Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili pri Jezeru v Lužnici?
Glasaj

Planinski čevlji

Print
lakkon29. 01. 2013 22:47:12
pozdravljeni,

hvala za velik odziv na mojo objavo. ja, sem bil po trgovinah danes in pridobival informacije od prodajalcev. malo so me šolali, malo pa tudi jaz njih. na koncu sem se odločil kar za domačega proizvajalca in sicer v njihovi trgovini kupil tole:

http://www.alpinashop.si/artikel/anapurna_-_67041/67041

kot nekdo že omenil, so -40% popusti in so me prišli 96 eur. Prvi vtisi so OK. Vzel zraven tudi ustrezen spray.

Drugače pa imam polvisoki Salomon pohodniški čevelj. Ne vem zdej točno modela. Sem kar dosti hodil lani z njimi po sredogorju, pa tudi na par 2-tisočakov. Danes v trgovini sem pogledal podplat mojega in taistega v trgovini, pa sta skoraj enaka. Hm, morda pa pazim kako hodim ali pa sem bil premalo na bolj 'čevlju škodljivih' pohodih. Seveda pa bilo to po suhem. Niso za v sneg. Pretanki, mrzlo v njih. so pa jasno gorotex. Če bom uvidel, da bi se pričel slabšati podplat, jih bom preusmeril zgolj na manj zahtevne terene in v sredogorje, ko brez snega.

Jih pa kombiniram v visokogorju s temi:
http://www.superge.si/AKU/zenith-ii-ltr-aku-11ss-8160750/, ki jih bom najbrž vse več uporabljal. So mi zares OK, a niso pravi zimski. Za v ne preveč zahtevne zimske pogoje bom še šel tu in tam z njimi, za dereze so tudi primerne. V njih pa ni tako toplo za po pravih zimskih razmerah. Jih bom kar malce spočil čez zimo, ko bodo veliko večino nalog – upam da zelo uspešno - opravljale te nove Alpinine.

všeč
redbull30. 01. 2013 06:27:28
dober čevelj je npor. tisti ki ga ima DejanD na sliki-- Kayland
lahek čevelj, vendar trd,,,kr vredi zimski čevelj-nepremoči. razn če v vodi stojiš.
Cenovno ugoden-kibuba

lp
všeč
serajko30. 01. 2013 12:56:21
lp
Ugodnejša cena direktno pri http://www.dumo.si/ponudba.php
všeč
neph30. 01. 2013 13:32:09
@Rutil

Žal se ne morem v celoti strinjati s tvojim komentarjem glede Salomona in podplata Contragrip. Sam jih uporabljam več kot dve leti (Salomon Quest 4D GTX) in so še vedno v dobrem stanju, z njimi pa sem opravil precej tur, tudi v visokogorju. Gre za izrazito mehak čevelj, ki prvenstevno seveda ni namenjen visokogorju, ampak meni tudi tam ustreza. Absolutno niso primerni za zimo, razen za kakšne lažje in krajše ture. Nekajkrat sem jih tudi "uničeval" na meliščih, pa še vedno držijo... Poleg mene jih v enakem časovnem obdobju in obsegu uporabljajo še trije družinski člani in prav vsi so s čevljem zadovoljni. Precej dobro so se mi obnesli tudi pri lažjem poplezavanju in na ferattah. Ne rečem, da bi moral čevelj vsakemu odgovarjati, opisal sem zgolj svoje izredno pozitivne izkušnje.

ps. Lakkon, morda bi ti ustrezal Alpinin model Lhotse, ki ga, vkolikor je znižan, dobiš za ugodno ceno.
všeč
Rutil30. 01. 2013 15:13:56
@ neph: verjamem, samo za mojo uporabo enostavno niso bili primerni. Po parkratnem blodenju po surovem krasu (Kornati) se je podplat orenk poškodoval in je profil že malo odstopal....
Med laufanjem iz Škrlatice dol po tistem melišču (ki ni ravno nekaj ekstra dolgo) se mi je malo natrgal čevelj tam pri mezincu, kjer se konča sprednja zaščitna guma...itd.
Je pa res, da za laufanje prisegam na Salomonov XA Pro 3D; imam že četrti par in so za tek po makadamu idealni.
všeč
ČRIČEK3. 02. 2013 17:28:36
imam vprašanje? kupujem nove gorniški čevelje in mi v hervisu prodajalka zatrjuje da so goretex primerni le za zimo - saj so sicer prevroči. je kaj na tem
všeč
viharnik3. 02. 2013 17:39:49
Vsi boljši gorniški čevlji so membranski (Gore tex, Event, Sympatex...), nekatere usnjene izvedbe Nabuk usnja pa so tudi brezmembranske.
V visokogorju se pri membranskih čevljih dosti niti ne občuti kake občutnejše vročine, zlasti pri čevljih narejenih s tehničnim usnjem in corduro.Za usnjene pa velja, da, če so brezmembraski, potem normalno bolje dihajo od membranskih in so tudi udobnejši.
Vedno pa so ožje poletne nogavice tiste-Coolmax, ki noge hladijo.
všeč
ljubitelj gora4. 02. 2013 09:40:13
Alpina ima spet celi februar akcijo vzami dva, plačaš en cenejši par.
všeč
planinc894. 02. 2013 19:02:30
Mene pa zanima če ima s temi čevlji kdo kaj izkušen.http://www.alpinashop.si/artikel/lhotse_-_62261/62261

(alpina)LHOTSE
všeč
Ruzowski4. 02. 2013 21:07:31
Lp, prvič na portalu.Pred mesecem sem kupil alpina Peak, dobil po ugodni ceni s popustom 120 euro (180, polna cena). Sicer imam iz prejšnjih let kar dosti izkušenj z gojzarji alpina. Z novimi peak sem letos prehodil kakih 5 zasneženih tur. Kar se derez tiče (imam grivel polavtomatske) se zaradi trdega podplata obnesejo odlično. Zdaj pa bistvo. Čevlji do sobotne - deževne ture, na komno so se obnesle odlično. 7-8 ur v snegu in noga na toplem in suhem. V soboto pa katastrofa. Čevlji so puščali od vsepovsod, že pri 32 serpentini se je v njih nabralo že kar pošteno vode. Je pa res mogoče da zaradi dežja se je voda skozi gamaše zlivala v čevelj..Bomo vidli kako se bojo obnesli ta vikend, če bojo spet puščali vodo bo treba pogledat za kak drug čevelj..
všeč
Močerad4. 02. 2013 21:54:12
@planinc89:
Nekaj je bilo že napisanega, sam sem na hitro našel tole. Ko sem jih kupoval jaz, sem našel še več virov.
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=10001&id=698
http://survival.aforumfree.com/t5776-pitanje-alpina-lhotse
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=10001&id=2944&stran=1

Sam sem jih kupil tik pred letošnjo zimo, tako, da ti lahko povem samo izkušnje v zimskih razmerah. Meni čevelj ustreza, za zimske pristope je po mojem mnenju odličen (dovolj topel, ne premoči,...). Ne moreš pa od omenjenega modela pričakovati, da boš z njim opravljal ne vem kakšne alpinistične podvige. nasmeh

Prejšnji teden sem o modelu razpravljal še z gospodom, ki je o njih prav tako slišal samo pozitivne stvari (tudi za visokogorje poleti). Bi pa na tvojem mestu vzel model v rjavi barvi (na nekaterih forumih sem prebral slaba mnenja o oranžnem modelu - koliko je resnice ne vem).

V kolikor kupuješ univerzalni čevelj za vse letne čase, bi morda moral premisliti tudi o modelu Tibet.

V navedenih temah boš našel tudi nekaj negativnih komentarjev. Pri tem bi te opozoril, da upoštevaš le tiste, katerih avtorji si lastijo omenjen čevelj (Alpina Lhote). Nekateri pač Alpino že a priori označijo za slab nakup. Po mojem osebnem mnenju ni vse tako črno belo. Se pa seveda dobijo boljši čevlji tujih proizvajalcev za primeren denar (in to vsekakor ne za 130EUR - okoli toliko namreč stane Alpinin model v akciji).

Dober nakup ti želim! mežikanje
všeč
jprim5. 02. 2013 06:41:57
Po mojem univerzalnega čevlja za vse letne čase ni, tako kot so zimske in letne gume, ki imajo različne funkcije, tako pač obstaja zimski in letni pohodni čevelj.
LP!nasmeh
všeč
Močerad5. 02. 2013 08:00:18
@jprim: morda sem se res malo čudno izrazil. Se strinjam s tvojo trditvijo. Hotel sem povedati samo, da je Tibet (po mojem mnenju) bolj "all around", kot Lhotse, ki se meni zdi bolj zimski, kot letni čevelj.
všeč
planinc895. 02. 2013 08:58:10
MOČERAD:
Hvala za izčrpen odgovor.Jst osebno nimam nič proti alpini mam ene pohodne čevlje doma sem v akciji dal za njih 54€ in sem z njimi prehodil visoko gorje po zimi ni da ni....pa sem z njimi zelo zadovoljen!!!!!!
Me pa je seveda zanimal nakup tega čevlja...ampak me tudi tale zanima.http://www.iglusport.si/?mod=store&action=viewProduct&action_id=9856&language=sl tako da je cena ista....in bom tudi šel oba sprobat.velik nasmeh
všeč
Bosstjan5. 02. 2013 12:47:27
Na tem mestu bi še jaz prosil za malo pomoči. Razmišljam o nakupu čevlja Alpina Teton, pa me zanima, ali ima kdo kakšne izkušnje z dotičnim modelom. V načrtu so za ne prezahtevne zimske pohode ter pomladanske in jesenske ture po visokogorju.
všeč
jax5. 02. 2013 12:58:39
Če jih boš res rabil samo za to, potem ne vem če sploh rabiš kaj tako robustnega (in dragega).
všeč
ljubitelj gora5. 02. 2013 14:27:08
Teton so težki, robustni gojzarji za kakšne grape, ledno plezanje za to akcijsko ceno ni druge izbire. Za obisk recimo zimskega Stola, Kredarica, Storžič, Grintovec bodo tud letne OK. Če že kupuješ potem vzami nekaj za celo leto pa da ima zadaj zarezo za polavtomatske dereze tud klasične dereze bodo OK. Seveda pa naj bo še tako Teton zimski gojzar na slabi luči (ostali niso kaj dost zadovoljni) je vseeno boljše, kot pa kakršn koli drug letni gojzar. Pri letnemu gojzarju iz mojih izkušenj se s hojo z derezam preveč zvija, prepogiba, na podplatih so se mi delal ˝očesa˝ (to boli)...in ravno zaradi tega sem jih vzel po akcijski ceni...bodo samo za zismke ture in čist nč druzga.
všeč
lakkon11. 02. 2013 16:25:08
na mail dobivam od športnih trgovin obvestila in sem zasledil te čevlje Kamik:

http://www.superge.si/Kamik/fargo-black-kamik-8416457/
in to pod kategorijo pohodništvo.

en video o njih:
http://www.youtube.com/watch?v=knaL6Bw5ztQ

a menite, da bi takšni čevlji lahko prišli v upoštev na pohodih v sredogorju in za druge manj zahtevne, manj strme zimske izlete, ko je res moker sneg oz. ko pot ni še uhojena? imajo kot kaže kar visoko to kao nepremočljivo gumo al kaj je že, kar zna biti OK. In tudi neko zaščito naokoli. če pa je kolikor toliko spodoben podplat, morda še na njih une mount track dereze gredo, čeprav slednje res dvomim.

tukaj celoten opis:

Moški zimski čevelji KAMIK. Zgornji del je v spodnjem delu izdelan iz gume in je tako, do višine gumiranega dela popolnoma nepremočljiv. Zgornji, usnjeni del ima varjena šive in nudi dobro zaščito pred zunanjo vlago. Za zaščito pred mrazom je notranji del obutve podložen z THINSULATE 200 (200g) toplotno zaščito, ki je primerna za temperaure do -40 stopnij celzija. Kovinske zanke za vezalke omogočajo hitro zavezovanje. Polvisok zgornji del in všit vložek nudita stopalu udobno in varno lego. Za boljšo izolacijo stopala potrebujete v obutvi nekaj več prostora kot v običajnih čevljih, zato je notranji del prostornejši in so čevlji izdelani samo v celih ameriških številkah in sicer: USA7-EUR40, USA8 - EUR41, USA9-EUR42,5, USA10-EUR44, USA11-EUR45, USA12-EUR46, USA13-EUR47,5, USA14-EUR48,5. Barva : ČRNA.
všeč
geppo11. 02. 2013 16:51:16
Smatram, da je za v sredogorje ta čevelj čisto primeren. Tudi cena ni čevlja ni prehuda.
Jaz uporabljam nekaj različnih parov čevljev, ki jih obujem glede na zahtevnost ture. Pred leti sem si kupil čevelj v trgovini, kjer ne prodajajo slovitih blagovnih znamk, pa so mi precej let ZELO uspešno služili. Obrabil se je podplat ( po cck. 5l ). Vse ostalo pa je izdržalo brez problemov. Pozneje sem jih obul tudi za visokogorje kjer sem vedel, da bodo melišča. Čevlji so vse uspešno prestali.
Cena teh za katere se zanimaš ni tako visoka in za sredogorje bi ti morali uspešno služiti...
lp
všeč
lakkon11. 02. 2013 17:05:26
ja, sej meni se tudi zdi, da bi bili OK za po snegu, morda ne glih za po ledu in za kakšne strmine, kjer bi dereze morale že biti, če ne drugo zaradi dodatne varnosti. a slednje najbrž niso glih kompatibilne s temi čevlji. so verjetno premalo trdni in bi se zvijali. sem malo prej poklical v trgovino in mi prodajalec pravil, da to niso primerni čevlji za pohodništvo. da niso npr. za na Trdinov vrh. so bolj za kakšno uživanje po snegu, za kakšne lovce itd... najbrž je problem v podplatu, premalo trden. a dokler teh čevljev človek ne vidi, preizkusi v trgovini, itak ne more vedeti, ne?
všeč
Stranica:123...3637383940...878889
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići