Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
V kateri državi se nahaja Grlovec (1840 m)?
Glasaj

Oskrbniki koč

Print
heinz8. 09. 2012 23:44:48
v koči na Zelenici včasih ne znajo prešteti vrnjenega drobiža.. (ne ravno v vašo korist)
(+8)všeč
čru9. 09. 2012 10:16:50
eekeekeekeekeekeekeekeekeekeekMen se je tud zgodilo. Ne morš verjet. In to ravno na Zelenici. Ampak men so zaračunal in mi lepo na evro okroglo odpustili nekaj centov. Vidiš Heincek, pr teb so mal vzeli, pr men mal dodali. In zdaj si ti revež in jaz bogat. Juhuhu.
Ja, denarčke je treba spoštovat, in kdor z malim ni zadovoljen, velikega (nikoli nima.) vreden ni. Heinz, si pa res faca. Tamle te vsak dan nategujejo z bencinom, hruhom, mlekom, ti pa jokaš za par centov, ki so ti jih spulili na Zelenici (verjamem, da nezlonamerno). In Bolje bi bilo, da bi se pritožil, naredil kraval, zagrmel, da bi te slišala cela Zelenica. Ne Heinzek. Za to najbrž nimaš jajc. Raje tule kot anonimnež v peskovniku cviliš, da te bere cela Slovenija.
Morda bi jih bilo treba prijaviti, te zeleničarje na davčno zaradi neupravičenega bogatenja. Si predstavljaš, kamen na kamen, na koncu meseca pa ... 3 evre pošteno prigoljufanega viška. Ne, to res ne gre. Morda bi razpisali referendum in sprejeli zakon, ki bi prepovedoval goljufanje nič hudega slutečih planincev na Zelenici. Ali pa blagajničarko prijavit policiji. In naj gre na hladno. Naj odsluži svoj dolg državi za svoje nemoralno dejanje. Si predstavljaš. Zaslužijo kot mafijaši in potem še goljufajo. velik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
všeč
tisa9. 09. 2012 10:53:20
čru, saj sploh ne gre za tistih nekaj centov, ampak za odnos. Mogoče smo pri takih stvareh ravno zato občutljivi, ker nas že povsod nategujejo in je tako ravnanje samo še kaplja čez rob.
Sicer pa bolje, da se ne bi oglasil, ker takih komentarjev kot je tvoj imamo na forumu že vrh glave in zaradi takih, so nekateri z dobrimi komentarji, že nehali pisati.jezen
(+11)všeč
viharnik9. 09. 2012 12:14:40
Tudi pri meni pozimi, ko sem plačal Kr.klobaso z zeljem, je bilo 20 centov minusa.Med kupom drobiža v dlani ga pobaram za preostanek ker me je že predhodno tretji čut opozoril, da preštejem denar, včasih ga (italijanske cestnine...), včasih ne, odvisno od energij inkasanta-blagajničarja.Glede drobiža pa tudi sam večkrat v trgovinah pustim do 5 cenov, saj s šparanjem drobiža še nobeden ni obogatel, še pogače ni več danes. Zelje na Zelenici odlično, klobase pa najmanj pol kategorije slabše po okusu in manjše od original kranjskih.Tu verjetno ne gre za bogatenje enega ali drugega, ampak za čisti princip do gosta in dober občutek.Denar in blagostanje namreč upravlja božanstvo Sri Lakshmi in ni v redu, če se namerno krši denarno ravnotežje.Več škode si povzroči v tem primeru človek, če namerno s svojo negativno mislijo nekoga opehari.Sri Lakshmi se takrat umakne in kdo ve koliko časa ta ne bo srečen in zadovoljen z materialnim eksistenčnim življenjem.Center nabbhi-void (področje trebuha) je zaprto, onesnaženo in tudi ni v tem predelu duhovnega zadovoljstva, harmonije v energetski osnovi.
všeč
viharnik9. 09. 2012 12:27:55
Božanstvo blagostanja in sreče, Sri Lakshmi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lakshmi
všeč
julius9. 09. 2012 19:10:44
E, moj Viharnik!
Ali se ti ne zdi, da tvoja religija in božanstva spadajo v nek drug svet, nam težko razumljiv. Do nadaljnega se bomo morali zadovoljiti s svojimi božanstvi in preroki, ne glede na to, ali se z njimi strinjamo ali ne.
Pa en prav lep tuzemeljski pozdrav.
(+5)všeč
viharnik9. 09. 2012 19:34:56
Julius, saj je res malo imaginarno za nas fizične ljudi.Drugače pa brez delovanja božanstev in zakonitosti božjih energij niti ena fizična stvar ne bi obstajala, ne mi, ne zemlja, ne nešteto ozvezdij v kozmosu.Pa ne samo to, vse deluje ustrojeno in se vrti po kirurški natančnosti med galaksijami in planeti, saj je vse to v davnini ustvaril najvišji bog Sada Shiva s Pra Materjo(Sri Mataji-Sahaja joga).Božanstva so in delujejo po zakonih tukaj skozi prstor in čas, atomi pra energij so v zraku, in skozi njih potujejo sile in vibracije do nas, podobno kot delovanje valovnih dolžin radioamaterstva.Mati nam pravi, da če ne bi bilo osnovnih pra delcev v zraku, potem nobeden medij ne bi potekal skozi zračni prostor.Občutimo to silo-harmonijo tem bolje, če smo z meditacijo odprli čakre in kanale v telesu, saj le te v prebujenem stanju upravljajo božanstva in jih vrtijo ter dodajajo chi-akasha duhovno finosnovno energijo, da lahko živimo.Lp!nasmeh
všeč
zippo9. 09. 2012 19:58:51
Ampak dragi Viharnik, ti ki živiš v psihičnem, fizičnem, materialnem, nematerialnem, energetskem, ekološkem ravnovesju s celotnim vesoljem - kako naj rečem, nekako nisi v kontekstu sam s seboj, če se hraniš s kranjskimi klobasami eekeekeek
(+3)všeč
viharnik9. 09. 2012 20:10:59
Mati pravi, da malo zaužitega mesa dobro uravnava levi kanal(pasivnost), kjer preidemo v aktivno stanje.Nasploh pa sama hrana prehranjuje pretežno fizično telo in je bolj kot vrsta hrane pomembno kako je žival živela, način vzgoje rastlin, kdo pripravi hrano, s kakšnimi mislimi in odnosom, če sploh kaj z veseljem.Tu se vtisne tudi veliko dobre ali slabe energije, ki jo potem mi pojemo, če je prej preventivno-jogiji- ne očistimo in vibriramo z mantro Sri Anapurna(božanstvo blagostanja hrane).Včasih to božanstvo lahko sedi nevidno ob vašem krožniku, zato je treba lepo jesti in ne puščati hrane ali se celo afnati s hrano.
všeč
viharnik9. 09. 2012 20:16:31
Sri Anapurna devi s posodami v rokah, če ste takšni skeptiki.zadreganasmehmežikanje
http://www.durgamma.com/SRI_ANNAPURNA_DEVI.aspx
všeč
heinz9. 09. 2012 22:04:43
črviček: s teboj res ni vredno o čemer koli polemizirati, pa naj si tega še tako močno želiš..
(+4)všeč
VanSims9. 09. 2012 23:27:39
Jej, LukaSLO. Se vidi se da slabo bereš moje poste saj koče tudi hvalim ne samo grajam in to dejstvo še stoprvič sedaj ponovim.

>>Morda, kje poskušajo zaslužiti, pa kaj potem.

Kaj ima to veze? Zaslužiti oz. prislužiti si nekaj pomeni pošteno, prigoljufati si je pa drugo.

In ne boš verjel(pa tudi drugi forumaši, ki v meni vidite skopuha, stiskača, nergača), da sem zadnje čase vpeljal prakso dajanja napitnine osebju, če so seveda vsi računi čisti oz. je bilo vse pošteno. Kake 10% pustim na mizi ali par deset centov do polnega eura pri računu. Lahko rečem, da s temi napitninami več pustim poštenemu osebju kolikor pa pri nepoštenih preprečim, da bi me okoli prinesli. Ker je nepoštenih ipak zaenkrat manj kot poštenih. Poštenost se pač pri meni nagrajuje!

Kot je že rekel viharnik, gre za princip(on pač samo govori v drugem jeziku energij in božanstev).

>>Življenje in delo v koči pač ni enostavna zadeva.

Tisti, ki se je lotil tega posla bi moral pač to vnaprej vedeti. Če je preračunal da njegovo delo ni sorazmerno z dobičkom ki mu ga prinaša ali pa se mu je zagravžalo, ga ne veseli več(vse ni v denarju) gre lahko mirno kaj drugega delat.

In katero delo danes je enostavno? Samo v socilaizmu je bilo...

Vidim, da si tudi slabo prebral moje kritike na Gospodično, sicer ne bi streljal istih kozlov kot tvoji predhodniki pod tisto temo V naši lokalni slaščičarni sem nekako vsak drug vikend: dobra postrežba, res prijazna gazdarca in osebje, vzdušje čisto domače, da seveda dobrot ne omenjam. Pa čisto lahko da se ima marsikateri naključni gost, ki jo je obiskal samo enkrat kaj za pritožiti. Got the point?

@LG: tudi ti ne bereš ravno redno mojih kritik(tudi če so ti odvratne jih pač moraš če hočeš udariti smiselno kontro), ker bi videl da še nikoli nisem prespal pri nas, postrežbo samo kot tako pa res redko kritiziram, hrana je pa po naših kočah mirno lahko rečem na ravni koč v tujini,... če že ne 5 pa vsaj 4 zvezdice! nasmeh
(+6)všeč
VanSims10. 09. 2012 19:41:00
@viharnik: a po tem božanstvu ima potem himalajska gora ime in posledično tudi trgovina z gorniško opremo mežikanje

Kaj pa pomeni Čumalungma, če veš? Oz. ali je to tudi kako božanstvo?
všeč
viharnik10. 09. 2012 19:54:08
Tam v himalayi so za gore ponavadi dvojna imena.Prvo je njihovo, ki je poimenovano po božanstvih, drugo pa bolj sodobno in nima zveze s prvim imenom.V vzhodnem svetu so gore prebivališče najvišjih bogov, največkrat Sri Shive, žene Parvati, Durge, Katjajani kot hči Himalaye.Tudi sveta gora Kaliash, ki je prebivališče boga uničenja Shive, se imenuje Mont Meru.Čumalungma ja tudi gora v Himalaji, pomena ne vem.V Indiji na visoke gore ljudje ne zahajajo, ker spoštujejo domovanje bogov, ker človek z vzponom oz. prisotnostjo tam gori kali čistost in mir.Od tam naj bi božanstva med drugim tudi delovala energetsko na naš svet.Za nečistega gornika-ego, je tam napaka usodna.Tudi po belinah nepristopnih vrhov se naj ne bi vozili s smučmi, a kaj, ko je to tako lepo (deviške beline).Zato pa je tam v Himalaji navada pred vzponom na goro, da molijo in prosijo boga, če lahko pridejo bližje njemu in za srečni povratek.
(+1)všeč
tinejr11. 09. 2012 10:12:13
Čomo Lungma je star Tibetanski izraz za Mt.Everest. V prevodu bi to pomenilo Božanska mati snega, zemlje, sveta.Pred leti sem v eni literaturi zasledil, da Čomo Lungma v prevodu pomeni tudi streha sveta.Verjetno še obstajajo različni izrazi. Lp!
(+2)všeč
turbo11. 09. 2012 10:45:31
In v Nepalu Everestu rečejo Sagarmatha nasmeh
čeravno pojma nimam zmeden , kaj ima zadnjih nebroj prispevkov (z)veze z oskrbniki koč eek
(+1)všeč
CarpeDiem24713. 09. 2012 18:05:05
Bom napisal še mojo izkušnjo iz Prešernove koče pod Stolom izpred nekaj dni.

Oskrbnika (priletna gospod in gospa) sta na prvi vtis dokaj prijazna, kasneje pa se mi zdi da ta prijaznost in gostoljubnost nekoliko popustita in ko sem povprašal par stvari (povezanih s Stolom, ne politiko se razume), sem dobil informacije servirane v precej nenavadnem, ne preveč prijaznem tonu. To se mi je kar precej vtisnilo v spomin in me ni ravno navdušilo. No moja izkušnja z njima je pač takšna, lahko da so vaše drugačne. nasmeh
všeč
Holcar214. 09. 2012 17:38:24
ko sem bil na lipanci(blejska koča), se spomnim, da so mi zaračunali celo vročo vodo(70c)!čaj je bil pa 3e in to se mi zdi navadno ožemanje v teh časih ko se umikamo v gore ravno zato, da se malo umaknemo iz te bedne realnosti, in potem te še tam gor začnejo privijat k hudiču naj grejo!na lipanco pa ne grem več
(+1)všeč
Holcar214. 09. 2012 17:38:50
jezen
(+1)všeč
viharnik14. 09. 2012 18:21:04
Ne more biti čaj pri Jožetu 3€, saj je pivo tam 3,8€, štamprle 1,5€, hrana normalne cene.Edino če se ni sedaj kaj spremenilo.
všeč
Stranica:123...1011121314...353637
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići