mnenja o njem pa še nisem zasledila.
Hvala za vsako informacijo.
všeč
Hribojzl5. 08. 2011 14:53:00
Kupujem nove čevlje, predvsem za letno visokogorsko rabo, rad pa bi, da bi mi lepo služile tudi za možne zimske poti.

Nekako sem že odločen za Alpina Tibet, vendar me moti, da dotični nimajo okoli predela prstov ter pete gumirane zaščite. Ker rad hodim (in se tudi spuščam nasmeh )po raznih meliščih, nisem čisto prepričan ali bi bil nakup teh smoteren? Lahko da se motim?

Alternativa so trenutno Garmont Idaho GTX.
všeč
matejn5. 08. 2011 17:53:54
Živjo!

Za tvoje potrebe oz. pričakovanja, bi ti priporočal, da si ogledaš model TRIOLET GTX od SCARPE.Zares vrhunski čevelj!

Lp
všeč
viharnik5. 08. 2011 21:23:27
Verjetno res boljših od Scarpe Triolet in Lowe Cevedale gtx boljših ni na tržišču,še posebej za letni model čevlja.
Oba modela sta imela avstrijca, z njimi prehodila ogromno km,tudi v turah Nepala.Čevlji so bili res zrabljeni, že na koncu življenske dobe in izredno hvaljena od lastnikov.Lowa so po kopitu še malenkost ožji od Scarpe in verjetno še nekoliko bolj dihajo-Lowa sistem ventilacije.Scarpa pa so po občutku na nogi tudi nekoliko robustnejši in stabilni,lowa pa malenkost bolj tehnični za majhne stope poplezavanja.Tudi drugi čevlji ne zaotajajo dosti za njimi(letni Asolo,Fitwell,Terzeta,Han Wag,La Sportiva,Kayland,Alpina).Za zelo udoben čevelj pa od usnja ni boljšega od Scarpe Ladakh,ki je narejen v enem kosu usnja ali Meindel čevelj za širše noge.
všeč
viharnik9. 08. 2011 17:02:55
Dogaj se, da tudi pri nakupu večjih čevljev od pretesnih dobimo žulje in bolečine v sprednjem delu prstov.Pri modelih firm čevljev imajo te zelo različno izdelane notranje kopite čevlja.Že malenkost povdarjen izbočen petni del nogo dobro drži in ne uhaja proti prednejm delu ter stoji na mestu.Potem je tu še pomemben nartni pregibni del čevlja,kjer z vezalkami našponamo skozi kaveljček-zanko in tako del zg.vhoda v čevelj nogo drži stran od konic prstnega dela čevlja.
Pri tebi je verjetno problem preširok sprednji del čevlja.Tedaj noga prosto uhaja do konca čevlja oz prstnega dela.
Sam imam tudi delno probleme z malenkost premajhnimi Fit Well čevlji (modrikast noht),kjer se dobijo velikosti samo po polnih številkah.Tako sem bil primoran kupiti nove,tokrat Scarpa Triolet Gtx,ki mi je vedno dobro služila vrsto let.Že po obutem občutku so bili precej boljši od La Sportive Trango,Garmonta,Lowe.So v usnju robustnejši,dajejo stransko oporo nogi,noga sede odlično v kopit v peti,v srednjem delu čevlja pa je dovolj svobode za nogo, kar mi je zelo všeč,istočasno pa se čevelj lepo poljubno našpona z vezalkami k nogi.Vstop v čevelj je zaradi odprtine jezika zelo enostaven in takojšen.Podplat ima debelo gumo blaženja in zelo dobro vzvojno-torzijsko trdnost ter asimetrični poudarjen lok.Enostavno udoben in tehničen,kar konkurenca težko doseže.Gore tex membrana poskrbi za ventilacijo in suhost noge.Čevelj je trisezonski in se ga s toplejšimi nogavicami uporablja tudi na začetku in koncu toplejšega dela zime.Jutri pa na test z njimi!.nasmeh
Odličen čevelj za 200 € !1
všeč
sevac9. 08. 2011 20:41:31
Evo! Še moj prispevek k temi...
Sam sem prejšnji vikend po 6 letih do konca uničil Merell-ke, zato sem tudi sam raziskoval. Na koncu (po pb. 20 poizkušenih parih) sem kolebal prav med omenjenimi modeli: Alpina Lhotse, Scarpa Triolet GTX in Garmont Idaho.
1. Alpini Lhotse - model s Perwanger usnjem (oranžen) mi je bil nekoliko trši in me je ob počepu izrazito tiščal v predelu narti. Model z nabuko usnjem (rjav) se mi je zdel bolj udoben vendar je bila tažava v narti (v manjši meri) še prisotna. Če že, bi se odločil za rjav model, ki ga dobite s PZS popustom za 200€.
2. Garmont Idaho - brez posebnih pripomb. Udoben, stabilen, vdori za dereze... V igluji akcija za 167,00 €.
3. TRIOLET GTX - SCARPE - slišal sem, da ima scarpa ozke modele, zato sem bil skeptičen. Ko pa sem čevelj preizkusil v pravi velikosti kar nisem mogel najti stvari, ki bi me motila. Udoben in stabilen. Nič ne veže. Zelo lepo se zaveže, jezik pa se lepo poda. Spredaj na podplatu ima neko posebno " climbing" območje, ki baje nudi dober oprijem v skali. V bistvu me je še najbolj motila barva (sem bolj konzervativen). Cena v GIGI: znižani iz 270 na 200€.

Na koncu sem se odločil za scarpo in dobil še torkov 10% popust (cena torej 180,00 €). Čevlje sem tudi že preiskusil in se na hitro podal navkreber na Pohorje. Zankrat sem več kot zadovoljen. Na barvo se bom že navadil mežikanje Malo sem skeptičen le nad kovinskimi "zavihki" za vezalke v spodnjem delu. Upam, da se kateri ne bo odlomil prav 1 dan po 12 mesečnem garancijskem roku.

V upanju, da sem bil komu v pomoč, LP
všeč
matejn10. 08. 2011 02:46:12
Naj te nič ne skrbi za te kovinske zavihke. Po dveh letih zlorabljanja je še vedno vse tako kot mora biti.
všeč
Stranica:123...1718192021...878889
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići