Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasaj

V hribe s psom?!

Print
Gost15. 08. 2007 21:20:02
Sej se vsi sprenevedajo,samo tale se je pa malo zakvačkala.Samo bahanje ,ne pa prijateljtvo do psa.Mi ne bomo odgovarjali ,smo pa ogroženi,stopamo v drek,nam kalite mir.Motiš nas s svojim psom.Res ste vsi enaki,aroganti,freh,egoistični.napadalni ..Kako naj bo pes drugačen,če ima takega gospodarja.Res se ni vredno bosti z vami,še naprej se vam bomo umikali na ozkih poteh po hribih,se tresli pred psi,gledali kako se muæijo.Vi pasji lastniki pa se počutite močne,nedotakljive saj imate napadalne pse.Jana
všeč
Gost15. 08. 2007 21:28:03
HOV HOV kaj bi vse jaz povedal,če bi znal govoriti Floki
všeč
Gost16. 08. 2007 07:37:27
Na ozkih poteh se ne umikamo samo psom, ampak vsem, Jana. Če nimate psa, je malo težko poznati tak odnos, zato ni ravno fer, da se tukaj napadate. Glejte, lastniki psov morajo biti uvidevni in delati, kot je potrebno, in če to počnejo, se ostali nimate pravice pritoževati oz. se dajte sami pri sebi, če vam psi niso preveč pri srcu. Lastniki pa morajo spoštovati pravila. Je pa res, da se vsi pri sebi zavedamo, da ni problem samo v lastnikih psov - mnogo stvari je, ki jih v gorah človek počne narobe in zato mislim, da če je res debata o napakah ljudi tako potrebna, da bi morali bolj resno obravnavati druge stvari. Človek je onesnaževalec, kar "onesnaži" pes je le kakanje. Pa še to v gorah opažamo tudi čkoveške iztrebke + wc papir zraven (pes ga ne potrebuje), zato se mi zdi debata o pasjih kakcih v gorah na tem mestu malo zgrešena. Vsem, ki ste tu kulturno nekaj zapisali in razmišljali razumno, dam prav, z agresijo se ne pride daleč. Vsi smo del narave - tako živali, torej tudi psi, kot ljudje. In VSI se moramo držati tega. Tako kot po hribih srečujem pridne in razvajene kričeče otroke, uvidevne in zoprne planince, tiste, ki za sabo pospravijo in tiste, ki ne, tako srečujem tudi lastnike psov, vendar zaenkrat še nisem imela slabe izkušnje in nimam pripomb, prej bi imela pripombo čez kakega neuvidevneža, ki se dere za svojimi prijatelji. Verjamem, da imate nekateri slabe izkušnje in mi je za to žal. Ampak morate se zavedati, da so tudi gore prostor, ki je dostopen vsem in nihče nima pravice, da bi komu to prepovedoval, če ne naredi nič narobe (kar v našem primeru pomeni, da ima s seboj psa). Glejte, vedno se najde nekaj, kar je "narobe". Tudi na cesti, ko se v vozilih mnogi mnogi mnogi pogovarjajo po mobilnem telefonu in je to še bolj nevarno kot če prekršek naredi lastnik psa in mu pusti kopanje v bohinjskem jezeru. Pa ne pravim, da je to opravičilo! ...
všeč
Gost16. 08. 2007 07:42:36
... Narava terja svoj davek in pes v hribih ni poglaviten problem. Veliko več bo potrebno storiti. TNP je zame najlepši del Slovenije, ampak okoli nas je še mnogo več narave. Pasji iztrebek je organski (neokusen na javnih površinah, se strinjam), ampak šele ko bo vsak od nas priznal, da redno reciklira, ne troši elekrtike po nepotrebnem itd. in bo resnično ekolog nad ekologi, takrat pa bo problem lahko tudi pasji drekec med kravjimi drekci v planinah. Pa nikogar tu ne obtožujem, da ne bo pomote, samo škoda se mi zdi, da si pustite, da vas v hribih zmotijo take stvari. Še enkrat pa poudarjam, da verjamem, da obstajajo slabe izkušnje, vendar si vsi nekaj priznajmo: slabih je še vedno manj kot dobrih. Kajne? Če pa ni tako, imate pa res smolo. Lep dan vsem in veliko užitkov v gorah.
všeč
Gost16. 08. 2007 07:43:05
(prejšnja dva komentarja pašeta skupaj) nasmeh
všeč
Gost16. 08. 2007 07:47:23
Problem je samo v tem,da lastniki psov niso UVIDEVNI in ne spoštujejo ZAKONOV in se ne držijo PRAVIL.
všeč
Gost16. 08. 2007 08:17:19
Razumem. Ampak je tudi trganje ene same rožice proti PRAVILOM, dretje ni UVIDEVNO ... Tega pa ne počenjo samo lastniki psov (če to počnejo). Zato ni prav, da se samo njih izpostavlja kot poglavitni problem (kadar/če so problem). Samo za to gre. nasmeh
všeč
Gost16. 08. 2007 08:18:22
Sploh ne razumem kako lahko govorite TAKO NA SPLOŠNO ZA KAR VSE LASTNIKE PSOV. Potem bom tudi jaz rekla, da je problem v tem ker ljudje v gorah NE SPOŠTUJEJO NARAVE, kar se odraža v smeteh, ki jih puščajo za sabo. Mislim, halo! Malo se naj vsak umiri in v svoji glavi počisti, predno se kritizira kar tako vse povprek.

všeč
Gost16. 08. 2007 08:53:49
moje mnenje,da tisti,ki ne mara živali,ne mara ljudi.mi smo imeli rotija (2 dni nazaj mu je odpovedalo srce),imamo 3leta staro punčko,vedno sta bila skupaj.pes je bil namreč v hiši,delala je z njim kar je hotla še jahala ga je..moje izkušnje so slabe samo z ljudmi.noben lastik psa se ne kaže in postavlja z njim,če je vsaj malo normalen.ne vem zakaj pes nebi smel it v hribe????pa kaj hudiča delate v hribih tisti ki psov ne marate?pejte v btc tam zihr ne boste srečal nobenga psa..še to povem..1x na sprehodu me je nekdo nadrl,ko sem pobirala drekce..to je moja parcela ja sam to kupio,bežte s to kravo drugam...bila sva na javni poti..nima smisla komentirat naprej.tisti ki ne mara živali naj ne hodi v hribe.jezen
všeč
Gost16. 08. 2007 11:33:40
Včeraj sem bila na dobro obiskanem srednjegorskem cilju. Mnogo planincev je imelo s seboj pse - od aljaškega malamuta, preko številnih zlatih prinašalcev, nekaj španjelov, kodrov in še nekaj meni bodisi neznanih pasem bodisi posrečenih mešancev. Vsi psi so bili prav prijetna popestritev tam okrog, ko smo posedali ob malici in so se zabavali okrog nas. Seveda nobeden ni bil napadalen, pretirano vsiljiv in podobno, pa tudi noben od planincev, ki smo bili tam brez psov, ni izgledal prestrašen ali zgrožen (pa nas je bilo zares veliko). Pripominjam tudi, da sem številne lastnike psov, ko so prispeli na cilj, videla iz nahrbtnika vzeti steklenice z vodo in posode za psa, ki so mu dali piti preden so to storili sami!

Mislim, da bi pri vsej tejle debati morali vseeno ločiti tiste lastnike psov, ki imajo svoje živali lepo vzgojene, do tistih, ki se postavljajo z "ostrim" psom v smislu "kaj mi pa morete, a?". In seveda tiste, ki vlačijo svoje neprivezane pse po ozkih, skalnatih, izpostavljenih gorskih poteh (predvsem v visokogorju), da tako ogrožajo varnost ljudi, in pa tiste, ki hodijo s svojim psom na prijetne sprehode v sredogorje, po mehkih, širokih gozdnih ali travnatih poteh, kjer ne ovirajo in ne ogrožajo nikogar.
Pa še nekaj razmišljam ob vsej tej debati - saj najbrž tudi "nasprotniki psov" najbrž nimajo strahu pred malimi družnimi psi, kot so npr. pudelj,ali kaj podobnega in se vsa ta debata pravzaprav vrti okrog velikih, potencialno nevarnih psov?

Moram pa reči, da se mi je zdel včeraj zelo posrečen "izum" ene od lastnic psov, ki je imela svojega kar velikega psa privezanega tako, da je tudi sama lahko nemoteno uporabljala pohodne palice v obeh rokah. Imela je namreč okrog pasu pritrjen poseben pas, na katerem je bila pripeta vrvica za psa, ki je hodil pred njo po kakšna dva metra široki poti, in ki ji je tako lahko še celo malo pomagal pri vzpenjanjunasmeh. Povedala mi je, da je sicer pes zelo miroljuben (poznam pasmo, res niso napadalni), ker pa je precej velik in se nekateri ljudje pač velikih psov bojijo, ga na tak način pripenja pri sprehodih v hribe.
všeč
dora16. 08. 2007 12:23:16
Samo še tole napišem, ker itak jaz ne bom dotajčila stvari vam in vi ne boste nič dotajčili meni.

Nekdo je napisal: Mislim, da bi pri vsej tejle debati morali vseeno ločiti tiste lastnike psov, ki imajo svoje živali lepo vzgojene, do tistih, ki se postavljajo z "ostrim" psom v smislu "kaj mi pa morete, a?".

Nekako sklepam, da tole leti name, jaz se s svojim psom nič ne postavljam in iz mojih postov ne morate kar sami po sebi sklepati da imam nevarnega psa. Imam psa, ki spada med družinske in zelo prijazne pse (FCI 8) in po vrhu vsega je še šolan.

Prav lep dan vsemjeziknasmeh
všeč
Gost16. 08. 2007 12:38:05
Se strinjam s prejšnjim komentarjem, čeprav bi bil na tem forumu označen kot "pasjefob" oz. nekdo ki ne mara psov. Čeprav to ni res in sem v preteklosti že sam tudi imel dva. Kaj pa me moti?

Imam znanca, ki ima tako popadljivega psa, da še domače pogrize. Tudi mojo ženo je pes že podrl na tla. K sreči je imel takrat nagobčnik. Tu drži pravilo, kakršen gospodar takšen pes. Mislim, da takšni psi in takšno početje vsakega normalnega moti.

Tudi mimo naše hiše sprehajalci vodijo pse. Nekateri odvezani, nekateri privezani. Me tudi nič ne motijo. Me je pa zmotil zopet nekdo (k sreči edini dosedaj), ki je imel prosto spuščenega "killer" psa brez povodca in brez nagobčnika in je prosto tekal tudi 20m pred gospodarjem. Ker je v naši ulici veliko otrok, sem najprej otroke umaknil, potem pa lastnika opozoril, naj natakne psu nagobčnik. Dobil sem predrzen odgovor, da bo odtedaj vsak dan večkrat hodil po tej cesti, in da bom že videl, sicer bo spustil psa name. Halo?

Še okoli potrebe, ki jo pes opravlja na prostem. Sam sicer še nisem tega počel, verjamem pa, da mora kdo tudi to opraviti, posebej če se preobilno naje. Do sedaj še nisem nikoli stopil na človeški iztrebek, ker so skriti za skalo ali grmom, na pasjega pa sem že stopil. In to me je motilo. Človek nekako prikrije svoje početje, že zaradi sramu, pes pa samo počaka - navadno sredi gozdne potke in opravi. In če lastnik pusti izrebek kar sredi poti, to ni lepo in je moteče za vse naslednje izletnike. Zakaj? Zato, ker sproščenost hoje pade, saj je potrebno ves čas naprej potem gledati, da ni še kje kakšen drek, na katerega bi lahko stopil.

Upam, da ljudje s psom zastopite poanto. Nismo proti psom (vsaj večina), motijo nas potencialno nevarni in popadljivi psi (beri veliki), ki niso pod kontrolo. In seveda - ne maram hoditi po izrebkih, pa naj si bodo od kateregakoli že in tudi kopati se nočem tam, kjer se je prej namakal pes. Slednjo težavo lahko rešim sam in nikogar ne utrujam z mojimi predsodki. Ko pa pride pes iz vode, se postavi zraven mene in se temeljito očisti - otrese, me pa tudi zelo moti.
Robi
všeč
Gost16. 08. 2007 12:40:02
Kaj pomeni "dotajčili" ?
všeč
Gost16. 08. 2007 13:15:18
DOTAJČILI JE DOPOVEDATI!
všeč
Gost16. 08. 2007 13:29:53
Mislim, da bomo lahko vedno razpravljali o slabih izkušnjah itd. Vsak jih ima pa ne samo s psi (čeprav pes, ki se ne obnaša ustrezno, težava, ki jo je naredil ali nepreprečil latnik), slabe izkušnje imamo lahko tudi s konji, kravami, kačami ... Ja, res je, ti niso odvisni od lastnika, menim pa, da pri nobeni stvari ne bi smeli posploševati kar na vse. Ko boste naslednjič zagledali nekoga, ki ni pobral ali umaknil pasjega kakca ali pa vas bo kako drugače kaj zmotilo, pojdite do lastnika in mu to povejte. Če bi odreagiral nesramno, takrat imate popolno pravico, da ste jezni, užaljeni in šokirani, ampak nikoli pa nihče nima pravice, da bi zaradi slabe izkušnje udrihal s svojimi besedami kar po vseh. Jaz imam psičko, ne jemljem je v visokogorje, je premajhna, ampak nekaj besed na tej strani me je užalilo in zato se občasno vračam in pogledam, kaj je novega in ko zasledim tak komentar, kot je Robijev, vidim, da so še razumni ljudje na svetu.
Lp
Zala
všeč
Gost16. 08. 2007 13:43:32
Seveda so razumni ljudje na svetu, zato to tako gledamo in toleriramo vaše obnašanje.Sami bi marali poskrbeti da vaši psi na bi motili on ovirali drugh ljudi.Mislim da se lastniki psov res razlikujejo,ampak na žalost je malo takih ki upišteva zakon,spoštuje pravila in je obziren do soljudi.Samo poglejte koliko psov je odvezanih,lastnik pa nič.Se pridružujem Robijevemu mišljenju.Mislim da ste lastniki tudi premalo strpni.Pa s tem marsikoga res ujezite.P.s.Mislim ,da se dora res postavlja z svojim šolanim in naj naj psom.Poznam kar nekaj mešančkov ,ki niso hodili v šolo ,a imajo dobre ,kulturna lastnike .So prav luštni.Res je ena tisth ki se obaša in dela kaj mi pa morete.Žalostno.
všeč
Gost16. 08. 2007 14:14:09
Včeraj sem bila na Stolu (gužva, gužva), srečala veliko psov in niti en sam ni bil na povodcu, vsi so prosto skakali okoli. Bili pa so vsi prijazni, v bistvu se sploh niso menili za ljudi. Ker sem že prej sledila temu forumu sem še prav posebej opazovala, če bo kje kakšen pasji "kakec", a nisem opazila niti enega. Bili so le človeški (z wc papirjem) in ovčji. Lp, Taš
všeč
Gost16. 08. 2007 14:33:05
Komentar na razumne ljudi in pridruževanje Robiju ... Gospod/gospa, ki se je obregnil/a ob moj komentar; enkrat naslavljate vse nas enkrat pa na splošno lastnike. Še enkrat bi rada povedala, da ne želim, da mi kdo meče naprej, da tolerira "moje obnašanje", ker dejansko jaz ne delam nič narobe. Me ne poznate, zato mislim, da ni treba zopet vsega posploševati. Pa to ne leti samo na vas. Če imate slabo izkušnjo, vas razumem, ampak sama nimam slabe vesti, ker vedno delam v skladu s pravili, v 9ih letih, odkar imam psa, se še nihče ni obregnil vame, ker pač nič ne delam narobe. Zato bi samo rada, da pazite, koga vse naslavljate tukaj. Tudi jaz sem razumna pa sem lastnica psa. Pa tudi Robi je napisal, da je imel že dva psa, vendar tako kot jaz, meni, da napak ne delamo vsi, hkrati pa mislim, da ima vsak pravico napako popraviti.
Ja, Taš, tudi jaz sem že opazila človeške kakce z wc papirjem ... Pač tako je. In ne ... Niso bili ravno diskretno za skalo, še zavohalo se jih je. Ko je potreba, je potreba. Pa da ne bo pomote - za svojim psom pospravim. Nekateri pa pač ne, ampak to ne pomeni, da sem potem JAZ bedna lastnica. nasmeh LP
Z.
všeč
Gost16. 08. 2007 14:39:48
Aja ... Zdaj vidim, da sem malo narobe napisala zadnji stavek. Zame ni noben beden, da ne bo kaj narobe. Samo tukaj imam občutek, da nekateri tako mislijo o lastnikih psov (in to kar o vseh). Hotela sem reči, da če nekdo ne pospravi kakca, da nisem zato potem jaz kriva. nasmeh Pa tudi ... Ah, ti kakci. Saj so nadležni, tudi jaz sem ga že pohodila ... Ampak zato še ne kritiziram kar povprek. nasmeh LP Z.
všeč
Gost16. 08. 2007 14:42:28
Za vse tiste, ki nimate pojma o psih, teh pa je tukaj kar nekaj, preberite v reviji Nika (brezplačna priloga časopisa) članek o domačih živalih. Mogoče vam bo kaj pomagalo.
všeč
Stranica:123...56789...181920
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići