Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
V kateri državi se nahaja Grlovec (1840 m)?
Glasaj

Oskrbniki koč

Print
viharnik4. 09. 2012 21:43:17
A bojo dile Elan iz njega naredl, al pa u taboriše?velik nasmehmrk pogledmežikanje
(+2)všeč
bionika4. 09. 2012 22:04:40
sem obredla ogromno no kr nekej vrhačev tud spali smo že v kočah ,ok vse razumem ,da pač ni kopalnice in tuša ,ampak če sta oskrbika super vse to pozabim in če hočete še zeeeeeeeelo dobto hrano zraven po normalnih cenah jo mahnite na DOBRČO , oskrbnika Jana in Milan z ekipo nista lestos zastonj dobila nagrade za najbolj prijazno kočo v Sloveniji ,žal je pa vse kar je bilo prej napisamega res .....
(+5)všeč
VanSims4. 09. 2012 22:19:35
@rekar:

To pri nas ni možno,
ne, ne, pri nas se to ne da,
da bi drevo se razcvetelo
in da bi zraslo do neba.

V nebesa se pri nas ne hodi,
mi raje ostajamo doma,
na tujem se lahko razbije
podoba lastna čislana.

To pri nas ni možno,
ne, ne, pri nas se to ne da,
da bi drevo se razcvetelo,
in da bi zraslo do neba.

Mi raje malo povoluhar'mo
drevo poderemo na tla,
podrast in nizko grmičevje,
mi smo v gozdu večina.
(+7)všeč
viharnik5. 09. 2012 06:48:41
Stari ljudje so pravili:Vse bo, samo nas ne bo.Drugače pa Van Sims pravilno razmišlja, ker napredek, razvoj duha, človečnost, odgovornost je treba začeti graditi pri svojih koreninah in ne pri prevzeti balkanski miselnosti.Zato pa smo tam kjer smo.
(+3)všeč
Zebdi5. 09. 2012 08:18:13
Ti, @rekar... daj še enkrat preberi VanSimsove in svoje prispevke, pa se ponovno vprašaj, kdo je zdrahar in primitivec... zadrega
(+4)všeč
Daaam5. 09. 2012 09:32:29
Več demokracije več "sranja" zadrega Žurke so se v kočah dogajale od kar le te stojijo, in po pričevanju starejših oskrbnikov je bilo včasih to še bolj pogosto in divje kot sedaj. V današnjem času si pa vsi vzamejo pravico pritoževat za vsako malenkost (ni tušev, ni dunajca pa pomfrija itd its..)Nisem podpornik da bi se vsesplošno rajalo po deseti uri zvečer naprej, vendarle se je treba zavedat da ljudje hodijo/mo tudi z družbo v hribe in če se zvečer kdaj kdo kaj poveseli pa tudi ni konec sveta. Seveda mora bit to veseljačenje obzirno do drugih . Pošteno mi pa gre na k... da je treba sedaj vsakega pribit na križ, če jih zvečer par "rukne"!! ..in ne to niso/nismo pijanci.. Pijancu je verjetno škoda it v hribe če se ga pa lahko v dolini zapije...vsak dan.. Je pa vesoljni Sloveniji jasno da je recimo Kredarica najbolj "frekventna" koča, kjer je tudi veliko "neplanincev" po duši , tako da kdor gre tja iskat mir, si je čisto sam kriv da ga ne najde. Kaj je prav in kaj ne..hmm..vsak ima svoj prav..manjka nam pa kanček zdrave kmečke pameti (če se veseliš bodi obziren, in če si tečnoba, ne glej kot da je konec sveta) Sam osebno tudi rajši zahajam "off road" kot pa romarske poti, če se pa parkrat na let v koči mal nažgem, mi pa tudi dol visi da me kdo postrani gleda (pa poudarjam , ne razgrajam!!)
Imamo prijazne in neprijazne oskrbnike, dejstvo pa je da so zmeraj razpeti med stranke, ki imajo vse po vrsti nasprutojoče se želje, kako uspešno krmarijo med tem se pa pač vidi po zadovoljstvu le teh. Nikoli pa ne bojo vsi zadovoljni.. jebi ga tako je. ..
(+4)všeč
nisa5. 09. 2012 10:19:37
Daaam, popolnoma se strinjam s tvojim mnenjem. V hribe hodimo tudi zaradi druženja. Pa še ena misel, malo za šalo:
Ko si pijan te vidijo vsi, ko si pa žejen pa nihče.
Lep pozdrav
(+2)všeč
Anya5. 09. 2012 12:52:26
(+2)všeč
insider6. 09. 2012 11:32:29
Smo redni gostje Bovškega - Trente. Letos, žal, z najslabšimi izkušnjami doslej. Obisk izvira Soče in Kekčeve domačije spada med "obvezne like" naših počitniških bivanj v teh krajih. Po slabi izkušnji s Kekčevo domačijo smo se jezni in upajoč na boljši odnos osebja odpravili do koče pri izviru Soče. Tukaj že leta gospodarijo starejša dekleta. Po dokaj neprijazni postrežbi sem bil dokaj presenečen, ko so mi ob narezku zaračunali posebej še kruh ??? Je to vsepovsod tako ? O tem, da je šlo za navaden kruh iz trgovine, ki je bil ob vsem že kar suh, ne bi govoril. Zanimivo bi bilo vedeti, ali ti tudi ob sendviču kruh zaračunajo posebej ? Dejstvo je, da ne narezka in ne sendviča (načeloma) ne moremo pojesti brez kruha !!!
Račun mi je izpisala kar na hrbtno stran enega izmed lističev bloka, v katerega (verjetno) zapisuje naročila. Tabla z izpisano ponudbo ni imela cen, kruh na njen ni bil izpisan. Skratka, takrat mi je postalo bolj jasno, zakaj je dovozna cesta do koče zaparkirana v dolžini cca. 500 m, ob avtomobilih pa gostje v travi veselo mlatijo sendviče iz hladilnih torb.
(+6)všeč
Alfista6. 09. 2012 12:25:04
Osebje v tej "planinski" koči (bolj rečeno gostinski lokal najslabšega tipa) je res obupno. Kar se zmeniš nič ne drži in kar neka svoja pravila. Mene so enkrat hudo nategnil za prenočišče, tko da sem ob 19h iskal drugje in našel v Lepeni. Sramota.

Glede Kekčeve domačije je pa tako, da bi bilo smiselno, da bi lastnik tja (na ocep ceste) postavil tablo in navedel kateri gostje so zaželjeni in bi bil mir. Je pa lepo tam in pač ni namenjeno preprostim ljudem, ki pač pričakujejo skladno nazivu neko preprosto zadevo v stilu preprostega Kekca.

Da ne bo pomote, tudi jaz sem bil tam in ko sem videl kakšna scena je tam sem se pobral ker pač preprosto spuštujem pravila, ki jih je definiral lastnik. Eni pač tega ne morete sprejeti.mežikanje
(+2)všeč
frenk456. 09. 2012 19:01:24
Razočaranje nad kočo pri 7 Triglavskih jezerih.
Včeraj sem se odpravil na dolgo želeno turo od slapa Savice čez Komarčo do koče pri 7jezerih.Ko sem želel svoje premočene in mokre majice malo osušiti okrog peči, kot je to navadno po kočah in tudi da se malo ogreješ na žalost ugotovim, da je peč čisto mrzla. Nekaj pomalicam in se odpravim naprej po dolini 7jezer do Zasavske koče na Prehodavcih, spijem odličen čaj in se takoj vrnem po isti poti nazaj do koče pri 7jezerih. Takoj po odhodu s prehodavcev je začel močno prati dež in je padal celo pot do 7jezer. Tako da sem prišel nazaj moker kot cucek. Zopet želim posušiti svoje zdaj že rezervne obleke okrog peči, na pa je peč še vedno mrzla. Nakar vprašam gospo, sicer prijazno, če se bo kaj zakurilo,pa mi odgovori, da je cel dan gorela, zdaj pa se je že ugasnila... Preden grem spat še povprašam kako je z jutranjo kavico pred odhodom naprej proti Komni, nakar dobim odgovor, da se pri njih nič ne dogaja pred pol osmo uro zjutraj.(na Prešernovi koči na stolu pred enim mesecem mi je zelo prijazan oskrbnik koče Leon dejal da naj samo povem kdaj želim vstati tudi ob 5-ih če želim,da mi pripravi zajtrk in kavo.)Zjutraj se zopet oblečem v napol mokre obleke in jo mahnem naprej proti domu na Komni,kjer so bili pa neverjetno ustrežljivi, pa še eno že olupljeno jabolko sem dobil, ko so jih ravno lupili za štrudl,pa sem spil samo eno kavo, za vse so skrbeli samo trije,dve kuharici in natakar,v koči pri 7jezerih sem jih pa naštel vsaj 6-7 kuharic z natakaricami vred,pa da niso sposobni eno peč vzdrževati pri "življenju", (ali pa tako šparajo) in pa se organizirati tako, da vsaj eden od osebja vstane prej na željo planinca.
P.S.Saj okrog Bohinja pa tudi ni tak problem z drvmi. V razmislek odgovornim na PD.http://www.hribi.net/slike/jezen.gif
(+1)všeč
VanSims6. 09. 2012 19:37:22
Aha, no še dobro da je bila Koča pri izviru Soče zaprta ko sem bil letos spomladi tam.

@insider: Ali si kruh sam naročil zraven ali so ti ga postregli brez tvojega naročila?

V slednjem primeru ti ga namreč ni treba plačati. Mene so že tudi poskusil tako nategniti(lokalna oštarija in pa Dom v Kamniški Bistrici) pa sem zavrnil plačilo.

V prvem primeru so takoj vedeli koliko je ura in mi prijazno izstavili nov račun, v drugem sem se moral malo prepirati ampak je popustil, rekoč da bo kruh pa plačal on. Ja pa ja! Ima pač ukaz da vsakemu podtakne kruh pa če gost nasede v redu, pritoži se pa itak morda vsak dvajseti.

Aja, in ko ravno hvalimo tujino pred Slovenijo, je v tujini še huje. Morda ne ravno kruh, so pa ponekod zviti ko preste, da te dodatno olupijo. Preveč je for, da bi našteval. Avstrija morda še ni tako kritična, najbolj kritični sta Italija in Nizozemska, delno pa tudi Nemčija.

Sistem naročanja, ki sem ga obelodanil nekaj strani nazaj izloči 90% takih nategov.
(+2)všeč
mirjam676. 09. 2012 20:49:13
Pred enim mesecem sva z možem prespala na Doliču. Mlado dekle (verjetno študentka) ki je stregla, je bila zelo prijazna, postrežba hitra. Ker je bila koča polno zasedena, smo spali v jedilnici. Oskrbnica nam je prinesla deke, da smo se pokrili. Ker je bila v jedilnici tudi ena precej glasna skupina sem si mislila, da ne bo s spanjem nič, vendar so ob desetih zvečer ugasnili luči in kmalu je zavladal mir, začelo pa se je glasno smrčanje, tako, da vseeno nisem spala.nasmeh Vstali smo pred peto, študentka je že bila na svojem "delovnem mestu".
Po povratku s Triglava sva se spet ustavila v koči, da sva še malo pojedla. V kočo sta prišla dva para (okrog 50 let). Ena gospa je potožila oskrbnici, da jo boli želodec in se slabo počuti, zato je naročila en brinjevec. Oskrbnica je nekam šla, kmalu pa se je vrnila s kamiličnim čajem za gospo in ni hotela plačila. Meni se je zdelo to zelo lepo.
Torej o tej koči in o osebju vse dobro.
(+7)všeč
sirt17. 09. 2012 09:26:09
frenk45
To je čisto po lublajnsko!
Koča 7jezer=LJ Matica
De neb kdo po gorench šinfov
(+1)všeč
insider7. 09. 2012 09:30:52
@VanSims
Kruha nisem naročal, kar bi se mi ob naročilu narezka zdela prvovrstna bedarija (beri primerjavo s sendvičem). Tovrstno nategovanje z zaračunavanjem kruha smo že malce pozabili, saj se je to dogajalo nekoč, v drugih časih in okoliščinah.
Enako je spet postala moda zaračunavanja pogrinjkov (50 centov = jedilni pribor+papirnati prtiček). V Grčiji se temu nikakor ni možno izogniti, a ti obvezno zraven postrežejo tudi maslo in kruh. Vsaka čast in priznanje našim korektnim lokalom, ki za to ceno tudi dodajo žlico zaseke, skute,... in kos kruha.
všeč
GregorC7. 09. 2012 11:27:35
Jaz imam z večino koč in njihovimi oskrbniki hvalabogu dobre izkušnje. Obstajajo pa seveda tudi izjeme. In taka je npr. koča na Črni prsti. Ne vem zakaj, ampak mi še od nekdaj ne sede. Ko sem bil pred tedni gor, sem hotel naročiti jabolčni zavitek (ob 8.30. uri). Pogledam na cenik in si hitro premislim (4€ koseek), zato naročim samo čaj. Za menoj pa par naroči zavitek, vendar ga ne dobita, ker je oskrbnica šele zamesila. Bo malo za počakat. Ob pol devetih dopoldne in to čez vikend!!!
Ampak na srečo mislim, da je večina koč ok.
(+1)všeč
Lunca7. 09. 2012 13:49:02
S kočo na Črni prsti imam pa jaz super izkušnje. V torek sva bila gor, se mi zdi. Zelo prijazna oskrbnica, super hrana, cene pa tudi normalne. Še sadno kupo nama je ponujala za gratis, pa sva se prej preveč najedla. nasmeh

p.s. je pa res, da štrudla nisem naročala
(+1)všeč
Enka8. 09. 2012 00:07:35
Tudi jaz sem bila več kot zadovoljna na Črni prsti. Cene korektne (štrudla res nisva jedla), sine je od oskrbnice gratis dobil priponko, ki jo še sedaj ponosno nosi na nahrbtniku. Pridem prav z veseljem še kdaj!
všeč
LukaSLO8. 09. 2012 07:59:00
@VanSims:
Spremljam ta forum in kaj naj rečem. Cel čas samo nergač in se pritožuješ, vedno iščeš neke zarote Pritoževanje nad to in ono kočo. Pa saj to ne pelje nikamor. Veliko hribov sem dal čez in obiskal sem precej koč, pa so bili v večini primerov zelo prijazni brez zli namenov. Morda, kje poskušajo zaslužiti, pa kaj potem. Življenje in delo v koči pač ni enostavna zadeva. In nikdar mi ne bi padlo na pamet kot tebi, da bi zavračal račun itd.

Pred časom si hudo kritiziral kočo na Gospodični. A glej ga zlomka. Sam sem tam velikokrat in sem izjemno zadovoljen. Odlična hrana, postrežba, vzdušje. Po tistih tvojih kritikah sem malo povprašal še druge obiskovalce in vsi hvali dobro postrežbo, hrano ...

Iz tega lahko sklepam, da si en navaden nergač, kar je ta trenutek značilno za večji del naroda.
(+11)všeč
ljubitelj gora8. 09. 2012 09:01:10
@LukaSLO se popolnoma strinjam, ne mislim samo @VanSims-a, ampak nekateri pričakujejo na planinah, v kočah ***** zvezdic od postrežbe do spanja in potem to veselo kritizirajo na forumu.
všeč
Stranica:123...910111213...353637
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići